«Λος Τσαπίτος»: Το μεξικάνικο καρτέλ ναρκωτικών, η σύλληψη στην Αθήνα και η επικήρυξη του 1 εκατ. δολλαρίων
Οι «Los Tsapitos», όπως είναι γνωστοί οι γιοι του Ελ Τσάπο, κατάφεραν να αναβιώσουν την αυτοκρατορία του πατέρα τους καθώς εισήγαγαν τεράστιες ποσότητες φαιντανύλης στην Αμερική.
Μεγάλη ανησυχία προκαλεί δημοσίευμα μεξικάνικής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο μέλη του μεξικανικού καρτέλ ναρκωτικών «Λος Τσαπίτος» έχουν δώσει το παρών σε Ελλάδα και Αυστρία.
Κύριος στόχος τους, όπως αναφέρεται, είναι να βρουν οπλισμό που δεν μπορούν να βρουν στο Μεξικό καθώς ο συγκεκριμένος οπλισμός χρησιμοποιείται μόνο από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και από τον στρατό.
Η σύλληψη στην Αθήνα
Μνημονεύουν μάλιστα, ένα γεγονός που δεν είχε δημοσιοποιηθεί όταν συνέβη. Συγκεκριμένα, στις 18 Μαρτίου του 2023 ένα μέλος αυτού του καρτέλ είχε συλληφθεί στην Ελλάδα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» καθώς επέστρεφε από την Αυστρία.
Έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για την έκδοσή του στην Αμερική.
Ποιοι είναι οι «Λος Τσαπίτος»
Οι «Los Tsapitos», όπως είναι γνωστοί οι γιοι του Ελ Τσάπο, κατάφεραν να αναβιώσουν την αυτοκρατορία του πατέρα τους καθώς εισήγαγαν τεράστιες ποσότητες φαιντανύλης στην Αμερική.
Τον Απρίλιο του 2023 οι γιοί του βρέθηκαν αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες ενώ στο κατηγορητήριο αναφερόταν ότι πληρωμένοι δολοφόνοι που εργάζονταν για τους γιους του Ελ Τσάπο, σκότωναν κυβερνητικούς αξιωματούχους, βασάνιζαν αντιπάλους τους με ηλεκτροσόκ και «τάιζαν μερικά από τα θύματά τους, νεκρά και ζωντανά, σε τίγρεις».
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59