Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Γουόκαπ θα έπαιζε και με τη Βίρτους…

Ο Γουόκαπ θα έπαιζε και με τη Βίρτους…

Αν ο Μπαρτζώκας ζητούσε από τον Γουόκαπ να κάνει ένεση και να παίξει με πρησμένο αστράγαλο κόντρα στη Βίρτους, ο διεθνής γκαρντ θα το έκανε χωρίς ίχνος αμφιβολίας

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί το βράδυ της Πέμπτης τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, σ’ ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της φετινής Ευρωλίγκας. Οι ομάδες είναι στην τελική ευθεία και δίνουν μεγάλη «μάχη» για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα και τόσο οι «ερυθρόλευκοι» όσο και οι «πράσινοι» θέλουν το πλεονέκτημα έδρας.

Ο Ολυμπιακός θέλει βεβαίως να εκμεταλλευτεί την έδρα αλλά και το καλό momentum και στην παρούσα φάση το ερώτημα που υπάρχει στα χείλη όλων είναι αν θα παίξει ο Γουόκαπ.

Αυτό είναι που απασχολεί τους πάντες στον Ολυμπιακό αλλά επί της ουσίας το ερώτημα δεν έπρεπε να είναι αν θ’ αγωνιστεί ο «Θωμάς», αλλά αν θα έχει επηρεαστεί από τον τραυματισμό του στο παιχνίδι με το Περιστέρι.

Ο κόουτς της ομάδας του λιμανιού, Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε σήμερα πως οι «ερυθρόλευκοι» ελπίζουν να παίξει «γιατί είναι ο Γουόκαπ». Δεν μπορούσε να το θέσει σε πιο ρεαλιστική βάση ο προπονητής του Ολυμπιακού, καθώς κανείς δεν περίμενε τίποτε λιγότερο από τον γκαρντ των πειραιωτών.

Ο Γουόκαπ τραυματίστηκε στο παιχνίδι με το Περιστέρι και λίγες μέρες αργότερα ήταν στο πρόγραμμα ο αγώνας με τη Βίρτους στο ΣΕΦ. Ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό για την πορεία της ομάδας του λιμανιού στη διοργάνωση και ο Ολυμπιακός ήθελε πάση θυσία τη νίκη.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως αν ο Μπαρτζώκας ζητούσε από τον Γουόκαπ να κάνει ένεση και να παίξει με πρησμένο αστράγαλο κόντρα στους Ιταλούς, ο διεθνής γκαρντ θα το έκανε.

Ίσως μάλιστα, για να πάμε το «σενάριο» και λίγο παρακάτω, να το έλεγε ο ίδιος ο Γουόκαπ στον Μπαρτζώκα, γνωρίζοντας τη σημασία που είχε ο μεγάλος αγώνας απέναντι στην ομάδα της Μπολόνια.

Τέλος πάντων, ας αφήσουμε τα υποθετικά σενάρια του παρελθόντος και ας επιστρέψουμε στο παρόν και την πραγματικότητα κι αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία για τους πειραιώτες είναι ότι ο Γουόκαπ θα είναι στη διάθεση του προπονητή του για το μεγάλο αυριανό παιχνίδι.

Καταλαβαίνει μάλιστα εύκολα κάποιος πόσο καλό νέο είναι αυτό για τον προπονητή του Ολυμπιακού, καθώς ο Γουόκαπ κάνει όλες τις δουλειές στο παρκέ για τους «ερυθρόλευκους».

Κι όταν λέμε όλες, το εννοούμε γι’ αυτό και ο Μπαρτζώκας μπορεί να αισθάνεται πιο άνετα γνωρίζοντας ότι ο Γουόκαπ θα πατήσει στο παρκέ του ΣΕΦ αύριο το βράδυ εναντίον του Παναθηναϊκού.

Είναι όμως πολύ σημαντικό να εστιάσουμε και στις άλλες δύο επιστροφές που θα έχουν οι «ερυθρόλευκοι» και αναφερόμαστε φυσικά στον Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος και τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη.

Σε ότι αφορά τον Αμερικανό, θα πρέπει να θυμίσουμε ότι έχει κάνει δύο πολύ καλά παιχνίδια εναντίον του Παναθηναϊκού, ενώ έλειψε στον τελικό του Κυπέλλου λόγω τραυματισμού.

Ο Γκος είναι παίκτης που μπορεί να σκοράρει και αυτό είναι στοιχείο που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στο πλάνο του Μπαρτζώκα, ένα πλάνο που πάντως αναμένεται να στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό στην άμυνα.

Είναι όμως μεγάλη υπόθεση και η επιστροφή του Λαρεντζάκη, καθώς μιλάμε για γκαρντ που μπορεί να εξελιχθεί σε «άσο στο μανίκι» του Μπαρτζώκα κι αυτό το έχουμε δει πολλές φορές και μάλιστα σε μεγάλα παιχνίδια.

Το παιχνίδι βεβαίως θα είναι δύσκολο για τον Ολυμπιακό καθώς ο Παναθηναϊκός γνωρίζει ότι αυτή τη στιγμή έχει μια νίκη παραπάνω από τους «ερυθρόλευκους» και αν πάρει το αυριανό παιχνίδι θα έχει επί της ουσίας κάνει το αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της τρίτης θέσης.

Το σίγουρο όμως είναι ότι αν επικρατήσει η ομάδα του Πειραιά, τότε βάζει αυτή «πλώρη» για την τρίτη θέση προσπερνώντας τον Παναθηναϊκό και αλλάζουν πολλά σε ότι αφορά τη συνέχεια.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024