Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χρηματοδοτική γραμμή του Δήμου Ηρακλείου με το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων

Χρηματοδοτική γραμμή του Δήμου Ηρακλείου με το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων

«Πρόκειται για την πλέον κατάλληλη επιλογή που έγινε σύμφωνα με τα πολύ συγκεκριμένα οικονομικά δεδομένα του Δήμου Ηρακλείου» τόνισε με έμφαση ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

Δεκτή κατά πλειοψηφία από τη Δημοτική Επιτροπή έγινε η εισήγηση του Δημάρχου Ηρακλείου και Προέδρου της Αλέξη Καλοκαιρινού για τη σύναψη δανείου του Δήμου Ηρακλείου που θα λειτουργεί ως ανοιχτή χρηματοδοτική γραμμή με το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, αναφέρει σε ανάρτηση του ο Δήμος Ηρακλείου και προσθέτει:

«Ειδικότερα, κατά τη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής της Δευτέρας 11/3, ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός ενημέρωσε τα μέλη ότι προσκλήθηκαν χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων για την κατάθεση προσφοράς δανείου ύψους 26.987.420,40 ευρώ. Δυο Ιδρύματα έστειλαν επιστολές που δεν αποτελούσαν ολοκληρωμένη πρόταση προσφοράς και συνεπώς δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις που είχε θέσει ο Δήμος Ηρακλείου, ενώ το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων κατέθεσε πλήρη και δεσμευτική προσφορά για 20ετες δάνειο προσφέροντας δυο εκδοχές σχετικά με τα επιτόκια.

Τα δυο σενάρια

Στην πρώτη εκδοχή, προτείνεται το κυμαινόμενο επιτόκιο και στην δεύτερη εκδοχή προτείνεται μεικτό επιτόκιο, δηλαδή σταθερό επιτόκιο για τα πρώτα 10 έτη και κυμαινόμενο επιτόκιο για τα επόμενα 10 έτη, με δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης μετά την ολοκλήρωση της πρώτης δεκαετίας. Η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου εισηγήθηκε ότι η επιλογή του δανείου με το μεικτό επιτόκιο είναι η πλέον συμφέρουσα για τον Δήμο Ηρακλείου, καθώς το σταθερό επιτόκιο σήμερα βρίσκεται στο 5,1%, σε αντίθεση με το κυμαινόμενο επιτόκιο το οποίο βρίσκεται στο 8,21%».

«Πρόκειται για την πλέον κατάλληλη επιλογή που έγινε σύμφωνα με τα πολύ συγκεκριμένα οικονομικά δεδομένα του Δήμου Ηρακλείου» τόνισε με έμφαση ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός και συμπλήρωσε: «Τα πράγματα είναι πολύ συγκεκριμένα και ετέθησαν λεπτομερώς και από εμένα και από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Ανάπτυξης της Τοπικής Οικονομίας Γιώργο Αγριμανάκη. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή πέρα από τη λήψη του δανείου ισοσκελισμού του προϋπολογισμού του Δήμου Ηρακλείου θα επιβαρύνει οικονομικά το Δήμο πολύ περισσότερο από ότι η ίδια λήψη του δανείου.».

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024