Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τσικνοπέμπτη στα λευκά έκαναν στο Μέτσοβο

Τσικνοπέμπτη στα λευκά έκαναν στο Μέτσοβο

Ειδυλλιακές εικόνες από τη χιονισμένη πλατεία. Τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Με χιονοπόλεμο γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη στο Μέτσοβο, τη Μηλιά και άλλα χωριά του δήμου Μετσόβου καθώς από τις πρώτες βραδινές ώρες της Πέμπτης άρχισε να χιονίζει και ήδη το έχει στρώσει.

Η εικόνα είναι ειδυλλιακή με τις χιονιονιφάδες να στολίζουν το χωριό! Χιόνι ρίχνει και σε χωριά της Κόνιτσας σε μεγάλο υψόμετρο, όπως η Φούρκα χωρίς να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου βρίσκονται σε ετοιμότητα για τον αποχιονισμό όπου κρίνεται απαραίτητο .

Χιονόπτωση σημειώνεται από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης και σε ορεινές περιοχές  του Νομού Ιωαννίνων επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή ρήση «Μάρτης γδάρτης (…)».


Ο καιρός της Παρασκευής

Αρχικά αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Εύβοια με βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι αναμένουμε την Παρασκευή. Από το απόγευμα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις στη Μακεδονία και τη Θράκη με την εκδήλωση τοπικών βροχών. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά σε υψόμετρο άνω των 900 μέτρων.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ με τάση εξασθένησης από τις απογευματινές ώρες. Στα νότια πελάγη αρχικά θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Στα βόρεια θα φτάσει τους 12 με 14 βαθμούς, στα δυτικά τους 14 με 16 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Sports in

Μιλγουόκι Μπακς: Τα δεδομένα για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 6 (pic)

Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024