Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τιφέν Οζιέρ : «Ο πατριός μου ο Εμανουέλ Μακρόν»

Τιφέν Οζιέρ : «Ο πατριός μου ο Εμανουέλ Μακρόν»

Η κόρη της πρώτης κυρίας της Γαλλίας αφηγείται πώς η σχέση της μητέρας της με τον σημερινό πρόεδρο της χώρας σημάδεψε την οικογένειά της -χωρίς ωστόσο καμία εχθρότητα

Φέρει το επώνυμο του πατέρα της, του τραπεζίτη Αντρέ-Λουί Οζιέρ, που απεβίωσε το 2019 σε ηλικία 69 χρόνων, είναι όμως εντυπωσιακή η ομοιότητά της με τη μητέρα της, την Μπριζίτ Μακρόν. Η 40χρονη Τιφέν Οζιέρ είναι η μικρότερη από τα τρία παιδιά που απέκτησε η Μπριζίτ Τρονιέ με τον Αντρέ-Λουί Οζιέρ, πριν τον χωρίσει για τα μάτια ενός μαθητή της, του Εμανουέλ Μακρόν. Δικηγόρος στο επάγγελμα, κυκλοφορεί σήμερα στη Γαλλία το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Assises» – «Κακουργιοδικείο». Βασίζεται στις εμπειρίες που είχε και η ίδια όταν υπερασπιζόταν, ως νεαρή δικηγόρος στο Μπουλόν-σιρ-Μερ, γυναίκες που είχαν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Μια τέτοια γυναίκα, η Λορά, πρωταγωνιστεί στο βιβλίο. Στις συνεντεύξεις που έχει παραχωρήσει τις τελευταίες ημέρες για την προώθησή του, όμως, η Τιφέν Οζιέρ έχει μιλήσει εκτενώς και για τα δικά της τραύματα, για το διαζύγιο των γονιών της, και τις ιδιαίτερες συνθήκες υπό τις οποίες επήλθε. Οσο κι αν προσπάθησε ο βρετανικός Τύπος ωστόσο, κάποια εχθρότητα για τον Εμανουέλ Μακρόν ή τη μητέρα της δεν εντόπισε. Το ακριβώς αντίθετο.

Η ανθρώπινη φύση

Η Τιφέν Οζιέρ ήταν μόλις 10 χρόνων όταν η μητέρα της, καθηγήτρια Γαλλικών τότε στο λύκειο La Providence της Αμιένης, χώρισε τον πατέρα της χάριν του Εμανουέλ Μακρόν, ενός μαθητή 24 χρόνια μικρότερού της, συμμαθητή της μεγαλύτερης κόρης της, της Λοράνς. «Ενας χωρισμός είναι πάντα επώδυνος, αλλά όταν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο, είναι ακόμα πιο επώδυνος» είπε στο «Paris Match». «Οι επιθέσεις, οι πισώπλατες μαχαιριές, οι κρίσεις. Δεν ήταν ακόμα η εποχή των σόσιαλ μίντια, ζούσαμε όμως σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Ολα είναι γνωστά εκεί» πρόσθεσε.

«Εμαθα πολλά για την ανθρώπινη φύση. Ξέρω πως σε περιόδους όπως αυτές πρέπει να επικεντρώνεσαι στα ουσιαστικά και να προχωράς εμπρός ανεξάρτητα από την κριτική». «Ακουσα τόσες κριτικές και σχόλια για τη διαφορά ηλικίας ανάμεσα στη μητέρα μου και τον Εμανουέλ, για αυτό το ζευγάρι που μπορεί να φαινόταν ασυνήθιστο, ιδιαίτερα στην επαρχία, όλα αυτά με διαμόρφωσαν. Εμαθα να ζω με αυτό και να αδιαφορώ, γιατί η αγάπη ήταν εκεί» είπε στη «Le Figaro». «Για οποιοδήποτε παιδί», πρόσθεσε αυτή που είναι σήμερα μητέρα δύο παιδιών, οκτώ και δέκα χρόνων, «ένα διαζύγιο είναι πολύ επώδυνο, αλλά μια μεικτή οικογένεια μπορεί επίσης να είναι μια ευκαιρία, μπορεί να υπάρξουν, ανεξάρτητα από τους δεσμούς αίματος, εξαιρετικά ισχυρές σχέσεις. Είχα την τύχη να έχω και έναν πατέρα και έναν πατριό εξαιρετικούς».

Τον στήριξε ανοιχτά

Η Τιφέν Οζιέρ είχε ήδη στηρίξει ανοιχτά τον Εμανουέλ Μακρόν όταν διεκδίκησε για πρώτη φορά την προεδρία, το 2017, πριν συμμετάσχει στην προεκλογική εκστρατεία για τις κοινοβουλευτικές εκλογές με τα χρώματα, τότε, του En Marche. «Το μάντρα μου μάλλον είναι το «ας ζήσουμε ευτυχισμένοι, ας ζήσουμε κρυμμένοι»» λέει. «Αν βγήκα μπροστά για τον Εμανουέλ Μακρόν, είναι γιατί κόμιζε αξίες και θέματα που με άγγιζαν, και λόγω της προσωπικότητάς του. Ο άνθρωπος που γνωρίζω εγώ δεν είναι εκείνος που περιγράφουν. Είναι κάποιος βαθιά ανθρώπινος, γενναιόδωρος και με τεράστιο θάρρος».

Οσο για τη μητέρα της, αυτήν την τοποθετεί στην κορυφή του προσωπικού της πάνθεον. Τη θαυμάζει για το πάθος της, πρώτη σε αυτή έδωσε να διαβάσει το βιβλίο της, λέει πως της άρεσε, λέει πως την εμπνέει. Και βρίσκει «τις επιθέσεις για την ηλικία της, για την εμφάνισή της, βαθιά άδικες, αηδιαστικές».

Premium έκδοση ΤΑ ΝΕΑ

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024