Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Η FSB εξουδετέρωσε πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους που σχεδίαζε επίθεση σε συναγωγή της Μόσχας

Ρωσία: Η FSB εξουδετέρωσε πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους που σχεδίαζε επίθεση σε συναγωγή της Μόσχας

Η υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκαν δύο άνδρες από «ανταποδοτικά πυρά» - Βρέθηκαν πυροβόλα όπλα, πυρομαχικά και εξαρτήματα για την κατασκευή αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι απέτρεψε σήμερα, Πέμπτη, μια επίθεση σε συναγωγή της Μόσχας, την οποία είχε σχεδιάσει ένας πυρήνας του Ισλαμικού Κράτους, μετέδωσαν τα ρωσικά κρατικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η FSB ανέφερε ότι τα μέλη της οργάνωσης σχεδίαζαν «να πραγματοποιήσουν μια τρομοκρατική δράση εναντίον ενός από τους ιουδαϊκούς θρησκευτικούς θεσμούς στη Μόσχα», μετέδωσε το πρακτορείο RIA, επικαλούμενο την ανακοίνωση της FSB.

Οι επιτιθέμενοι άνοιξαν πυρ κατά την προσπάθεια της σύλληψής τους από τις ρωσικές αρχές και «εξουδετερώθηκαν από ανταποδοτικά πυρά».

Δύο νεκροί από «ανταποδοτικά πυρά»

«Κατά τη σύλληψή τους, οι τρομοκράτες προέβαλαν ένοπλη αντίσταση στους Ρώσους αξιωματικούς της FSB, με αποτέλεσμα να εξουδετερωθούν από ανταποδοτικά πυρά», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία ασφαλείας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πυροβόλα όπλα, πυρομαχικά, καθώς και εξαρτήματα για την κατασκευή αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού», προσέθεσε η FSB.

Πλάνα της FSB που κυκλοφόρησαν από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Zvezda – το οποίο διοικείται από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας – έδειχναν προσωπικό της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας να ερευνά ένα σπίτι. Διακρίνονταν τα πτώματα δύο ανδρών μαζί με όπλα, πυρομαχικά και μαχαίρια.

Η FSB ανακοίνωσε ότι οι άνδρες ανήκαν στο αφγανικό παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους, αλλά δεν ανέφερε την εθνικότητά τους.

Σημειώνεται ότι, νωρίτερα αυτό το μήνα, η FSB σκότωσε έξι ύποπτους μαχητές του ΙΚ στη νότια περιοχή της Ινγκουσετίας, όπου πλειοψηφούν οι μουσουλμάνοι.

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024