Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυγενάκης: Εξασφαλίσθηκαν 2,9 εκατ. ευρώ για 145 εργαζόμενους

Αυγενάκης: Εξασφαλίσθηκαν 2,9 εκατ. ευρώ για 145 εργαζόμενους

Αφορά εργαζόμενους στο πρόγραμμα επιβολής κτηνιατρικών μέτρων εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου

«Έχει εκδοθεί η ΚΥΑ για την έγκριση δαπανών μισθοδοσίας προσωπικού που προσλαμβάνεται για την κάλυψη εποχικών ή άλλων πρόσκαιρων αναγκών από την επιβολή κτηνιατρικών μέτρων εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου της χώρας», απαντά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης σε σχετική Αναφορά που κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι για τον σκοπό αυτό έχουν διασφαλιστεί 2.931.678 ευρώ για 145 εργαζομένους.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την υπ αριθ. 380/52438/21/2/2024 απόφαση των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την: «Έγκριση δαπανών μισθοδοσίας προσωπικού που προσλαμβάνεται για την κάλυψη εποχικών ή άλλων περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών από την επιβολή κτηνιατρικών μέτρων εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου της χώρας (διερεύνηση, πρόληψη, επιτήρηση, έλεγχος, εκρίζωση, έκτακτες επεμβάσεις) στο πλαίσιο εφαρμογής των ισχυουσών ειδικών κτηνιατρικών διατάξεων, για το έτος 2024».

Οι 145 εργαζόμενοι θα καλύπτουν ανάγκες για χρονική διάρκεια από 8 μήνες έως 1 έτος

Ειδικότερα και σύμφωνα με την εν λόγω ΚΥΑ προβλέπεται να απασχοληθούν 145 εργαζόμενοι (με συνολική δαπάνη 2.931.678 ευρώ, με κάλυψη από το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2024) που θα στελεχώσουν κυρίως υπηρεσίες των Περιφερειών (ΔΑΟΚ) αλλά και της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καλύπτοντας ανάγκες σε προσωπικό για χρονική διάρκεια από 8 μήνες έως 1 έτος.

Ακόμη, ο υπουργός τονίζει ότι στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων, το ΥπΑΑΤ έχει υποβάλει μέσω της εφαρμογής που αναπτύχθηκε στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου από το Σεπτέμβριο του 2023 τα αιτήματα του σχετικά με τις ανανεώσεις συμβάσεων των υπαλλήλων ΙΔΟΧ που απασχολούνται σε ετήσια κτηνιατρικά προγράμματα καθώς επίσης και τις ανάγκες για νέες προσλήψεις υπαλλήλων ΙΔΟΧ.

Ως εκ τούτου, αναμένεται η έκδοση κοινής απόφασης των υπουργών Εσωτερικών και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών προκειμένου η αρμόδια Διεύθυνση του ΥπΑΑΤ να προχωρήσει στις περαιτέρω ενέργειες για τις ανανεώσεις συμβάσεων εργασίας του προσωπικού ΙΔΟΧ και τις νέες προσλήψεις υπαλλήλων ΙΔΟΧ.

Οι αναμενόμενες προσλήψεις

Όσον αφορά τις αναμενόμενες προσλήψεις που αφορούν σε θέσεις μονίμων κτηνιάτρων η πλήρωση των οποίων έχει εγκριθεί, με αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, κατόπιν των σχετικών αιτημάτων που υπέβαλε το ΥπΑΑΤ στο πλαίσιο των ετήσιων Προγραμματισμών Προσλήψεων, ισχύουν τα εξής:

– Με το διορισμό των υποψηφίων που περιλαμβάνονταν στους πίνακες διοριστέων ή διατέθηκαν από το ΑΣΕΠ ολοκληρώθηκε η πλήρωση των περισσότερων από τις 44 θέσεις κτηνιάτρων της 3Κ/2020 προκήρυξης του ΑΣΕΠ δεδομένου ότι απομένουν πλέον να καλυφθούν ακόμη οκτώ για να ολοκληρωθεί η κάλυψη του συνόλου των θέσεων κτηνιάτρων που προκηρύχθηκαν για το ΥπΑΑΤ.

– Με την προκήρυξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής και Νήσων του ΟΑΕΔ είχαν προκηρυχθεί, μεταξύ άλλων θέσεων και δύο θέσεις Κτηνιάτρων για πρόσωπα που προστατεύονται από τον ν.2643/1998 και αναμένεται η πλήρωση αυτών.

– Ενίσχυση με περισσότερους μόνιμους Κτηνιάτρους αναμένεται όταν καλυφθούν και οι θέσεις του ΥπΑΑΤ των οποίων η πλήρωση εγκρίθηκε, από το Υπουργικό Συμβούλιο. Αποσαφηνίζεται ότι πρόκειται για θέσεις οι οποίες, κατά περίπτωση, είτε εκκρεμεί να προκηρυχθούν από το ΑΣΕΠ είτε έχουν ήδη προκηρυχθεί και η έκδοση των πινάκων διοριστέων από την αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή αναμένεται.

Διευκρινίζεται ότι σχετικά με το χρόνο έκδοσης των προκηρύξεων αλλά και το χρόνο της έκδοσης των πινάκων διοριστέων για τις προκηρύξεις που έχουν εκδοθεί, αποκλειστική αρμοδιότητα έχει το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024