Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γιατί η Ρεάλ είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο του Ολυμπιακού για το πλεονέκτημα έδρας... (pics, vids)

Γιατί η Ρεάλ είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο του Ολυμπιακού για το πλεονέκτημα έδρας… (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός έχει γυρίσει τον διακόπτη στον δεύτερο γύρο της Euroleague, έχει το καλύτερο ρεκόρ (8-3) και προελαύνει για το πλεονέκτημα, όμως έχει βρει μπροστά του ένα... ανέλπιστο εμπόδιο.

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε ακόμη μια εξαιρετική εμφάνιση στον δεύτερο γύρο της Euroleague, ξεπέρασε το εμπόδιο της Βίρτους Μπολόνια στο κατάμεστο ΣΕΦ με 74-69, πήρε τη διαφορά και ανέβηκε στο 17-11 και στην 5η θέση, βλέποντας ακόμη πιο καθαρά την τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας.

Οι ερυθρόλευκοι με μεγάλο «όπλο» την άμυνα τους, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και χωρίς τον τραυματία Τόμας Γουόκαπ, αλλά και τους Γιαννούλη Λαρεντζάκη και Νίκολα Μιλουτίνοφ «έπνιξε» την ιταλική ομάδα και σημείωσε την 5η συνεχόμενη νίκη του στη Euroleague, δείχνοντας ότι έχει φορμαριστεί την καταλληλότερη στιγμή.

Πλέον, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στρέφει την προσοχή της στο εντός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ για την 29η αγωνιστική, που θα κρίνει πολλά σχετικά με το πλεονέκτημα έδρας, αλλά και την εξάδα.

Ο Ολυμπιακός στο 2024 κάνει… παπάδες, έχει φοβερό ρεκόρ στον δεύτερο γύρο (8-3) και είναι για τα καλά πλέον στο «κόλπο» για το πλεονέκτημα, αφού τα πάντα εξαρτώνται από τους Πειραιώτες, αλλά και από τη… Ρεάλ Μαδρίτης. Η βασίλισσα, που στον πρώτο γύρο είχε μόλις μία ήττα και έκανε… πλάκα σε όλη τη Euroleague, έχει καταφέρει κάτι μοναδικό, αφού στα 11 ματς του δεύτερου γύρου έχει 5 ήττες και 6 νίκες.

Ουσιαστικά, έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση από πολύ νωρίς στην κανονική διάρκεια και παίζει ρόλο… ρυθμιστή για τα play off και όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα της κάνει… κακό στον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα, οι μερένχες έχουν κερδίσει δύσκολα στη Μαδρίτη τον Ολυμπιακό με 90-85, σε μία ήττα εντός προγράμματος μεν για την ομάδα του Μπαρτζώκα, αλλά και σε ένα ματς που είχε την ευκαιρία του ο Ολυμπιακός να φύγει με ένα μεγάλο διπλό αλλά την έχασε.

Αυτό όμως είναι το μικρότερο κακό που έχει υποστεί από τη Ρεάλ η ελληνική ομάδα, αφού ο Τσους Ματέο και οι παίκτες του έχουν κάνει 5 ήττες στο δεύτερο μισό και αυτές είναι από τις Μπαρτσελόνα, Μονακό, Αρμάνι Μιλάνο, Παναθηναϊκό και Φενέρμπαχτσε. Οι 4 εξ αυτών λοιπόν είναι οι ανταγωνιστές των ερυθρόλευκων στη «μάχη» της τετράδας, αλλά και της εξάδας και η Ρεάλ έχει καταφέρει να βάλει έξτρα εμπόδιο στους Πειραιώτες με τις ήττες που έκανε.

Ακόμη κι έτσι, ο Ολυμπιακός είναι για τα καλά στο κυνήγι του πλεονεκτήματος έδρας, το οποίο εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο και όχι από τη βασίλισσα, που έχει σβήσει τον διακόπτη στα τελευταία παιχνίδια της και χάνει από όλους. Οι «μερένχες» έχουν τρεις σερί ήττες, είναι με διαφορά πρώτοι όμως και δεν τους επηρεάζουν σε κάτι βαθμολογικά, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, που αν η Ρεάλ έκανε το καθήκον της, θα ήταν πιθανότατα στην 3η θέση της βαθμολογίας και φαβορί για το πλεονέκτημα έδρας στα play off.

Ο δεύτερος γύρος της Ρεάλ

Η βαθμολογία της Euroleague

Η ήττα από τη Φενέρ

Η ήττα από τον Παναθηναϊκό

Η ήττα από τη Μονακό

H ήττα από την Μπαρτσελόνα

Η ήττα από την Αρμάνι

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024