Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η τελική μάχη κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ - Σφυροκόπημα στην κυβέρνηση εντός και εκτός Βουλής

Η τελική μάχη κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ – Σφυροκόπημα στην κυβέρνηση εντός και εκτός Βουλής

Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα αναμένεται να δώσει βροντερό «παρών» στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας

Η ώρα της τελικής μάχης, εντός και εκτός Βουλής κατά του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά ΑΕΙ έφτασε καθώς το μεσημέρι φοιτητές αλλά και ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα αναμένεται να δώσουν βροντερό παρών στα Προπύλαια.

Την ίδια στιγμή, θα είναι σε εξέλιξη η συζήτηση για το σχέδιο νόμου που φέρνει προ των πυλών την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση αναμένεται να δεχθεί τα πυρά της αντιπολίτευσης ενώ η συζήτηση θα κορυφωθεί με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και με την ονομαστική ψηφοφορία που αναμένεται το βράδυ.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναμένεται να μιλήσει στις 11 το πρωί, θα δεχθεί τα πυρά της Αντιπολίτευσης για τη δυνατότητα που θα δίνει το νομοσχέδιο να ιδρύονται ιδιωτικά ΑΕΙ.

«Θα βουλιάξει η Αθήνα»

Οι φοιτητές από την πλευρά βρίσκονται στους δρόμους για πάνω πάνω από δύο μήνες, υπερασπιζόμενοι την δημόσιο χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης.

Με καταλήψεις, συλλαλητήρια και πολύμορφες δράσεις, φοιτητικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα δίνουν κάθε εβδομάδα ραντεβού στους δρόμους, φωνάζοντας ένα βροντερό «όχι» στα ιδιωτικά ΑΕΙ.

Το ραντεβού για τους φοιτητές δίνεται στις 12.00, στα Προπύλαια, με την Ομοσπονδία των Πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) και την Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ) να καλούν στην κινητοποίηση.

Με διπλή κινητοποίηση ρίχνεται στον αγώνα η ΟΛΜΕ με την προγραμματισμένη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος) και τη ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικκά ΑΕΙ. Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ., έως τις 15:00 έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Συμβολική κατάληψη στο ΕΚΠΑ από φοιτητές

Συμβολική κατάληψη

Χθες, φοιτητές στο ΕΚΠΑ και στο Αριστοτέλειο, πραγματοποίησαν συμβολικές καταλήψεις διαμαρτυρόμενοι για την επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου.

Ομάδα φοιτητών του ΕΚΠΑ πραγματοποίησε συμβολική κατάληψη ενόψει της πανελλαδικής κινητοποίησης της Παρασκευής. Με ενέργειες των Πρυτανικών Αρχών και σε συνεννόηση με τους φοιτητικούς συλλόγους η κατάληξη έληξε νωρίς το βράδυ χωρίς να σημειωθεί καμία απολύτως φθορά στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης των φοιτητών όλες οι υπηρεσίες του πανεπιστημίου λειτούργησαν κανονικά.

Sports in

Στο «καμίνι» του ΣΕΦ για το προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ για το Game 3 των playoffs της Euroleague με μοναδικό στόχο να κάνει το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024