Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συγκέντρωσαν 100 χιλιάδες δολάρια για κρατούμενο που έστειλε τα λιγοστά του χρήματα στη Γάζα

Συγκέντρωσαν 100 χιλιάδες δολάρια για κρατούμενο που έστειλε τα λιγοστά του χρήματα στη Γάζα

Όταν έφτασε το εκκαθαριστικό σημείωμα του μισθού, ο Mashouf έμεινε άναυδος - και τα 17,74 δολάρια από τα 13 σεντς την ώρα που πληρώνονταν ο Hamza ως επιστάτης ήταν μαρκαρισμένα για φιλανθρωπικό σκοπό.

Όταν ο φυλακισμένος φίλος του Justin Mashouf, ο Hamza, του είπε ότι χρειαζόταν βοήθεια για να δωρίσει χρήματα ώστε να συνεισφέρει για τους αμάχους στη Γάζα, ο Mashouf είπε ότι ήταν πρόθυμος να τον υποστηρίξει.

«Έδωσε στους ανθρώπους ελπίδα δείχνοντας πόσο ανιδιοτελής είναι, και στη συνέχεια εκείνοι του έδωσαν ελπίδα μέσω της καλοσύνης τους»

Όταν έφτασε το εκκαθαριστικό σημείωμα του μισθού, ο Mashouf έμεινε άναυδος – και τα 17,74 δολάρια από τα 13 σεντς την ώρα που πληρώνονταν ο Hamza ως επιστάτης ήταν μαρκαρισμένα για φιλανθρωπικό σκοπό.

«Ανήσυχος και συντετριμμένος»

Όταν ο Mashouf μοιράστηκε το απόκομμα του μισθού της φυλακής του Hamza στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι χρήστες συγκέντρωσαν περισσότερα από 102.000 δολάρια μέσω μιας καμπάνιας GoFundMe, χρήματα που προορίζονταν να πάνε στον 56χρονο άνδρα από την Καλιφόρνια, ο οποίος είναι φυλακισμένος για σχεδόν 40 χρόνια και πρόκειται να αποφυλακιστεί με αναστολή αυτόν τον μήνα.

Το «Hamza» δεν είναι το αληθινό του όνομα,  είναι ψευδώνυμο που επέλεξε – επειδή ο Mashouf δήλωσε ότι ο Hamza φοβόταν ότι θα διακινδύνευε την υπό όρους αποφυλάκισή του μέσω της  προσοχής που θα λάμβανε.

Όταν ο Hamza μοιράστηκε για πρώτη φορά την ιδέα της δωρεάς στους αμάχους στη Γάζα στον Mashouf, ήταν «ανήσυχος και συντετριμμένος» για τις ειδήσεις που παρακολουθούσε από τη φυλακή.

Ο Hamza θα δωρίσει επίσης τον μισθό του Μαρτίου σε πολίτες στη Γάζα, που ελπίζει ότι θα είναι η τελευταία του επιταγή από τη φυλακή

«Τους τελευταίους μήνες, είναι πολύ ανήσυχος για την κατάσταση, ειδικά από τη στιγμή που ξέρει ότι θα επανέλθει στον πραγματικό κόσμο», δήλωσε ο Mashouf σε τηλεφωνική συνέντευξη με την Post. «Αλλά όταν οι άνθρωποι άρχισαν να του δείχνουν καλοσύνη, αυτό τον βοήθησε πραγματικά να προετοιμαστεί για αυτή την επανένταξη».

«Έδωσε στους ανθρώπους ελπίδα δείχνοντας πόσο ανιδιοτελής είναι, και στη συνέχεια εκείνοι του έδωσαν ελπίδα μέσω της καλοσύνης τους».

Ο Mashouf, κινηματογραφιστής, ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τον Hamza το 2009, όταν δούλευε πάνω στο ντοκιμαντέρ του «The Honest Struggle».

