Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κασσελάκης: Θα δώσω εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη εάν κληθώ - Ο Τσίπρας δεν πρόκειται να με αμφισβητήσει

Κασσελάκης: Θα δώσω εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη εάν κληθώ – Ο Τσίπρας δεν πρόκειται να με αμφισβητήσει

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα μετά το συνέδριο και πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται ο πρώην πρωθυπουργός να τον αμφισβητήσει μετά τις ευρωεκλογές

Το ότι συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα μετά το 4ο συνέδριο αποκάλυψε μιλώντας στο MEGA ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται ο Αλέξης Τσίπρας να τον αμφισβητήσει μετά τις ευρωεκλογές. «Ο Αλέξης είναι ο τέως πρόεδρος του κόμματος είναι ο πρώην πρωθυπουργός. Έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του για το κόμμα, τον χώρο, την ευρύτερη Κεντροαριστερά. Οι αξίες μας είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες, θέλουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη του τόπου, αυτό θα κάνουμε», είπε. Ερωτηθείς αν τον θεωρεί υπονομευτή του, σημείωσε «όχι με τίποτα».

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απέρριψε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος ο ίδιος στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Αρνητικά απάντησε, επίσης, όταν ρωτήθηκε αν θα πάρει τη θέση κάποιου βουλευτή από το Επικρατείας.

Όσον αφορά τα «αστακοκάραβα» και το θέμα που έχει προέκυψε, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι έχει μεταβιβάσει όλη τη συμμετοχή που είχε στο παρελθόν στην εταιρεία αυτή. «Tα αστακοκάραβα ήταν μέρος μιας επιχείρησης η οποία είναι γνωστή στον κόσμο, ήταν σε συνεργασία με μια εισηγμένη στο χρηματιστήριο στη Νέα Υόρκη εταιρεία, την οποία την γνωρίζετε, με την οποία η συνεργασία μου λύθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο, εφόσον δεν είχαμε συμφωνήσει στην αμοιβή που μου οφειλόταν και διεκδικώ τα δεδουλευμένα μου», είπε, προσθέτοντας πως δεν έχει καμία συμμετοχή σε εταιρείες στο εξωτερικό. «Αυτός ο νόμος δημιουργήθηκε για να μην βγάζουν Έλληνες πολιτικοί μαύρα χρήματα έξω όχι για να βάζουν άσπρα οι ομογενείς Έλληνες μέσα», είπε, λέγοντας ότι ο νόμος για τις εταιρείες του εξωτερικού ήταν λάθος.

«Ο κύκλος 2015-19 έχει κλείσει. Υπάρχει ένας κύκλος νέος και θα υπάρξει ανανέωση στο κόμμα»

«Εάν κληθώ να δώσω εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη θα δώσω εξηγήσεις. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν επιθυμεί να αρχειοθετηθεί ποτέ. Αν χρειαστεί να πληρώσω πρόστιμο, θα το πληρώσω. Είμαι ο πολιτικός που θα τηρήσει τον νόμο. Εφόσον έχει υπάρξει μία παρατυπία και χρειαστεί να πληρώσω κάποιο πρόστιμο θα το πληρώσω, αλλά ο Έλληνας πολίτης να γνωρίζει ότι ουδέποτε έχω φοροδιαφύγει. Αν είναι να τιμωρηθώ που οι άνθρωποι των κομματικών μέσων του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν Χριστούγεννα να τιμωρηθώ», υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης, τονίζοντας πως «δεν με ενδιαφέρουν τα υποδείγματα των επαγγελματιών πολιτικών. Ο ελληνικός λαός του έχει βαρεθεί, ξέρει ποιος είναι καθαρός. Ήμουν σε συσκέψεις στην Αρκαδία. Ήταν και μία μικρή ανάπαυλα. Δεν μπορεί να πει κάποιος πως έχω το φεύγα εύκολο γιατί έχω λιώσει τα παπούτσια μου όλον αυτόν τον καιρό».

