Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Γόνος αριστοκρατικής οικογένειας κατηγορείται ότι σκότωσε το μωρό της - Αρνείται κάθε κακοποίηση

Βρετανία: Γόνος αριστοκρατικής οικογένειας κατηγορείται ότι σκότωσε το μωρό της – Αρνείται κάθε κακοποίηση

«Νιώθω ένοχη, καθώς βρισκόταν στα χέρια μου».

Γόνος αριστοκρατικής οικογένειας της Βρετανίας κατηγορείται ότι σκότωσε το μωρό της από αμέλεια, μαζί με τον σύντροφό της. Η Κόνστανς Μάρτεν αρνήθηκε ενώπιον δικαστηρίου οποιαδήποτε κακοποίηση της μικρής Βικτόριας.

Η κατηγορούμενη κληρονόμος μιας οικογένειας που ιστορικά είναι προσκείμενη στη βασιλική οικογένεια, κατέθεσε ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου στο Ολντ Μπέιλι του Λονδίνου, υποστηρίζοντας πως δεν έθεσε ποτέ σε κίνδυνο το μωρό της, ηλικίας λίγων ημερών.

«Ο Μαρκ κι εγώ αγαπάμε τα παιδιά μας περισσότερο απ’ όλους σε ολόκληρο τον κόσμο» κατέθεσε η Κόνστανς Μάρτεν, διαβεβαιώνοντας πως το βρέφος δεν υπήρξε θύμα κακοποίησης ούτε εκτέθηκε στο κρύο, κατά τη διάρκεια της διαμονής τους σε μια σκηνή, εν μέσω χειμώνα.

«Νιώθω ένοχη, καθώς βρισκόταν στα χέρια μου» ανέφερε εν τούτοις η γυναίκα, υποστηρίζοντας πως αποκοιμήθηκε προτού βρει τη Βικτόρια νεκρή όταν ξύπνησε, γεγονός που της προκάλεσε «σοκ και έναν τεράστιο πόνο».

Το μωρό βρέθηκε νεκρό μέσα σε τσάντα

Αρχές του 2023, η φυγή της Κόνστανς Μάρτεν και του Μαρκ Γκόρντον πρωταγωνίστησε στα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου. Από το ζευγάρι, που ζούσε στο περιθώριο της κοινωνίας, οι κοινωνικές υπηρεσίες είχαν πάρει τα άλλα τέσσερα παιδιά του και διέφευγαν της αστυνομίας και των αρχών κοινωνικής πρόνοιας, επιχειρώντας να κρατήσουν κοντά τους το νεογέννητο παιδί.

Το μωρό βρέθηκε νεκρό μέσα σε μια τσάντα σούπερ μάρκετ.

Συνελήφθησαν στις 27 Φεβρουαρίου 2023 στο Μπράιτον (νότια Αγγλία), έπειτα από μήνες «κυνηγητού», καθώς κοιμόντουσαν σε ξενοδοχεία, κατόπιν σε μία σκηνή, ενώ ξόδευαν εκατοντάδες λίρες για να μετακινούνται με ταξί σε ολόκληρη τη χώρα.

Η μικρή Βικτόρια, που γεννήθηκε εκτός νοσοκομείου, βρέθηκε νεκρή την 1η Μαρτίου μέσα σε μία τσάντα σούπερ μάρκετ, την οποία είχαν αφήσει στο εσωτερικό μιας εγκαταλελειμμένης αποθήκης.

Σχετικά με τη διαφυγή της, η Κόνστανς Μάρτεν, η οποία παραδέχθηκε πως επιθυμούσε μια «φυσιολογική ζωή», δυσκολεύτηκε να θυμηθεί λεπτομέρειες. «Είναι δύσκολο να θυμηθώ, διότι μετακινούμασταν τόσο πολύ», ομολόγησε.

Αρνούνται τις κατηγορίες

Οι δύο κατηγορούμενοι -οι οποίοι δικάζονται για φόνο εξ αμελείας, απόκρυψη γέννησης παιδιού και βάναυση συμπεριφορά σε βάρος παιδιού- υποστηρίζουν ότι είναι αθώοι.

Σύμφωνα με έναν παθολόγο που κατέθεσε στο δικαστήριο αυτήν την εβδομάδα, η Βικτόρια ενδέχεται να πέθανε από το κρύο ή να υπέστη αιφνίδιο θάνατο βρέφους, όμως η ακριβής αιτία του θανάτου της δεν μπορεί να εξακριβωθεί.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, πριν από τη γνωριμία τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο σύντροφος της Κόνστανς Μάρτεν, Μαρκ Γκόρντον, πέρασε 20 χρόνια σε αμερικανική φυλακή για βιασμό.

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024