Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι φορο-έλεγχοι της ΑΑΔΕ στη Χίο ενόχλησαν τον δήμαρχο - «Γιατί αντέδρασα» εξηγεί στο in

Οι φορο-έλεγχοι της ΑΑΔΕ στη Χίο ενόχλησαν τον δήμαρχο – «Γιατί αντέδρασα» εξηγεί στο in

Ο δήμαρχος διαμαρτυρήθηκε για τη διενέργεια ελέγχου και ζήτησε από τους ελεγκτές να αποχωρήσουν από το καφενείο. Τους λόγους για τους οποίους αντέδρασε εξηγεί στο in o κ. Γιάννης Μαλαφής, εστιάζοντας στα προβλήματα του νησιού.

«Επεισοδιακή» ήταν η έφοδος των ελεγκτών της ΑΑΔΕ χθες Τσικνοπέμπτη σε παραδοσιακό καφενείο της Χίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που το συνεργείο της ΑΑΔΕ επισκέφτηκε το καφενείο για έλεγχο και ήταν με τα τάμπλετ στα χέρια και «ξεσκόνιζαν» αποδείξεις και παραστατικά μέσω της νέας εφαρμογής ΕΛΕΓΧΟΣlive εμφανίστηκε ο δήμαρχος Χίου, Γιάννης Μαλαφής.

Σε έντονο ύφος διαμαρτυρήθηκε για τη διενέργεια του φορολογικού ελέγχου και ζήτησε από τους ελεγκτές να αποχωρήσουν από το καφενείο. Μάλιστα φωτογράφισε τα τάμπλετ τους και την εφαρμογή ΕΛΕΓΧΟΣlive αναφέροντας στο συνεργείο της ΑΑΔΕ ότι όταν επισκεφτεί την Αθήνα θα διαμαρτυρηθεί για τους φορολογικούς ελέγχους που γίνονται στην αγορά της Χίου.

Πάντως η παρουσία και η παρέμβαση του δημάρχου δεν εμπόδισε του ελεγκτές της ΑΑΔΕ να συνεχίσουν το έργο τους, να βεβαιώσουν τις παραβάσεις που εντόπισαν στην επιχείρηση και να συνεχίσουν τους φορολογικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις του νησιού.

«Μπλοκάρετε το μαγαζί μια ώρα γιατί δεν δουλεύουν τα τάμπλετ»

Τους λόγους που προκάλεσαν την έντονη αντίδρασή του εξηγεί ο δήμαρχος Γιάννης Μαλαφής στο in δράττοντας την ευκαιρία να τονίσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ακριτικό νησί.

«Είχα φιλοξενούμενους στο νησί και καθόμασταν μισή ώρα περιμένοντας να μας σερβίρουν και μετά το μισάωρο, σηκώθηκα και μπήκα μέσα στο μαγαζί να δω τι συνέβαινε. Τότε είδα τους εργαζόμενους στην ΑΔΑΕ να προσπαθούν να περάσουν τα στοιχεία του ελέγχου στο πληροφοριακό σύστημα, που μάλλον υπολειτουργούσε όπως φάνηκε. Το μαγαζί δεν δούλευε μια ολόκληρη ώρα. Δεν φτάνει που έχουμε το προσφυγικό τόσο καιρό στο κεφάλι μας, τα πιο ακριβά εισιτήρια της υφηλίου, δεν έχουμε ούτε οδηγό ασθενοφόρου, έρχεστε και εσείς Τσικνοπέμπτη και μπλοκάρετε το μαγαζί μια ολόκληρη ώρα, τους είπα» επισημαίνει ο δήμαρχος Χίου στο in.

Σε ερώτηση για την αναφορά του περί διαμαρτυρίας στην Αθήνα για το ζήτημα, ο Δήμαρχος είπε: «Έβγαλα φωτογραφία το ταμπλετ, τους το έδειξα και τους λέω πως θα διαμαρτυρηθώ, διότι δεν μπορεί ένα νησί απέναντι από την Τουρκία που δουλεύει κάθε Πάσχα, Λαμπρή και 40 μέρες το καλοκαίρι, να γίνεται έλεγχος σε ένα μαγαζί μια ολόκληρη ώρα, επειδή δεν λειτουργούσε πιθανότητα το πληροφοριακό σύστημα. Τελικά, έκαναν το έλεγχος τους στείλανε ότι ήταν να στείλουν και τελείωσε το θέμα. Κανείς δεν είπε αν κάποιος είναι παραβάτης να μην υποστεί τις συνέπειες του νόμου. Αλλά το μαγαζί μπλοκαρίστηκε πάνω από μια ώρα και δεν σέρβιρε».

Οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ στα καρναβάλια

Οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ στην αγορά έχουν ενταθεί από χθες Τσικνοπέμπτη. Ο συντονισμός των ελεγκτικών συνεργείων γίνεται από την Αίθουσα Επιχειρήσεων της ΑΑΔΕ ενώ στο στόχαστρο βρίσκονται τα καρναβάλια της Πάτρας, της Ξάνθης, του Ρεθύμνου, της Κέρκυρας, της Νάουσας, της Καστοριάς, του Τυρνάβου, της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλα.

Επίσης, έλεγχοι πραγματοποιούνται σε εστιατόρια, καφέ, μπαρ, μεγάλες πίστες, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων, τουριστικά γραφεία, πάρκινγκ, επιχειρήσεις με εποχικά είδη.

Με την εφαρμογή ΕΛΕΓΧΟΣLive που «τρέχει» στα τάμπλετ των ελεγκτών, οι «Ράμπο» της ΑΑΔΕ έχουν πλήρη εικόνα του προφίλ των ελεγχόμενων, σε ό,τι αφορά στο ιστορικό της συμπεριφοράς τους στις φορολογικές αρχές. Τα στοιχεία που βλέπουν είναι μεταξύ άλλων:

– Τυχόν ιστορικό παραβατικότητας.

– Έγκαιρη υποβολή των δηλώσεων φόρου εισοδήματος και περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ.

– Υπαρξη βεβαιωμένων χρεών προς το Δημόσιο και αν έχουν ρυθμιστεί ή όχι.

– Διαβίβαση στοιχείων στην πλατφόρμα myDATA.

Υπενθυμίζεται ότι 100 ομάδες ελεγκτών της ΑΑΔΕ, στις 14 Φεβρουαρίου, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, πραγματοποίησαν, μια συντονισμένη επιχείρηση ελέγχων, σε 651 σημεία, σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Ελέγχθηκαν επιχειρήσεις των κλάδων παραγωγής και εμπορίας γλυκισμάτων και αρτοσκευασμάτων (ζαχαροπλαστεία κλπ), εμπορίας φυτών και ειδών δώρου (ανθοπωλεία), παροχής καλλωπιστικών υπηρεσιών (κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής), λιανικού εμπορίου ενδυμάτων και υποδημάτων, εμπορίου κοσμημάτων, καθώς και εστίασης.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024