Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Εκατονταετηρίδα στο Goodwood για την MG

Τιμώμενη φίρμα για το Φεστιβάλ Ταχύτητας το 2024 θα είναι η ΜG, με το Cyberster να παίρνει θέση στην κορυφή του εμβληματικού γλυπτού του Goodwood

Εξέχουσα θέση θα έχει η MG στην βρετανική διοργάνωση καθώς, με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυσή της, το Cyberster θα αποτελέσει κεντρικό «θέμα» του εμβληματικού γλυπτού του Gerry Judah που δεσπόζει «πάνω» από το φεστιβάλ ταχύτητας, όντας συνυφασμένο με την εικόνα του.

Εκτός από την παρουσία του στην κορυφή του εναλλασσόμενου γλυπτού καθώς ένα –ή περισσότερα- διαφορετικά αυτοκίνητά παίρνουν θέση στα χαρακτηριστικά περιστρεφόμενα ελάσματα που τείνουν προς τον ουρανό, το Cyberster, θα εγκαινιάσει από τη διοργάνωση, το λανσάρισμά του στην παίρνοντας την θέση που του αναλογεί στην κορυφή της –ευρωπαϊκής- γκάμας της αναγεννημένης από την κινεζική SAIC, βρετανικών καταβολών φίρμας.

Εν είδει υπενθύμισης πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό roadster το οποίο αποκαλύφθηκε και πάλι από το Goodwood το 2023. Η ισχυρότερη έκδοσή του, με βάση τα όσα έχουν ανακοινωθεί για την αγορά της Κίνας, εφοδιάζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ συνδυαστικής ισχύος 544 ίππων και 725 Nm ροπής και μπαταρία που εξασφαλίζει αυτονομία έως και 520 χλμ. επιταχύνοντας από 0-100 χλμ. σε 3,2 δευτερόλεπτα. Η βασική έκδοση προσφέρει ισχύ 315 ίππων και αυτονομία έως 501 χλμ. εφοδιαζόμενη με ένα μόνο τοποθετημένο πίσω ηλεκτρικό μοτέρ. Πλην των παραπάνω οφείλουμε να σημειώσουμε ότι αποτελεί ένα από τα ελάχιστα ηλεκτρικά cabrio αποτελώντας μια ηχηρή δήλωση από μέρους της MG σε ό,τι αφορά τα ηλεκτρικά σχέδιά της εξ ου και επελέγη ως το κεντρικό της έκθεμα στο Goodwodd και κορωνίδα των εορτασμών για τα 100 της χρόνια.

Εκτός από το νέο Cyberster, το παρών στο Goodwood Festival of Speed, θα δώσει έναν από τους πιο διάσημους προγόνους του ανοιχτού μοντέλου, το γοητευτικό Mk1 MGB Roadster του 1964 με κινητήρα BMC 1,8 λίτρων. Η MG θα επιστρέψει επίσης το 2024 στη διάσημη ανάβαση της διοργάνωσης, ενώ επιφυλάσσει ορισμένες ακόμα εκπλήξεις και πρεμιέρες για το φεστιβάλ ταχύτητας όπως αποκάλυψε ο Guy Pigounakis, εμπορικός διευθυντής της MG Motor UK. «Πριν από εκατό χρόνια, η MG πρωτοστάτησε στη δημιουργία του προσιτού σπορ αυτοκινήτου για το ευρύ κοινό, μετατρέποντας τα όνειρα σε πραγματικότητα για εκατομμύρια λάτρεις σε όλο τον κόσμο. Είμαστε ακόμα αφοσιωμένοι σε αυτό το ιδρυτικό όραμα της δημιουργίας, καινοτόμων και πραγματικά ελκυστικών αυτοκινήτων για το ευρύ κοινό. Το Cyberster υπογραμμίζει αυτή τη δέσμευση, καθώς είναι ένα ηλεκτρικό roadster μοντέλο υψηλών επιδόσεων και για το οποίο ελπίζουμε να έχει την ίδια απήχηση με τους πολύ αγαπημένους προγόνους του. Το Festival of Speed 2024 είναι η τέλεια ευκαιρία για να γιορτάσουμε την κληρονομιά μας στην εγχώρια αγορά, όπου ξεκίνησε η ιστορία της MG, παρέχοντας παράλληλα μια τέλεια πλατφόρμα από την οποία μπορούμε να δείξουμε το δυναμικό μέλλον της μάρκας στην παγκόσμια αυτοκινητιστική σκηνή».

Να σημειωθεί ότι, παρά τις βρετανικές της ρίζες, είναι η πρώτη φορά που η MG αποτελεί την «τιμώμενη» φίρμα στο Goodwod. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Δούκας του Richmond o οποίος έχει συνδέσει το όνομα του με το φεστιβάλ ταχύτητας «Μετά το παγκόσμιο ντεμπούτο του εντυπωσιακού Cyberster στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του 2023, είμαστε χαρούμενοι που τα MG επιστρέφουν φέτος στο Goodwood για να γιορτάσουν με στυλ την εκατονταετηρίδα τους με το πρώτο τους Central Feature. Πρόκειται για τον πλέον ταιριαστό φόρο τιμής στα πρώτα 100 χρόνια ενός από τους παλαιότερους και πιο δημοφιλείς κατασκευαστές της Βρετανίας, ο οποίος έχει μακροχρόνια σχέση με το Goodwood. Τα MG ήταν σχεδόν πάντα παρόντα στο σιρκουί από το 1948-1966 και πριν από αυτό, πρέπει να σας πω πως ο παππούς μου έτρεχε με την ομάδα MG τη δεκαετία του 1930, κερδίζοντας τον περίφημο αγώνα Double-Twelve Hour Race στο Μπρούκλαντς το 1931. Ήταν γοητευμένος από το χαμηλό τους βάρος, την απλότητά τους και την έξυπνη μηχανική – χαρακτηριστικά που εξακολουθούν να αποτελούν πυλώνες της μάρκας ακόμα και σήμερα. Η 100ετής ιστορία της MG σε συνδυασμό με την καινοτομία, ευθυγραμμίζεται απόλυτα με το φετινό θέμα “Horseless to Hybrid”, το οποίο αναγνωρίζει τις εξελίξεις στην τεχνολογία και τη δύναμη που έχουν διαμορφώσει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό τα τελευταία 130 χρόνια».

Sports in

Πρεμιέρα ο Τσιτσιπάς στο Madrid Open, για την πρόκριση στον 4ο γύρο η Σάκκαρη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κάνει πρεμιέρα στο Madrid Open απέναντι στον Βραζιλιάνο Τιάγκο Μοντέιρο ενώ η Μαρία Σάκκαρη θα κοντραριστεί στον 3ο γύρο του τουρνουά με την Αμερικανίδα Σλόαν Στέφενς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024