Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζωγράφου: Βίντεο ντοκουμέντο από την εμπρηστική επίθεση

Ζωγράφου: Βίντεο ντοκουμέντο από την εμπρηστική επίθεση

Από τις τεράστιες φλόγες κινδύνευσαν σπίτια καθώς και ιδιωτικό εκπαιδευτήριο που υπέστη ζημιές στην πρόσοψή του

Στο φως της δημοσιότητας βρίσκεται ένα νέο βίντεο από την εμπρηστική επίθεση στου Ζωγράφου. Το βίντεο αυτό δείχνει την ένταση της πυρκαγιάς την ώρα που οι φλόγες είχαν τυλίξει σχολικά λεωφορεία, ΙΧ και μοτοσυκλέτες. Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δράστες να βγήκαν από την Πανεπιστημιούπολη.

Σε κάθε περίπτωση οι καταστροφές από την πυρκαγιά είναι τεράστια. Ο λόγος είναι ότι οι άγνωστοι προσέγγισαν σχολικά λεωφορεία, Ι.Χ. αυτοκίνητα και μηχανές και τα περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό. Ωστόσο, λόγω της μορφολογίας του δρόμου που είναι κατηφορικός, το εύφλεκτο υγρό έτρεξε προς τα κάτω με τις εικόνες να είναι αποκαλυπτικές.

Τα δέκα μέτρα έφτασαν οι φλόγες

Από την πυρκαγιά, πέντε σχολικά λεωφορεία έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, έξι αυτοκίνητα έχουν υποστεί εκτεταμένες υλικές ζημιές, ενώ τρεις μοτοσυκλέτες έγιναν και αυτές παρανάλωμα του πυρός.

Ακόμη, οι φλόγες έφτασαν μέχρι και τα δέκα μέτρα, έχουν προκληθεί υλικές ζημιές εξωτερικά του ιδιωτικού σχολείου, το οποίο κινδύνευσε. Ωστόσο, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών, απετράπησαν τα χειρότερα.

Τι εξετάζουν οι αρχές

Λόγω του γεγονότος ότι η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη και οι δρόμοι είναι στενοί η φωτιά θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας έχουν αναλάβει την προανάκριση.

Στο σημείο δεν έχει βρεθεί κάποιο υπόλειμμα που να παραπέμπει σε μηχανισμό, γι’ αυτό και εκτιμούν ότι έγινε με τη χρήση εύφλεκτου υγρού. Οι αστυνομικοί αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας αλλά και αυτόπτες μάρτυρες.

Δείτε το βίντεο

«Μετά το εύφλεκτο υλικό που ρίξανε η φωτιά αναζωπυρωνότανε»

Χαρακτηριστικά είναι όσα ανέφερε κάτοικος της περιοχής για την εμπρηστική επίθεση. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Γύρω στις 3 τα μεσάνυχτα είδα έντονη λάμψη, βγήκα στο μπαλκόνι και είδα τα οχήματα να καίγονται οι μπροστινές ρόδες τους. Μετά το εύφλεκτο υλικό που ρίξανε μάλλον στην μπροστινή ρόδα του κάθε αυτοκινήτου η φωτιά αναζωπυρωνότανε.

Κατέβηκα κατευθείαν κάτω για να δω τις μηχανές μου να τις σώσω, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα, καθώς, από τη φωτιά που είχε πάρει όχημα, κύλησε, με συνέπεια να τη μεταδώσει στην πολυκατοικία. Αμέσως έτρεξα πάνω να ανεβάσω την τέντα για να μην εξελιχθεί η φωτιά σε μεγάλο βαθμό.

Έχουν καεί πολλά οχήματα. Η Πυροσβεστική έδρασε αμέσως. Δίπλα είναι η Πανεπιστημιούπολη, έθεσαν τη φωτιά άμεσα υπό έλεγχο. Οι δύο μηχανές μου έχουν λιώσει, υπάρχει μέταλλο λιωμένο στον δρόμο. Δεν επισκευάζονται».

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024