«Ο Hamza πυροβόλησε κατά λάθος»

Λίγες ώρες αφότου ο Mashouf δημοσίευσε για πρώτη φορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το απόκομμα μισθοδοσίας του Hamza για 136 ώρες εργασίας ως επιστάτης στο California Health Care Facility, μια φυλακή στη Βόρεια Καλιφόρνια, και την επιταγή δωρεάς, άγνωστοι άρχισαν να ρωτούν πώς θα μπορούσαν να κάνουν δωρεά στον Hamza.

«Υπήρχαν χιλιάδες άνθρωποι που ήθελαν να βοηθήσουν», είπε και συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να δημιουργήσει μια σελίδα GoFundMe για να διαχειρίζεται τις δωρεές.

Τα νομικά αρχεία δείχνουν ότι ο Hamza καταδικάστηκε για μία κατηγορία φόνου δευτέρου βαθμού το 1986 και καταδικάστηκε σε 15 χρόνια έως ισόβια. Δήλωσε ένοχος για τον φόνο όταν ήταν έφηβος, σύμφωνα με τα αρχεία.

Ο Mashouf δήλωσε ότι ο Hamza είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία ενός θείου του.

«Ο Hamza πυροβόλησε κατά λάθος με όπλο εναντίον ενός αγαπημένου του προσώπου … με αποτέλεσμα να φυλακιστεί για πάνω από τέσσερις δεκαετίες», σύμφωνα με τη σελίδα GoFundMe.

Την εποχή της καταδίκης του, ο δικαστής που τον καταδίκασε είπε στον Hamza ότι θα αποφυλακιστεί με αναστολή για ενήλικες, έγραψε ο Hamza σε έφεση κατά της άρνησης αποφυλάκισής του με αναστολή το 2013.

Ο Hamza είχε εμφανιστεί ενώπιον του συμβουλίου αναστολών 10 φορές μεταξύ 1995 και 2013 και λάμβανε συστηματικά αρνητική απάντηση, όπως έδειξαν τα έγγραφά του. Τα αρχεία του Τμήματος Σωφρονισμού και Αποκατάστασης της Καλιφόρνιας δείχνουν ότι ο Hamza στερήθηκε την αναστολή του άλλες τρεις φορές μεταξύ 2014 και 2023.

«Ανυπομονεί να ξεκινήσει τη νέα του ζωή»

Η σελίδα GoFundMe περιγράφει επίσης πώς ο Hamza ασπάστηκε το Ισλάμ το 1989 και πώς θα ξόδευε τα χρήματά του όταν αποφυλακιστεί: υγειονομική περίθαλψη, στέγαση, ένδυση, φαγητό, αναζήτηση εργασίας και κατάρτιση. Ο Hamza έχει ήδη αποφασίσει, ωστόσο, ότι ορισμένες από τις δωρεές που προορίζονταν για αυτόν θα πάνε σε άλλους που έχουν ανάγκη, δήλωσε ο Mashouf.

Αφού ο Mashouf είπε στον Hamza ότι τα χρήματα ήταν χιλιάδες, ο Hamza του ζήτησε να απενεργοποιήσει τις δωρεές.

«Είπε ότι ό,τι ήδη έχει δοθούν αρκετά γι’ αυτόν», δήλωσε ο Mashouf. «Και ότι δεν ήθελε να τραβήξει την προσοχή των ανθρώπων μακριά από εκείνους που υποφέρουν περισσότερο από αυτόν».

Ο Hamza θα δωρίσει επίσης τον μισθό του Μαρτίου σε πολίτες στη Γάζα, που ελπίζει ότι θα είναι η τελευταία του επιταγή από τη φυλακή.

Σε μια ενημέρωση στη σελίδα GoFundMe, ο Hamza δήλωσε ότι ανυπομονεί να ξεκινήσει τη νέα του ζωή.

*Με πληροφορίες από: washingtonpost | Kεντρική φωτογραφία θέματος: GORAN TOMASEVIC | Reuters

Sports in

Ελ Αραμπί: «Είμαστε γεμάτοι προσδοκίες»

Ο Μαροκινός επιθετικός εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024