Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές στις ΗΠΑ: Ξανά αντίπαλοι Μπάιντεν και Τραμπ

Εκλογές στις ΗΠΑ: Ξανά αντίπαλοι Μπάιντεν και Τραμπ

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Μπάιντεν και ο Τραμπ θα αναμετρηθούν για δεύτερη συνεχόμενη φορά στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους για δεύτερη συνεχόμενη φορά διεκδικώντας το προεδρικό θώκο των ΗΠΑ. Οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι κατάφεραν να εξασφαλίσουν και μαθηματικά το χρίσμα από τα κόμματα που εκπροσωπούν.

Από την μία ο νυν πρόεδρος εξασφάλισε τον απαιτούμενο αριθμό αντιπροσώπων στο προσεχές συνέδριο των Δημοκρατικών, καθώς υπερέβη το απαιτούμενο όριο (1.968 αντιπρόσωποι στο συνέδριο) για να αναδειχθεί υποψήφιος.

Με τη σειρά του και ο πρώην πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ εξασφάλισε πλέον μαθηματικά το χρίσμα, κερδίζοντας τον απαιτούμενο αριθμό αντιπροσώπων (1.215) στο προσεχές συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων.

Με αυτόν τον τρόπο επισημοποιείται έτσι πως —εκτός συγκλονιστικού απροόπτου— για πρώτη φορά δυο υποψήφιοι θα αναμετρηθούν για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ έπειτα από σχεδόν 70 χρόνια.

«Οι ψηφοφόροι τώρα καλούνται να επιλέξουν το μέλλον αυτής της χώρας» είπε ο Μπάιντεν

Ακόμη, μετά την εξέλιξη αυτή, ο κ. Μπάιντεν εξέδωσε ανακοίνωση σε οξύ τόνο, κατηγορώντας για ακόμη μια φορά τον κ. Τραμπ πως απειλεί «τη δημοκρατία», αν όχι την «ίδια την ιδέα της Αμερικής». «Οι ψηφοφόροι τώρα καλούνται να επιλέξουν το μέλλον αυτής της χώρας.

Θα υψώσουμε το ανάστημά μας και θα υπερασπιστούμε τη δημοκρατία μας, ή θα αφήσουμε να την κατεδαφίσουν; Θα προασπίσουμε το δικαίωμά μας να επιλέγουμε και να προστατεύουμε τις ελευθερίες μας ή θα αφήσουμε τους εξτρεμιστές να μας τις πάρουν;».

Σημειώνεται ότι τα χθεσινά αποτελέσματα θεωρούνταν τετελεσμένα και για τους δύο αντιπάλους. Η τελευταία αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, η Νίκι Χέιλι, εγκατέλειψε την περασμένη εβδομάδα.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024