Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλεξανδρούπολη: Από θύμα κακοποίησης με ασφαλιστικά μέτρα εν ισχύ κατέληξε με χειροπέδες

Αλεξανδρούπολη: Από θύμα κακοποίησης με ασφαλιστικά μέτρα εν ισχύ κατέληξε με χειροπέδες

Αστυνομικοί την συνέλαβαν ύστερα από μήνυση του συζύγου της ότι η ίδια δεν τηρεί τους όρους των μέτρων, καθώς δεν του επιτρέπει να βλέπει τα παιδιά του

Θύμα ενδοοικογενειακής βίας στην Αλεξανδρούπολη, που είχε εγκαταλείψει τον σύζυγό της και είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, κατέληξε η ίδια με χειροπέδες.

Την ώρα που βρίσκονταν σε ισχύ τα ασφαλιστικά μέτρα και η ίδια ανέμενε την απόφαση για την έκδοση του διαζυγίου, πριν από τρεις ημέρες αστυνομικοί τής πέρασαν χειροπέδες ύστερα από μήνυση του συζύγου της ότι η ίδια δεν τηρεί τους όρους των μέτρων, καθώς δεν του επιτρέπει να βλέπει τα παιδιά του.

«Υπάρχει απόφαση ασφαλιστικών μέτρων που καθορίζει την επικοινωνία του πατέρα με τα ανήλικα τέκνα» λέει η συνήγορός της

Η γυναίκα, ύστερα από 11 χρόνια συνεχούς κακοποιητικής συμπεριφοράς από τον σύζυγό της, αποφάσισε να τον εγκαταλείψει μαζί με τα δύο τους παιδιά, ηλικίας 6 και 10 ετών, αλλά όπως φάνηκε αυτό δεν ήταν αρκετό για να δώσει τέλος στο μαρτύριό της.

«Πήρε τηλέφωνο όταν χωρίσαμε και είπε ότι όπου και αν με βρει θα με σκοτώσει. Του έκανα μήνυση, φοβόμουν. Γυρνώντας από τη δουλειά, κοιτούσα πίσω μου μήπως εμφανιστεί και με σκοτώσει. Έλεγα στα παιδιά μου ‘σε περίπτωση που δεν γυρίσω από τη δουλειά να ξέρετε ότι αυτός με σκότωσε’», λέει η γυναίκα μιλώντας στο MEGA.

Σύλληψη εν ώρα εργασίας

Της ζητήθηκε, όπως είπε, να πάει μαζί με τους αστυνομικούς στο τμήμα γιατί ο συζυγός της της έχει κάνει μήνυση ότι δεν τηρεί τα μέτρα.

«Στο τμήμα που έβγαζαν φωτογραφίες, εγώ έκλαιγα και μου έλεγαν ‘μην κλαίτε, δεν θα βγει ωραία η φωτογραφία’»

«Τα παιδιά μου δεν τον θέλουν, για ποιον λόγο να πάω εγώ στο τμήμα; Μου είπαν πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία. Λέω ‘είμαστε στον χώρο εργασίας μου, είναι δυνατόν;’ Ρεζιλεύτηκα μπροστά σε πελάτες, υπαλλήλους, ήρθαν δύο αστυνομικοί και με πήραν με το περιπολικό» λέει η ίδια.

«Πήγαμε στο τμήμα, μου πήραν κατάθεση, μετά μου είπαν να μου πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα. Μόνο δακτυλικά αποτυπώματα δεν ήταν. Φωτογραφίες μου έβγαζαν, εγώ έκλαιγα και μου έλεγαν ‘μην κλαίτε δε θα βγει ωραία η φωτογραφία’», συμπληρώνει.

«Ήταν ανέκαθεν βίαιος»

«Ότι αυτός μας χτύπησε και τα παιδιά μου τον φοβούνται, εγώ πρέπει να τα περάσω αυτά τα δεινά;» διερωτάται.

Και προσθέτει: «Πριν από έναν χρόνο, παραμονή Καθαράς Δευτέρας, όταν γύρισα από τη δουλειά τον βλέπω μεθυσμένο. Είπα να χωρίσουμε. Άρχισε να με βρίζει μπροστά στα παιδιά, πήρε μια ομπρέλα και την έσπασε στην πλάτη μου, τα παιδιά έκλαιγαν, ο γιος μου έλεγε ‘σταμάτα’. Πήγα έκανα μήνυση και ασφαλιστικά μέτρα. Τα παιδιά τον φοβούνται, είπαν ότι δεν θέλουν να τον βλέπουν».

Όπως καταγγέλλει, ο σύζυγός της είχε ανέκαθεν βίαιη συμπεριφορά: «Το 2017, την ημέρα των γενεθλίων μου, γύρισε μεθυσμένος. Με έριξε κάτω και με κλότσησε με το πόδι στο κεφάλι μπροστά στο παιδί μου».

Ο σύζυγος είχε συλληφθεί για ενδοοικογενεική βία

«Η απόφαση ασφαλιστικών μέτρων αφορά τη διατροφή, δεν έχει ασφαλιστικά μέτρα για να μην την πλησιάζει», λέει από τη μεριά της η δικηγόρος του θύματος, Κωνσταντίνα Καϊταλίδου.

«Από την στιγμή που υπάρχει απόφαση ασφαλιστικών μέτρων που καθορίζει την επικοινωνία του πατέρα με τα ανήλικα τέκνα… το ζήτησε προφανώς ο πατέρας να συλληφθεί η μητέρα».

Όπως λέει η δικηγόρος, ο άνδρας είχε συλληφθεί στο παρελθόν για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

«Μπορούσε η αστυνομία, επειδή η μητέρα εργαζόταν σε γνωστή αλυσίδα σουπερμάρκετ, θα μπορούσε να λήξει το ωράριό της και μετά διακριτικά και όχι μπροστά σε πελάτες και σε συναδέλφους, δηλαδή να εξευτελιστεί».

«Η μητέρα κατηγορείται ότι αρνείται να εφαρμόσει μια δικαστική απόφαση ενώ αυτό δεν ισχύει, δεν επηρεάζει τα παιδιά αρνητικά στο να μη δουν τον πατέρα τους», συμπληρώνει.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024