Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Right «πολεμιστής» στη Right ομάδα

Ο Right «πολεμιστής» στη Right ομάδα

Η ενέργεια και οι «προσωπικοί» πόντοι που έδωσε ο Ράιτ στον Ολυμπιακό ήταν το «καύσιμο» που έψαχνε η ομάδα του Μπαρτζώκα για να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα και με τη νίκη που πέτυχαν οι «ερυθρόλευκοι» επί του «τριφυλλιού», έκαναν αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του πλεονεκτήματος ενόψει πλέι οφ της διοργάνωσης.

Ήταν μια νίκη μεγάλης σημασίας για τους πειραιώτες καθώς πλέον ο Ολυμπιακός μπορεί να «κοιτάξει» κατάματα το πλεονέκτημα και παράλληλα λίγες μέρες μετά τη νίκη στον τελικό του Κυπέλλου και την κατάκτηση του τροπαίου, νίκησε ξανά τον μεγάλο του αντίπαλο και αυτό μετράει σίγουρα και στην ψυχολογία των δύο ομάδων.

Εκτός από σημαντική ήταν και δύσκολη η νίκη της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα και δεν χωρά αμφιβολία πως τα «φώτα» πέφτουν πάνω στον Μόουζες Ράιτ, καθώς ο Αμερικανός σέντερ τα έκανε όλα στο παρκέ του ΣΕΦ και διέλυσε τον Παναθηναϊκό.

Ήταν ο «άσσος» του Μπαρτζώκα από τον πάγκο, ήταν αυτός που άλλαξε τα δεδομένα της αναμέτρησης, σ’ ένα σημείο του παιχνιδιού που οι «πράσινοι» είχαν τον έλεγχο και ο Ολυμπιακός είχε «κολλήσει» στην επίθεση.

Ο Ράιτ λοιπόν μπήκε στο παιχνίδι από τον πάγκο και το ντέρμπι δεν θα ήταν ποτέ το ίδιο. Άλλος αγώνας με τον Ράιτ στον πάγκο κι άλλος από τη στιγμή που ο Αμερικανός πάτησε για πρώτη φορά το παρκέ του ΣΕΦ.

Πρώτα απ’ όλα ο Αμερικανός άλλαξε την ψυχολογία της ομάδας του παίρνοντας επιθέσεις και παράλληλα παίζοντας καλέ άμυνες απέναντι στον Λεσόρ. Αυτή η ενέργεια που έδωσε ο Ράιτ στον Ολυμπιακό ήταν το «καύσιμο» που έψαχνε η ομάδα του Μπαρτζώκα για να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Ο Αμερικανός λοιπόν είναι λοιπόν ένας καθοριστικός παράγοντας πλέον στο παιχνίδι του Ολυμπιακού κι αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι οι πειραιώτες «χτύπησαν φλέβα χρυσού».

Πήραν έναν παίκτη – πολεμιστή, έναν παίκτη που απολαμβάνει την παρουσία του στον Ολυμπιακό και δίνει όλα εκείνα τα στοιχεία που περιμένει απ’ αυτόν ο προπονητής του. Καλύτερα για να ακριβολογούμε, δίνει τρεις και τέσσερις φορές περισσότερα πράγματα από αυτά που θα μπορούσε να περιμένει ο Μπαρτζώκας κι απ’ αυτή την οπτική γωνία μπορεί κάποιος να μιλήσει για «λαχείο».

Ο Ράιτ τελείωσε το μεγάλο παιχνίδι με 19 πόντους «φορτώνοντας» ασταμάτητα το καλάθι του Παναθηναϊκού αλλά παράλληλα ήταν εξαιρετικός και στην άμυνα, δίνοντας πολλές μάχες με τον Λεσόρ και τον Μήτογλου.

Ο Αμερικανός σέντερ πάτησε παρκέ για κάτι παραπάνω από 15 λεπτά και σε αυτό το μικρό είναι η αλήθεια διάστημα, κατάφερε να «διαλύσει» την άμυνα του Παναθηναϊκού. Ο Ράιτ πήρε εννιά σουτ και ευστόχησε και στα εννιά, είχε δηλαδή 100% ευστοχία, δίνοντας στον Ολυμπιακό την τεράστια νίκη.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ράιτ ήταν πολύ καλός απέναντι στον Παναθηναϊκό και στον τελικό του Κυπέλλου, εκεί που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πάρει τη νίκη με 69-58. Και σ’ εκείνο το παιχνίδι ήταν καθοριστικός και βοήθησε σημαντικά την ομάδα του να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου αλλά αυτό που έκανε απόψε ήταν μάλλον εξωπραγματικό.

Ο Ράιτ δίνει ένα ακόμα ισχυρό πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό στη ρακέτα, σε ότι αφορά τις «μάχες» με τον Παναθηναϊκό κι αυτό είναι τεράστιο ατού στα χέρια του Μπαρτζώκα, με τον Έλληνα τεχνικό να δείχνει την εμπιστοσύνη του στον Ράιτ.

Τον είχε στο παρκέ στο τέταρτο δεκάλεπτο όταν η μπάλα «έκαιγε» και ο Ράιτ δικαίωσε τον προπονητή του με μια εντυπωσιακή εμφάνιση.

Η αποθέωση από την εξέδρα ήταν αναμενόμενη και ο Ράιτ γίνεται ήρωας στο μεγάλο λιμάνι. Με το σπαθί του.

Sports in

Ισπανικός «εμφύλιος» στον τελικό του BCL

Η Μάλαγα πέρασε από τον χθεσινό δεύτερο ημιτελικό και θα αντιμετωπίσει την Τενερίφη στον τελικό του BCL.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024