Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεπόλια: Γιγαντοοθόνες, ηχητικά και SMS - Τι οδήγησε στην εξοργιστική πρόταση για αθώωση του Μίχου

Σεπόλια: Γιγαντοοθόνες, ηχητικά και SMS – Τι οδήγησε στην εξοργιστική πρόταση για αθώωση του Μίχου

Πώς λήφθηκε η εξοργιστική εισαγγελική πρόταση για την αθώωση Μίχου

Μετά από δυόμισι μήνες ακροαματικής διαδικασίας έφτασε την Τετάρτη η ώρα για την πρόταση της εισαγγελέως στην πολύκροτη δίκη στην υπόθεση της 12χρονης από τα Σεπόλια.

Η εισαγγελική λειτουργός με την πρότασή της για τον βασικό κατηγορούμενο, τον Ηλία Μίχο, ήρθε σε πλήρη αντίθεση με το παραπεμπτικό βούλευμα ζητώντας να κηρυχθεί αθώος για τα τέσσερα από τα οκτώ αδικήματα που του αποδίδονται και μάλιστα για την κατηγορία του βιασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, στοιχεία – βόμβα, όπως βίντεο, εικόνες και γραπτά μηνύματα που προβλήθηκαν, ακούστηκαν και διαβάστηκαν στην δικαστική αίθουσα, φαίνεται πως οδήγησαν στην εξοργιστική εισαγγελική πρόταση, που προκάλεσε δικαίως κύμα αντιδράσεων.

Η εισαγγελέας ζήτησε ο 55χρονος να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό της 12χρονης, για μαστροπεία σε οίκους ανοχή, για μαστροπεία εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων και για σωματεμπορία.

Στοιχεία – βόμβα, όπως βίντεο, εικόνες και γραπτά μηνύματα που προβλήθηκαν, ακούστηκαν και διαβάστηκαν στην δικαστική αίθουσα, φαίνεται πως οδήγησαν στην εξοργιστική εισαγγελική πρόταση

Αντίθετα, πρότεινε την ενοχή του για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη , για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κάτω των 12 ετών χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία, για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται καθώς και για οπλοκατοχή.

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν

Ποια ήταν όμως τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν και ζήτησε η εισαγγελέας της αθώωση του Μίχου για τα τέσσερα βαρύτατα αδικήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, τα συγκεκριμένα αδικήματα, δηλαδή η μαστροπεία και ο βιασμός, πέραν της κατάθεσης της 12χρονης δεν φαίνεται σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό να υπάρχουν στοιχεία σε βάρος του 55χρονου.

Οι συγκατηγορούμενοί του φαίνεται να αρνούνται οποιαδήποτε ανάμιξή τους στις συγκεκριμένες πράξεις που του αποδίδει το βούλευμα. Αντίθετα, φαίνεται να προέκυψε ξεκάθαρα εμπλοκή της μητέρας της 12χρονης και του αποκαλούμενου «Μιχάλη».

Όπως προέκυψε, πρόσωπο από το σπίτι της 12χρονης επικοινωνούσε με τους κατηγορούμενους και όχι ο Μίχος.

Οργή για την εισαγγελική πρόταση – Νέο κάλεσμα σε διαδήλωση

Την οργή και την αγανάκτηση της κοινής γνώμης έχει προκαλέσει η πρόταση της Εισαγγελέως για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό, με συλλογικότητες, φορείς και οργανώσεις να διοργανώνουν νέο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, το απόγευμα της Πέμπτης (14/3), στις 19:00 στα Προπύλαια.

“Μετά την ζοφερή πρόταση της εισαγγελέως Μαρίας – Ελένης Νικολού, που επιρρίπτει ευθύνες ακόμα και στη 12χρονη επιζώσα, καθώς και τη μητέρα της, και όχι στον βιαστή και μαστροπό Ηλία Μίχο, καλούμε σε συγκέντρωση και πορεία αύριο, Πέμπτη 14 Μαρτίου, στις 7μμ” αναφέρει σε ανάρτησή της η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη. “Καμία αθώωση – καμία συγκάλυψη στα κυκλώματα τραφικινγκ και παιδοβιαστών και τους ηθικούς αυτουργούς τους!” προσθέτει.

Παράλληλα στη νέα κινητοποίηση στα Προπύλαια καλεί και η “Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Ακαδημίας Πλάτωνα-Σεπολίων”, η οποία μάλιστα οργανώνει και συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών το πρωί της Παρασκευής (15/3) στις 09:00.

«Η πρόταση της Εισαγγελέως δεν θα γίνει δεκτή»

«Η πρόταση της Εισαγγελέως δεν θα γίνει δεκτή από το δικαστήριο» εκτίμησε η Ασπασία Ταραχοπούλου – συνήγορος της θείας της 12χρονης αλλά και της ανήλικης.

Η κ. Ταραχοπούλου μιλώντας στο Star τόνισε πως το παιδί είναι σε άθλια κατάσταση -«κλαίει συνέχεια και δεν βγαίνει από το δωμάτιο της» είπε χαρακτηριστικά – ενώ τόνισε πως ο βιασμός για τον οποίο κατηγορείται ο Μίχος αποδεικνύεται από όλα τα στοιχεία της δικογραφίας ενώ τον περιέγραψε με λεπτομέρειες και το ίδιο το παιδί στην πρώτη κατάθεση που έδωσε στις 7 Σεπτεμβρίου.

Η κ. Ταραχοπούλου με έντονο τρόπο απάντησε στα όσα είχε διατυπώσει νωρίτερα σε τηλεοπτική της συνέντευξη η Βάσω Πανταζή, συνήγορος κατηγορουμένων της υπόθεσης, η οποία υποστήριξε πως το παιδί είχε επιλέξει «μία συγκεκριμένη στάση για να επιβιώσει», χαρακτηρίζοντας την 12χρονη ως «εκδιδόμενη» για να προσθέσει πως «πρόκειται για μία τραγωδία η οποία μάς αφορά όλους».

«Δεν είναι πορνοστάρ αυτό το παιδί, είναι θύμα και εμείς πιστεύουμε το παιδί και θέλουμε τη δικαίωσή του» είπε με έντονο τόνο, αναφερόμενη στα όσα ακούστηκαν από τη συνάδελφό της, χωρίς να την κατονομάσει.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024