Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Κλειδί» η άμυνα του Ολυμπιακού

«Κλειδί» η άμυνα του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός θέλει να «βραχυκυκλώσει» την επίθεση του Παναθηναϊκού, όπως το έκανε στον τελικό του Κυπέλλου

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί το βράδυ της Πέμπτης τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ για την Ευρωλίγκα και ο μεγάλος αγώνας είναι κάτι παραπάνω από σημαντικός και για τις δύο ομάδες.

Η κανονική περίοδος της διοργάνωσης έχει μπει στην τελική ευθεία και όλα τα παιχνίδια παρουσιάζουν τεράστιο ενδιαφέρον, ειδικά μάλιστα όταν αναφέρεται κάποιος σε μια «μάχη» Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, που θα κρίνει εν πολλοίς και το πλεονέκτημα έδρας.

Μπορεί να μην είναι αγώνας που το αποτέλεσμα του θα καθορίσει τα πάντα ωστόσο μιλάμε για μια αναμέτρηση που θα κρίνει πολλά, παρά πολλά για την ακρίβεια.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν πηγαίνει στον μεγάλοι αυτό παιχνίδι έχοντας πρώτα απ’ όλα το πλεονέκτημα του ΣΕΦ αλλά παράλληλα θα πρέπει να σταθεί κάποιος και στο σερί νικών που έχουν «χτίσει» οι πειραιώτες στη διοργάνωση κι αυτό βεβαίως σημαίνει καλή ψυχολογία.

Είναι επίσης σημαντικό για την ομάδα του λιμανιού ότι στον τελευταίο αγώνα των δύο ομάδων πριν από λίγες μέρες, ότι κατάφερε να επικρατήσει των «πράσινων» στον τελικό του Κυπέλλου κατακτώντας το τρόπαιο.

Βεβαίως, όπως συνηθίζουν να λένε και οι προπονητές των ομάδων, όλα αυτά πάνε… περίπατο όταν γίνεται το τζάμπολ και μιλάμε προφανώς για μια νέα μεγάλη «μάχη» ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Για τον Ολυμπιακό πάντως υπάρχουν τα ανοιχτά ζητήματα με τους τραυματισμούς παικτών όπως ο Γουόκαπ, ο Λαρεντζάκης αλλά και ο Γκος, ο οποίος κρίθηκε φρόνιμο να μην αγωνιστεί στο παιχνίδι πρωταθλήματος απέναντι στο Λαύριο.

Καταλαβαίνει εύκολα κάποιος πόσο σημαντικό θα είναι για τον Γιώργο Μπαρτζώκα να έχει στη διάθεσή του και τους τρεις παίκτες που προαναφέραμε, καθώς σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός επιστρέφει στις σωστές… ρυθμίσεις στη θέση «ένα».

Όλα δείχνουν ότι οι τρεις παίκτες που προαναφέραμε θα είναι σε θέση να παίξουν εναντίον του Παναθηναϊκού, αλλά βέβαια παίζει ρόλο και το πόσο θα έχουν επηρεαστεί από τα προβλήματα τραυματισμών.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Ολυμπιακός θέλει να στηριχθεί και πάλι στην μοναδική του άμυνα, σε μια προσπάθεια να «εγκλωβίσει» τα επιθετικά ατού του αντιπάλου του, όπως το έκανε στον τελικό του Κυπέλλου.

Η άμυνα λοιπόν είναι «κλειδί» για τους πειραιώτες και αν οι «ερυθρόλευκοι» καταφέρουν να περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό τον Ναν, όπως το έκαναν στον τελικό, θα έχουν κάνει το αποφασιστικό βήμα για την υλοποίηση του στόχου τους.

Είναι λοιπόν μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό να παίξει καλή άμυνα και πάνω σ’ αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού να «χτίσει» την προσπάθεια του για νίκη απέναντι στο «τριφύλλι».

Αν οι πειραιώτες καταφέρουν να κρατήσουν τον Παναθηναϊκό χαμηλά στο σκορ αυτομάτως θα έχουν μπει σε ρόλο «οδηγού» στο παιχνίδι κι αυτό σημαίνει πολλά.

Θα πρέπει επίσης να τονίσουμε ότι για τον Ολυμπιακό θα είναι ένα παιχνίδι που θα έχει και σημαντικές διαφορές σε σχέση με την τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων, καθώς άλλο το ρόστερ στο οποίο μπορεί να ποντάρει ο Μπαρτζώκας στην Ευρωλίγκα κι άλλο στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς στα ευρωπαϊκά παιχνίδια «όλα τα φύλλα στο τραπέζι» κι αυτό είναι σημαντικό πλεονέκτημα για τον Έλληνα προπονητή.

Επαναλαμβάνουμε, το «κλειδί» για τον Ολυμπιακό σε ότι αφορά τον μεγάλο αγώνα απέναντι στους «πράσινους» είναι η καλή άμυνα κι αυτός είναι και ο βασικός στόχος των πειραιωτών.

Να προκαλέσουν «βραχυκύκλωμα» στην επίθεση του Παναθηναϊκού, όπως δηλαδή έκαναν στον τελικό του Κυπέλλου, ένα παιχνίδι στο οποίο οι «πράσινοι» έμειναν στους 58 πόντους.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024