Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα: Σε κρίσιμη κατάσταση η φοιτήτρια με τη μηνιγγίτιδα - Παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ

Πάτρα: Σε κρίσιμη κατάσταση η φοιτήτρια με τη μηνιγγίτιδα – Παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ

Μάχη για τη ζωή της δίνει η 20χρονη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών

Σε κρίσιμη κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται η φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών, που διαγνώστηκε με καλπάζουσα μηνιγγίτιδα.

Η 20χρονη παραμένει διασωληνωμένη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών για τρίτη ημέρα, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή.

«Παραμένει στη Μονάδα με πλήρη υποστήριξη και σε πολύ βαριά γενική κατάσταση. Πλέον, οι επόμενες ώρες θα δείξουν την πορεία της υγείας της», ανέφερε χαρακτηριστικά η διευθύντρια της ΜΕΘ, Φωτεινή Φλίγκου, στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

O διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, συμπλήρωσε: «Όλες οι ιατρικές ομάδες με επικεφαλής, τη διευθύντρια της ΜΕΘ Φωτεινή Φλίγκου, είναι στο πλευρό της φοιτήτριας. Όλες οι ιατρικές ειδικότητες που εμπλέκονται, καρδιολόγοι, αγγειοχειρουργοί κ.ά., είναι παρούσες και δίνουν μάχη να την κρατήσουν στη ζωή. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση, αλλά πάντα ελπίζουμε».

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μηνιγγίτιδας στο Πανεπιστήμιο μέσα σε ένα μήνα

Υπενθυμίζεται ότι η φοιτήτρια κατέρρευσε το απόγευμα της Τετάρτης (21/2) στον χώρο του Τμήματος Μαθηματικών, όπου φοιτά.

Οι συμφοιτητές της κάλεσαν ασθενοφόρο, το οποίο τη μετέφερε στο ΠΓΝΠ, όπου διασωληνώθηκε άμεσα, καθώς η κατάστασή της ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη.

«Η φοιτήτριά μας πήγε στο Τμήμα, όπου είχε συνέλευση για τη συνέχιση ή όχι της κατάληψης. Κι ενώ βρίσκονταν εκεί, όπως μας περιέγραψαν οι συμφοιτητές της, ξαφνικά αισθάνθηκε αδιαθεσία και την έβαλαν σε μία καρέκλα να καθίσει. Μέσα όμως σε λίγα δευτερόλεπτα κατέρρευσε και έμεινε αναίσθητη. Αμέσως κάλεσαν το ασθενοφόρο και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα και μάλιστα καλπάζουσα και για τον λόγο αυτό απαιτήθηκε η διασωλήνωσή της», δήλωσε η αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας, Λένα Αλμπάνη.

Δύσκολη η ιχνηλάτηση – Χορηγήθηκε προληπτικά φαρμακευτική αγωγή

Δεδομένου ότι η 20χρονη συμμετείχε στην κατάληψη του Τμήματος, από τις Πρυτανικές Αρχές ελήφθησαν όλα τα μέτρα πρόληψης για τους φοιτητές, με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή.

Την ιχνηλάτηση ανέλαβε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας.

«Η ιχνηλάτηση δεν ήταν εύκολη καθώς το Τμήμα ήταν σε κατάληψη και οι φοιτητές πηγαινοέρχονταν. Καθοριστικός σε όλη την προσπάθεια που κάναμε, πάντα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥΥ, ήταν ο ρόλος της φοιτήτριας και φίλης της πάσχουσας, η οποία μας βοήθησε πάρα πολύ στο να εντοπίσουμε αρκετά από τα άτομα που βρέθηκαν στον ίδιο χώρο. Έτσι χορηγήθηκε προληπτικά φαρμακευτική αγωγή σε όλους. Παράλληλα, ως Ιατρικός Σύλλογος, στείλαμε στα μέλη μας επείγουσα ενημέρωση, έτσι ώστε αν τους επισκεφτεί κάποιος φοιτητής και πει ότι ήρθε σε επαφή με το κρούσμα να του συνταγογραφηθεί το προβλεπόμενο φαρμακευτικό σκεύασμα», εξήγησε η αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Αννα Μαστοράκου ανέφερε στην

Σημειώνεται πως στο Πανεπιστήμιο Πατρών η ανησυχία είναι μεγάλη, καθώς πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μηνιγγίτιδας μέσα σε ένα μήνα.

Νωρίτερα, είχε νοσήσει από μηνιγγίτιδα ένας πρωτοετής φοιτητής, ο οποίος είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο και είχε διασωληνωθεί, ωστόσο διέφυγε τον κίνδυνο και πλέον είναι καλά στην υγεία του.

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα

Συνεχίζεται την Κυριακή (28/4) η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024