
Καλαμάτα: Μαθητής λυκείου νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα
Δεν εμπνέει ανησυχία η κατάστασή του - Για μεμονωμένο κρούσμα μιλούν οι γιατροί
Μηνιγγίτιδα διαπιστώθηκε σε μαθητή σχολείου της Καλαμάτας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για νοσηλεία, με την κατάστασή του να μην εμπνέει ανησυχία.
Οι γιατροί εμφανίζονται καθησυχαστικοί και αποδίδουν την εμφάνιση της νόσου στις ασυνήθιστες για την εποχή κλιματολογικές συνθήκες
Για το κρούσμα ενημερώθηκαν η Διεύθυνση του σχολείου, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Δήμος Καλαμάτας, το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας και υγειονομικός υπεύθυνος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες του eleftheriaonline.gr, δεν δημοσιοποιήθηκε για να μην υπάρξει πανικός λόγω των απανωτών κρουσμάτων.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά υπήρχε επιτήρηση των επαφών του μαθητή και του σχολείου και δεν παρουσιάστηκε κάποιο άλλο περιστατικό.
Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, το τελευταίο δεκαπενθήμερο υπήρξε διάγνωση οκτώ κρουσμάτων στην Πάτρα και πέντε στη Λάρισα.
Οι γιατροί πάντως, εμφανίζονται καθησυχαστικοί, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος επιδημίας και αποδίδουν την εμφάνιση της νόσου στις ασυνήθιστες για την εποχή κλιματολογικές συνθήκες.
Να σημειωθεί ότι τα βασικά συμπτώματα είναι πυρετός και εξάνθημα και ειδικά τα νεαρά άτομα θα πρέπει να απευθύνονται άμεσα σε γιατρό.
«Τη μηνιγγίτιδα την γνωρίζουμε, τη διαχειριζόμαστε»
«Είναι σε έξαρση όλα και το θέμα με τη μηνιγγίτιδα προκαλεί ανησυχία γιατί έχουμε και το καρναβάλι στην Πάτρα. Τη μηνιγγίτιδα την γνωρίζουμε, τη διαχειριζόμαστε. Πρέπει να ξέρουμε ότι με τα βασικά συμπτώματα δηλαδή την έντονη κεφαλαλγία, πυρετό, εξανθήματα, αμέσως να πάμε στον γιατρό», λέει η Ματίνα Παγώνη.
Ακόμη, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, πρόσθεσε ότι «η αντιμετώπιση του προβλήματος είναι ιατρική, υπάρχουν τα πρωτόκολλα, αυτό που φοβόμαστε είναι οι επιπλοκές γιατί έχουμε και θανάτους».
- Παναθηναϊκός: Ο Νίστρουπ ψάχνει τον παρτενέρ του Ντε Φράι
- Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Αντόνιο Μιγκέλ Καρντόσο (pic)
- Πετράλωνα: Συγκλονίζει ένοικος της πολυκατοικίας – «Πήγα για δουλειά και δεν βρήκα το σπίτι μου γυρνώντας»
- Θεσσαλονίκη: Ήχησε το 112 για τη φωτιά στο Δερβένι – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
- «Η ΑΙ δεν έχει συναίσθημα και δημιουργικότητα»: Λίγες κουβέντες με τον δεξιοτέχνη της τζαζ Joe Lovano
- Στο in ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής για το κυκλοφοριακό και την στάθμευση της πόλης




