Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων: Παράνομη κρίθηκε η απεργία της ΑΔΕΔΥ

Αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων: Παράνομη κρίθηκε η απεργία της ΑΔΕΔΥ

Το δικαστήριο, αφού έκρινε την απεργία ως τυπικώς παράνομη, δεν προχώρησε στην εξέταση τυχόν λόγων για τον χαρακτηρισμό της απεργίας ως καταχρηστικής ή πολιτικής.

«Το Πρωτοδικείο έκανε δεκτή την αγωγή μας και έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή διαρκείας που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ κατά της αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων» αναφέρει η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Συνεχίζουμε δυναμικά τις προσπάθειες για ένα καλύτερο δημόσιο, στο οποίο το ανθρώπινο δυναμικό του θα βελτιώνεται διαρκώς και το οποίο θα εξυπηρετεί καλύτερα τον πολίτη» επισημαίνει η κ. Κεραμέως.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

H δεύτερη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στην Ελλάδα σχολιάζοντας την απόφαση που «εκδόθηκε σήμερα, Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024» σημειώνει πως «κρίνει την απεργία-αποχή ως τυπικώς παράνομη, επειδή δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο υποχρέωση για γνωστοποίηση των αιτημάτων της τουλάχιστον τέσσερις ημέρες, πριν από την κήρυξη της απεργίας, όπως επίσης και επειδή δεν τηρήθηκε η υποχρέωση για διεξαγωγή δημοσίου διαλόγου».

Στο ενημερωτικό της σημείωμα, επισημαίνει, «το δικαστήριο, αφού έκρινε την απεργία ως τυπικώς παράνομη, δεν προχώρησε στην εξέταση τυχόν λόγων για τον χαρακτηρισμό της απεργίας ως καταχρηστικής ή πολιτικής. Η απόφαση παράγει αποτελέσματα από την κοινοποίησή της, η οποία αναμένεται».

Πρόκειται για την υπ’ αρ.228/2024 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών στην αγωγή κατά της αποχής από την αξιολόγηση ν.4940/2022  που κατέθεσε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία – αποχή διαρκείας που κήρυξε ο συνδικαλιστικός φορέας από τις διαδικασίες αξιολόγησης – στοχοθεσίας στο Δημόσιο.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024