Απαντώντας για το δάνειο στα κομματικά μέσα ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αν του έχουν επιστραφεί τα χρήματα και αν έχουν επιστραφεί με τη διαδρομή από την οποία έφυγαν, είπε ότι «τα χρήματα έχουν επιστραφεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο στην OSIOS και μάλιστα με ζημία λόγω συναλλάγματος. Ήταν ένα άτοκο δάνειο, ώστε να κάνουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά οι εργαζόμενοι».

«Ο κόσμος έχει βαρεθεί το gaslighting. Σκεφτείτε τι προσπαθούν να μου προσάψουν από την αρχή. Ότι ήμουν ηλίθιος, ότι ήμουν lifestyle. Ότι ο 35χρονος απόδημος Στέφανος Κασσελάκης είναι διαπλεκόμενος. Πολύ ανησυχία από τον κ. Γκρίνμπεργκ», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «κάποια στιγμή πρέπει να ξυπνήσουμε. Ο Έλληνας πολίτης γνωρίζει το πόθεν του κ. Μητσοτάκη; Ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος πήρε αποζημιώσεις για τις ελιές του, πότε είχε δανείσει στο κόμμα του; Χαλάω την πιάτσα; Είμαι νομοταγής πολίτης και ο Έλληνας πολίτης γνωρίζει και το έσχες μου και το πόθεν μου. Η ερώτηση είναι, γνωρίζει ο Έλληνας πολίτης το πόθεν του κ. Μητσοτάκη; Τα 40 σπίτια από πού έχουν προκύψει; Το πόθεν αυτού του έσχες από πού είναι; Όλοι ξέρουμε και όλοι δεν ξέρουμε. Είναι καιρός οι πολιτικοί αυτής της χώρας να είναι υπηρέτες και όχι άρχοντες», λέγοντας επίσης πως «δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στις εκατό, εγώ ως πρωθυπουργός να στείλω την Ελλάδα στα βράχια».

«Παππάς και Πολάκης χαίρουν της εμπιστοσύνης μου»

Ακολούθως ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στο οικονομικό – φορολογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που παρουσιάστηκε χθες Τρίτη σε εκδήλωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Σε αντίθεση με τους κ.κ. Μητσοτάκη και Χατζηδάκη εγώ έχω επιχειρήσει και ξέρω από ισολογισμούς», τόνισε, λέγοντας ότι το φορολογικό πλαίσιο που προτείνει θα φέρει έκρηξη ανάπτυξης και πάταξη της φοροδιαφυγής.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε τη μισθωτή εργασία που φορολογείται με τεράστιους συντελεστές και τα μερίσματα με μικρούς. Αυτό που προτείνω είναι να υπάρχει μια κλίμακα ειδικά στα εισοδήματα κάτω των 60.000 ευρώ ώστε να μπορεί ο Έλληνας πολίτης να έχει περισσότερα στο τέλος του μήνα. Καταργούμε την ατομική κλίμακα και για τη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών θα υπάρξει λιγότερος φόρος. Πρέπει να υπάρχει πλαφόν στο ρεύμα. Δεν μπορούν να έχουν όλοι μερίσματα στην ΔΕΗ. Υπάρχουν μερικά προσωρινά μέτρα που έχουν ένα κόστος 3.2 δισ. ευρώ και υπάρχουν αντισταθμικά μέτρα για την αισχροκέρδεια. Η διαφορά είναι στο διαθέσιμο εισόδημα. Σε βάθος πενταετίας θα μειωθεί το χρέος αλλά λόγω όλης της κατάστασης ο κόσμος έχει ανάγκη από μείωση των φόρων», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε πως «ο κύκλος 2015-19 έχει κλείσει. Υπάρχει ένας κύκλος νέος και θα υπάρξει ανανέωση στο κόμμα». Παράλληλα, διαμήνυσε ότι ο Νίκος Παππάς και ο Παύλος Πολάκης χαίρουν της εμπιστοσύνης του.

Δείτε τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στο MEGA:

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024