Σε εκλογικούς ρυθμούς κινείται ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με αυτήν τη φορά τα μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προσέρχονται σήμερα Κυριακή 10 Μαρτίου στις εσωκομματικές κάλπες για να εκλέξουν νέες νομαρχιακές επιτροπές και νέα συντονιστικά των οργανώσεων μελών.

Μετά την ολοκλήρωση του εκρηκτικού 4ου συνεδρίου ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ -με την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, την υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη, την πρόταση Φάμελλου-Γ. Τσίπρα- Παππά και τους υψηλούς τόνους-, για πρώτη φορά μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη έχει μπει σε ράγες εσωκομματικής ηρεμίας.

Έχουν εκλείψει τα φαινόμενα εκρηκτικών αντιπαραθέσεων που συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα -με αιχμή σε αρκετές των περιπτώσεων τα… μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ παρουσιάζει ενιαίο πρόσωπο στις δημόσιες παρουσίες του. Ενδεικτικό ότι ακόμη και σε περιπτώσεις που οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έβαλλαν απέναντί του (πχ αλλοδαπή εταιρεία Κασσελάκη ή στάση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια), διατήρησε σε ικανοποιητικό βαθμό τη συνοχή του.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατά τη διάρκεια των εκλογών θα συγκεντρώνουν χρήματα, ώστε να αποδοθούν στις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών για τον νομικό αγώνα τους

Ωστόσο με τις ευρωεκλογές να πλησιάζουν το στοίχημα για την Κουμουνδούρου είναι να ανασυγκροτηθεί σε πλήρη βαθμό και να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με τους ψηφοφόρους, σχέση, που, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις έχει διαρραγεί. Σημειώνεται ότι οι ευρωπαϊκές εκλογές πλησιάζουν και σε λιγότερο από τρεις μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα αναμετρηθεί με τον σκληρότερο κριτή όλων, το αποτέλεσμα της κάλπης.

Σημαντικές οι νέες εσωκομματικές εκλογές – Ελπίδα για αναστροφή του κλίματος

Στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράζουν την πεποίθηση ότι θα καταφέρουν να ανατρέψουν αυτό το κλίμα και το κόμμα να παρουσιάσει την απαιτούμενη ανάκαμψη. Χαρακτηριστικά η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Θεοδώρα Τζάκρη δήλωσε προ ημερών πως «οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν την κάθε στιγμή και από εδώ και πέρα κάθε στιγμή που θα μετρούν θα βρίσκουν τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανεβασμένο. Αυτό δείχνει ότι το εκλογικό σώμα δείχνει όλο και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον πρόεδρό μας, τον Στέφανο Κασσελάκη και ότι οι προτάσεις που καταθέτει καθημερινά ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απαντούν στα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας».

Υπό αυτό το πρίσμα διεξάγονται οι σημερινές εσωκομματικές εκλογές που κρίνονται ως ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς, τα στελέχη που θα εκλεχθούν θα αποτελούν τους πρώτους δέκτες των μηνυμάτων της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας. Σε δεύτερο βαθμό, φυσικά, αποτελεί στοίχημα και η σύνδεση με τα ανώτερα κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σχέση που ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης θέλει να διατηρεί ζωντανή και ενεργή, όπως έχει -επανειλημμένα- δηλώσει.

Εντός του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πραγματοποιήθηκε καμπάνια («μάθε που ψηφίζεις») τις προηγούμενες μέρες ώστε όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη να προσέλθουν στις κάλπες, ενώ στάλθηκε και αντίστοιχο email ενημέρωσης από το iSYRIZA.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν με ποσόστωση φύλου -βάσει καταστατικού, ενώ οι λίστες των μελών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επιβεβαιώθηκαν από το οργανωτικό γραφείο και στάλθηκαν στις οργανώσεις μελών. Σημειώνεται ότι το κάθε μέλος έχει μοναδικό κωδικό.

Παράλληλα από νωρίς το πρωί στο… πόδι θα βρίσκεται ο οργανωτικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, που καλεί τα μέλη του κόμματος να προσέλθουν στις κάλπες και θα προσφέρει απαντήσεις σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει, ώστε, άμεσα να επιλυθεί. Οι εκλογές θα διεξαχθούν από τις 10:00 έως τις 18:00, ενώ στελέχη σημειώνουν ότι και σήμερα μπορούν να εγγραφούν νέα μέλη στο κόμμα, χωρίς ωστόσο να έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.

