Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η προοπτική ύφεσης στις ΗΠΑ «φοβίζει» τον CEO της JP Morgan

Η προοπτική ύφεσης στις ΗΠΑ «φοβίζει» τον CEO της JP Morgan

Ο Ντίμον δήλωσε ότι ενώ η οικονομία των ΗΠΑ είναι «κάπως ακμάζουσα» επί του παρόντος, ο κίνδυνος ύφεσης παραμένει

Ο Τζέιμι Ντίμον, CEO της JPMorgan, δήλωσε ότι δεν θα βγάλει την προοπτική μιας ύφεσης στις ΗΠΑ «από το τραπέζι», αλλά ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να περιμένει πριν μειώσει τα επιτόκια, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Μπορούν πάντα να τα μειώσουν γρήγορα και δραματικά. Η αξιοπιστία τους διακυβεύεται λίγο εδώ», είπε. «Η ανεργία στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πολύ χαμηλή αυτή τη στιγμή, οι μισθοί συνεχίζουν να αυξάνονται».

Ο Ντίμον δήλωσε ότι ενώ η οικονομία των ΗΠΑ είναι «κάπως ακμάζουσα» επί του παρόντος, ο κίνδυνος ύφεσης παραμένει.

Τα σχόλια έχουν έναν ελαφρώς λιγότερο αισιόδοξο τόνο από τον κορυφαίο τραπεζίτη, ο οποίος πρόσφατα παρουσίασε μια αισιόδοξη προοπτική για τις παγκόσμιες αγορές – μια απότομη απόκλιση από τις απόψεις του πριν από λιγότερο από δύο χρόνια, όταν οι κεντρικές τράπεζες άρχισαν για πρώτη φορά να σφίγγουν τα επιτόκια. Ο Ντίμον έγινε πρωτοσέλιδο για προειδοποίηση το 2022 ότι ένας «τυφώνας» επρόκειτο να πλήξει την οικονομία των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η κεντρική τράπεζα πλησιάζει την εμπιστοσύνη που χρειάζεται για να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.

«Περιμένουμε να γίνουμε πιο σίγουροι ότι ο πληθωρισμός κινείται βιώσιμα στο 2%», δήλωσε ο Πάουελ την Πέμπτη, απαντώντας σε ερωτήσεις της Επιτροπής Τραπεζών της Γερουσίας. “Όταν αποκτήσουμε αυτή την εμπιστοσύνη – και δεν είμαστε μακριά από αυτήν – θα είναι σκόπιμο να αρχίσουμε να μειώνουμε το επίπεδο περιορισμού”.

Tραμπ ή Μπάιντεν και… τσίρκο

Σχετικά με το θέμα των αμερικανικών εκλογών, ο Ντίμον είπε ότι είναι δύσκολο να προβλεφθεί νικητής μεταξύ του Τζο Μπάιντεν και του Ντόναλντ Τραμπ.

«Έχεις δύο άντρες: είναι και οι δύο στην μεγαλύτερη ηλικία, κανένας από τους δύο δεν μπορεί να αρρωστήσει. Είναι νευρικό», είπε. «Θα είναι τσίρκο», πρόσθεσε.

Ο Ντίμον, είπε ότι ο Τραμπ ήταν μια «καταπληκτική πολιτική προσωπικότητα», αλλά είναι απρόβλεπτος.

«Ελπίζω ο Τραμπ να είναι πολύ πιο στοχαστικός, λογικός, ακόμη και ομιλητής όταν μιλάει για την εξωτερική πολιτική και πώς θέλει να τη χειριστεί», δήλωσε ο Ντίμον.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024