Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόλος: Ώρες αγωνίας για 16χρονη μαθήτρια με εγκεφαλίτιδα

Βόλος: Ώρες αγωνίας για 16χρονη μαθήτρια με εγκεφαλίτιδα

Ο εφιάλτης της μαθήτριας ξεκίνησε μετά από μια συνηθισμένη ίωση που πέρασε.

Ώρες αγωνίας βιώνει εδώ και έναν μήνα η οικογένεια μίας 16χρονης μαθήτριας από τον Βόλο, καθώς η έφηβη διαγνώστηκε με εγκεφαλίτιδα και νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στη μονάδα Παίδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το taxydromos.gr, η περιπέτεια υγείας για το 16χρονο κορίτσι εκδηλώθηκε εντελώς ξαφνικά, αιφνιδιάζοντας την οικογένειά της που βρίσκονται στο πλευρό της, περιμένοντας να ακούσουν από τους γιατρούς μία ευχάριστη είδηση που να παραπέμπει στην πλήρη αποκατάσταση του παιδιού.

Πώς διαγνώστηκε με εγκαφαλίτιδα

Ενώ το παιδί ήταν καλά και χωρίς προβλήματα, μία μέρα που επέστρεψε από το σχολείο άρχισε να παραπονιέται για αφόρητους πόνους στο κεφάλι, ενώ σταδιακά μέσα σε λίγες ώρες παρουσίασε κενά μνήμης.

Πανικόβλητοι οι γονείς τη μετέφεραν αρχικά στο Νοσοκομείο Βόλου. Οι γιατροί ξεκίνησαν μία σειρά εξετάσεων μέχρι που διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από εγκεφαλίτιδα, η οποία προκλήθηκε από αυτοάνοσο, το οποίο εκδηλώθηκε μετά από ίωση.

Η 16χρονη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με το οικογενειακό της περιβάλλον, η 16χρονη έχει επαφή με το περιβάλλον και αντιδρά σε διάφορα ερεθίσματα, οι γιατροί όμως λένε ότι ο δρόμος για την αποκατάσταση και πλήρη λειτουργία του οργανισμού της είναι ακόμη πολύ μακρύς.

Οικονομική στήριξη

Οι γονείς είναι άνεργοι και τα έξοδα που έχει να αντιμετωπίσει η οικογένεια τεράστια. Το σχολείο της 16χρονης ανέλαβε πρωτοβουλία για να βοηθήσει συγκεντρώνοντας ένα χρηματικό ποσό για τη στήριξη της οικογένειας.

Ανάλογη πρωτοβουλία έχει αναληφθεί και από κάποιους άλλους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων που κινητοποιήθηκαν μέσω των social media.

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024