Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Βούκτσεβιτς, ο Πετρούσεφ και μια κοινή πορεία... (vids)

Ο Βούκτσεβιτς, ο Πετρούσεφ και μια κοινή πορεία… (vids)

Πώς η περίπτωση του Τρίσταν Βούκτσεβιτς συνδέεται με... διαφορετικά χρώματα με τον νυν φόργουορντ/σέντερ του Ολυμπιακού, Φίλιπ Πετρούσεφ...

Ο Τρίσταν Βούκτσεβιτς αποτελεί εδώ και μερικά χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα και… prospect του σερβικού μπάσκετ, έχει εξελίξει πολύ το παιχνίδι του στην Παρτιζάν και υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και κάνει πράξη το όνειρο που είχε από πολύ μικρή ηλικία. Να παίξει στο ΝΒΑ.

Συγκεκριμένα, ο 21χρονος ψηλός ενεργοποίησε την option που είχε στο συμβόλαιό του και αποδεσμεύτηκε από την Παρτίζαν με σκοπό να επιστέψει στις ΗΠΑ και να ασχοληθεί με την επί αμερικάνικου εδάφους καριέρα του με τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς. Ο μεγάλος του στόχος είναι να βρει ένα συμβόλαιο στις ΗΠΑ για αυτό εκμεταλλεύτηκε την ειδική ρήτρα, προκειμένου να επιστρέψει μετά από το καλοκαίρι του 2023.

Ο Βούκτσεβιτς είχε γίνει draft pick από τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς (No 42), προπονήθηκε μαζί τους, αγωνίστηκε στο Summer League και αρχική του πρόθεση ήταν να μείνει στο ΝΒΑ, όμως δεν βρήκε χώρο και επέστρεψε στη Euroleague και την Παρτιζάν, με την οποία ξεκίνησε τη σεζόν, βελτιώθηκε κι άλλο και πήρε και αρκετό χρόνο συμμετοχής από τον Ομρπάντοβιτς. Αν και δεν έχει κάποια αξιόλογα νούμερα, ούτε έχει «εκτοξεύσει» τη στατιστική του, σίγουρα έχει δουλευτεί αρκετά, έχει εξελιχθεί, αλλά το μεγάλο «κόλπο» θα γίνει στις ΗΠΑ. Για αυτό τον λόγο κιόλας αποφάσισε να πάει εκεί.

Φέτος, σε 12 συμμετοχές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, σε 9’19» χρόνο συμμετοχής ανά αγώνα, είχε 4,4 πόντους με 40% από το τρίποντο και 2,3 ριμπάουντ. Στη Λίγκα της Αδριατικής πάντως, είχε μεγαλύτερο ρόλο με την Παρτίζαν και σε 18,5 λεπτά ανά αγώνα είχε 10,9 πόντους και 3,6 ριμπάουντ μέσο όρο.

Ο Πετρούσεφ και η κοινή πορεία με… διαφορετικά χρώματα

Ο Βούκτσεβιτς μπορεί να είναι 20 ετών, όμως έχει αρκετά χρόνια στο επαγγελματικό μπάσκετ, κάτι που σίγουρα βοήθησε στο να τον τσεκάρουν πιο ζεστά και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ο Βούκτσεβιτς αποτελεί επένδυση για τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, που βλέπουν στο πρόσωπό του έναν ψηλό που απειλεί από την περιφέρεια και έχει μεγάλη προοπτική, θυμίζοντας κάτι από… Φίλιπ Πετρούσεφ. Σε όλους τους τομείς.

Οι δύο Σέρβοι μπορεί να έχουν τρία χρόνια περίπου διαφορά και να ξεκίνησαν από διαφορετικά χρώματα (Ερυθρός Αστέρα ο Πετρούσεφ, Παρτιζάν ο Βούκτσεβιτς), όμως έχουν πάει στο Summer League μαζί το καλοκαίρι (Σίξερς, Γουίζαρντς) και έχουν γίνει draft pick στο ίδιο Draft (50 ο Πετρούσεφ και 42 ο Βούκτσεβιτς).

Οι προοπτικές είναι μεγάλες και για τους δύο, με τα σέρβικα ΜΜΕ να θεωρούν ότι αποτελούν το παρόν και μέλλον της Εθνικής ομάδας. Παράλληλα, ο Πετρούσεφ και ο Βούκτσεβιτς είχαν θετική παρουσία στο Summer League του ΝΒΑ στο Λας Βέγκας το καλοκαίρι, ενώ ο πρώτος πριν πάει στον Ολυμπιακό επιλέχθηκε από τους Σίξερς, ξεκίνησε τη σεζόν και εν συνεχεία πήγε και στους Σακραμέντο Κινγκς, προτού αποδεσμευτεί και επιστρέψει στην Ευρώπη και τον Ολυμπιακό.

Ο Βούκτσεβιτς δεν επιλέχθηκε το καλοκαίρι από κάποια ομάδα, όμως θα έχει τώρα κάποιους μήνες να δουλέψει για να μπει στο ρόστερ της νέας σεζόν για τους Γουίζαρντς. Ότι είναι σπουδαίο ταλέντο και έχει απίστευτα προσόντα είναι γνωστό, ενώ θυμίζει πολύ στο παιχνίδι του και τον συμπατριώτη του. Είναι ένας ψηλός (2.13) που μπορεί να παίξει και στο «4» και στο «5» είναι καλός σουτέρ και πολύ αλτικός.

Το ίδιο φυσικά ισχύει και με τον Πετρούσεφ (έχει ύψος 2.11), που όμως λόγω και των τριών παραπάνω ετών εμπειρία σε τοπ επίπεδο, είναι πιο φτασμένος, έχει παίξει με την εθνική Σερβίας στο Μουντομπάσκετ, ενώ είχε και μια εξαιρετική σεζόν με τον Ερυθρό Αστέρα στην Ευρώπη, που ήταν και το εισιτήριο για το ΝΒΑ.

Ο Πετρούσεφ επίσης είναι εξαιρετικός σουτέρ για το ύψος του, έχει απίστευτα φυσικά και σωματικά προσόντα, είναι πανέξυπνος και μπορεί να παίξει και στο «4» και στο «5». Και οι δύο περιπτώσεις είναι το μέλλον του σερβικού μπάσκετ, ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να έχει τον έναν με κλειστό τριετές συμβόλαιο, ενώ ο άλλος έχει μπροστά του μερικούς μήνες για να δείξει ότι αξίζει να βρίσκεται στο ΝΒΑ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι δύο τους έχουν κοινές πορείες με διαφορετικά χρώματα ομάδων, όμως είναι και θέμα χρόνου να συναντηθούν στην ίδια, που δεν θα είναι άλλη από την εθνική ομάδα της Σερβίας. Εκεί όπου θα συναγωνίζονται ο ένας τον άλλον για την ίδια θέση…

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024