Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κύπρος: Αναχώρησε το πρώτο πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα

Κύπρος: Αναχώρησε το πρώτο πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα

Η επιχείρηση «Αμάλθεια» με κέντρο την Κύπρο δοκιμάζει για πρώτη φορά να εισάγει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα διά θαλάσσης

Το πλοίο «Open Arms» που μεταφέρει σχεδόν 200 τόνους τροφίμων στη Γάζα αναχώρησε νωρίς το πρωί της Τρίτης από λιμάνι της Κύπρου, σε ένα πιλοτικό σχέδιο για να ανοίξει μια νέα θαλάσσια οδό βοήθειας προς τη Γάζα που δοκιμάζεται από τον λιμό, καθώς η βοήθεια από τα χερσαία περάσματα έχει μειωθεί ακόμα περισσότερο τους τελευταίους δύο μήνες.

Το Open Arms εθεάθη να αποπλέει από το λιμάνι της Λάρνακας στην Κύπρο, ρυμουλκώντας μια φορτηγίδα που περιείχε περίπου 200 τόνους αλεύρι, ρύζι και πρωτεΐνες, αναφέρει το Reuters.

Η πλειοψηφία των παιδιών κάτω των δύο ετών στη Γάζα είναι αντιμέτωπη με ακραίο υποσιτισμό

Το Open Arms είναι το πρώτο πλοίο που πλέει από την Κύπρο προς τη Γάζα στο πλαίσιο ενός σχεδίου θαλάσσιου διαδρόμου που ανακοινώθηκε από την ΕΕ, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακόμα μία επίθεση σε αιτούντες βοήθεια

Η επιχείρηση «Αμάλθεια» έρχεται μετά τη ρίψη από αέρος ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα που όμως επίσης έχει επικριθεί από ανθρωπιστικές οργανώσεις καθώς όπως επισημαίνουν ο τρόπος για να ανακουφιστούν οι Παλαιστίνιοι είναι να ανοίξουν τα χερσαία περάσματα και να ασκηθεί πίεση στο Ισραήλ να προχωρήσει σε κατάπαυση πυρός.

Το πρωί της Τρίτης εννέα άτομα σκοτώθηκαν στη Γάζα περιμένοντας ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ η πλειοψηφία των παιδιών κάτω των δύο ετών είναι αντιμέτωπη με ακραίο υποσιτισμό.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024