Στιγμιότυπο από προηγούμενη εκλογική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Θα συγκεντρώνονται χρήματα για να αποδοθούν στις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών για τον νομικό αγώνα που πραγματοποιούν

Σύμφωνα με πληροφορίες, ειδικότερα στις μεγάλες πόλεις, το ενδιαφέρον των μελών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για να θέσουν υποψηφιότητα είναι αρκετά μεγάλο και θα διατεθούν αρκετοί χώροι ή κομματικά γραφεία ώστε να μπορούν να προσέλθουν οι ψηφοφόροι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Α’ Θεσσαλονίκης όπου θα υπάρξουν δεκατρία εκλογικά κέντρα. Σε μικρότερες πόλεις ή νησιά ενδεχομένως να μην χρειαστεί η κάλπη και οι νέες νομαρχιακές και τα συντονιστικά να εκλεχθούν δια της συναινέσεως των μελών μέσα από εσωτερική διαδικασία.

Παράλληλα τα στελέχη του κόμματος κατά τη διάρκεια των εκλογών θα συγκεντρώνουν χρήματα έναντι οικονομικής ενίσχυσης ώστε να αποδοθούν στις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών για τον νομικό αγώνα που πραγματοποιούν ώστε «να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα», όπως επισημαίνουν.

Βουλγαράκης: Η προοδευτική αντεπίθεση ξεκίνησε – Προχωράμε στην οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος

Μιλώντας στο in για την εσωκομματική διαδικασία ο συντονιστής του οργανωτικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γιάννης Βουλγαράκης υπογράμμισε ότι από τη Δευτέρα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βγαίνει στην κοινωνία και θα παρουσιάσει τις θέσεις του για τα ζητήματα που την απασχολούν.

«Μετά το συνέδριο και τις αποφάσεις που λάβαμε προχωράμε στην οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος. Από Δευτέρα βγαίνουμε στην κοινωνία και παρουσιάζουμε τις θέσεις μας για τα ζητήματα που την απασχολούν. Το οργανωτικό γραφείο όπως και όλο το κόμμα βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα εν όψει των ευρωεκλογών. Στόχος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να επιτύχει ένα αρκετά καλό αποτέλεσμα. Η προοδευτική αντεπίθεση ξεκίνησε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Βουλγαράκης.

Σε Θεσσαλονίκη και Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής ο Κασσελάκης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης πραγματοποιεί από σήμερα Κυριακή 10 Μαρτίου διήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη και τα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής. Εκεί, στις 16:30, θα επισκεφθεί τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, όπου θα έχουν στηθεί κάλπες για τα εσωκομματικά όργανα.

Η επίσκεψη θα έχει ως αντικείμενο τον πολιτισμό της Βόρειας Ελλάδας, καθώς, σήμερα στις 20:00, θα παρακολουθήσει το ντοκιμαντέρ Unclickable σε σκηνοθεσία Μπάμπη Μακρίδη, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στο Ολύμπιον.

Τη Δευτέρα 11 Μαρτίου, στις 09:00, θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη. Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στήριξε την υποψηφιότητα Αγγελούδη στις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Στις 11:00 θα έχει σύσκεψη με φορείς του Πολιτισμού της Βόρειας Ελλάδας σε κεντρικό καφέ της πόλης.

Στις 13:30 θα επισκεφτεί τους χώρους του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Στις 15:30 θα επισκεφθεί τον «Φάρο του Κόσμου», στον Δενδροπόταμο όπου θα έχει συνάντηση με τον Πατέρα Αθηναγόρα.

Στις 21:00 θα παρακολουθήσει την θεατρική παράσταση «Ροζ Μολότοφ» (των Μ. Ράππα – Θ. Παπαθανασίου), σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Σούρλα, από την θεατρική ομάδα «Θεατρική Ομάδα ΠεριΕργων» στο Δημοτικό θέατρο των Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής.

Στη συνέχεια, την Πέμπτη 14 Μαρτίου, θα παρουσιαστεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εν όψει των ευρωεκλογών. Η εκδήλωση θα γίνει στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού με ομιλητή τον Στέφανο Κασσελάκη. Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την ακρίβεια και το φορολογικό, ενώ την Παρασκευή 15 Μαρτίου ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παρουσιαστεί στον στρατό και συγκεκριμένα στο κέντρο Νεοσυλλέκτων, στη Σπάρτη.