Τσικνοπέμπτη στα λευκά έκαναν στο Μέτσοβο
Ειδυλλιακές εικόνες από τη χιονισμένη πλατεία. Τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου βρίσκονται σε ετοιμότητα.
Με χιονοπόλεμο γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη στο Μέτσοβο, τη Μηλιά και άλλα χωριά του δήμου Μετσόβου καθώς από τις πρώτες βραδινές ώρες της Πέμπτης άρχισε να χιονίζει και ήδη το έχει στρώσει.
Η εικόνα είναι ειδυλλιακή με τις χιονιονιφάδες να στολίζουν το χωριό! Χιόνι ρίχνει και σε χωριά της Κόνιτσας σε μεγάλο υψόμετρο, όπως η Φούρκα χωρίς να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα.
Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου βρίσκονται σε ετοιμότητα για τον αποχιονισμό όπου κρίνεται απαραίτητο .
Χιονόπτωση σημειώνεται από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης και σε ορεινές περιοχές του Νομού Ιωαννίνων επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή ρήση «Μάρτης γδάρτης (…)».
Ο καιρός της Παρασκευής
Αρχικά αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Εύβοια με βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι αναμένουμε την Παρασκευή. Από το απόγευμα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις στη Μακεδονία και τη Θράκη με την εκδήλωση τοπικών βροχών. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά σε υψόμετρο άνω των 900 μέτρων.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ με τάση εξασθένησης από τις απογευματινές ώρες. Στα νότια πελάγη αρχικά θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Στα βόρεια θα φτάσει τους 12 με 14 βαθμούς, στα δυτικά τους 14 με 16 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.
- Ντε Λα Φουέντε: Ο πιο φθηνός πρωταθλητής
- Ακρόπολη: Άνδρας τραυμάτισε δύο Αμερικανούς τουρίστες με μαχαίρι
- Ρόντμαν για ΛεΜπρόν: «Ο ευκολότερος παίκτης που θα μπορούσα να μαρκάρω»
- Ξέρατε ότι ο Οδυσσέας λατρευόταν για περίπου 1.000 χρόνια σαν να ήταν θεότητα;
- «Κίνημα της κατσαρίδας»: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες στο Δελχί μετά τα επεισόδια που άφησαν 180 τραυματίες
- Ο Έλι Οκόμπο μίλησε για τις δύσκολες καταστάσεις που βίωσε πέρσι στη Μονακό
- Λούβρο: Επαναλειτουργεί η αίθουσα που έγινε στόχος ληστείας 88 εκατ. ευρώ – Φιλοξενεί έκθεση χωρίς πολύτιμα αντικείμενα
- Η Noga Erez φτιάχνει το μέλλον της μουσικής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-MKv9gQHpICM-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442