Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην αντεπίθεση ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος - Κατέθεσε μηνύσεις κατά 15 προσώπων

Στην αντεπίθεση ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος – Κατέθεσε μηνύσεις κατά 15 προσώπων

Επανέλαβε πως δεν έχει καταχραστεί ούτε ένα ευρώ από τις δωρεές του κόσμου.

Μηνύσεις κατέθεσε σήμερα ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος σε μία προσπάθεια να επιχειρήσει νέα αντεπίθεση τόσο σε ΜΜΕ όσο και σε 15 άτομα που έκαναν μια σειρά από καταγγελίες για εκείνον το προηγούμενο διάστημα. Όπως έχει αναφέρει ο ίδιος, τα μηνιαία έξοδα της κοινωνικής κουζίνας κυμαίνονται από 6.000 έως 7.000 ευρώ με πάγια έξοδα το χρόνο να φθάνουν το ποσό των 70 χιλιάδων ευρώ.

Μιλώντας στην εκπομπή «Live News», ο εμπνευστής της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος Άνθρωπος» αναφέρθηκε στην κριτική που έχει ασκηθεί για το σύστημα καταγραφής των ποσών, το οποίο δεν υπήρχε. Ο κ. Πολυχρονόπουλος απάντησε: «Δεν υπάρχει πλήρης εικόνα. Εμείς κάνουμε αλληλεγγύη κι όχι φιλανθρωπία, αυτό έχει τεράστια διαφορά. Υπάρχουν όμως οι λογαριασμοί που έμπαιναν τα χρήματα, εκεί έμπαιναν χρήματα. Στα κουτιά του ”Άλλου Ανθρώπου” δεν έμπαιναν χρήματα. Τα κουτιά που λένε ότι υπήρχαν στα μαγαζιά, εκεί έφερναν τρόφιμα».

Πώς κάλυπτε τα προσωπικά του έξοδα;

«Αυτά τα έξοδα πάντα καλύπτονταν από τον ”Άλλο Άνθρωπο”. Εγώ ζω μέσα από τον ‘Άλλο Άνθρωπο” ακόμα και τα τσιγάρα μου τα έχω από τον ”Άλλο Άνθρωπο”».

Σχετικά με τις δράσεις αλληλεγγύης που έχει κάνει ο κ. Πολυχρονόπουλος ξεκαθάρισε στον Νίκο Ευαγγελάτο ότι έχει έγγραφα κι ότι έχει και μάρτυρες, που το πιστοποιούν.

Ενώ για τα όσα έχουν αναφερθεί για μία πιθανή ενασχόληση του Κώστα Πολυχρονόπουλου με τυχερά παιχνίδια απάντησε: «Λεφτά του ”Άλλου Ανθρώπου” δεν έχω παίξει ούτε μισό λεπτό. Υπήρχαν άνθρωποι που μου έδιναν χρήματα για προσωπική μου χρήση, κι από αυτά τα χρήματα πολλά πήγαιναν στον ”Άλλο Άνθρωπο”».

Ενώ ο δικηγόρος του κ. Πολυχρονόπουλου σχολίασε: «Πρόκειται για μία κλασσική περίπτωση ανθρώπου που τον ”πνίγει” το δίκιο του. Γνωρίζει τις λεπτομέρειες αυτών των οποίων κατηγορείται, αλλά δεν μπορούμε να τις αποκαλύψουμε με αποτέλεσμα οι απαντήσεις του να ερμηνεύονται και με άλλο τρόπο».

Η φωτογραφία που έπαιζε «φρουτάκια»

Ο 62χρονος επανέλαβε πως δεν έχει καταχραστεί ούτε ένα ευρώ από τις δωρεές του κόσμου και υποστήριξε πως δεν έχει καμία εξάρτηση με τον τζόγο. Όπως είπε το όλο θέμα με τον τζόγο, ξεκίνησε τη φωτογραφία που μετέδωσε το Live News και έδειχνε τον ίδιο να κάθεται μπροστά στα φρουτάκια. Ανέφερε πως η εικόνα τραβήχτηκε πριν από χρόνια, στα εγκαίνια ενός καταστήματος στο Αιγάλεω.

Όπως είχε αποκαλύψει στο Live News ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων» Βασίλης Λαμπρόπουλος, o Κώστας Πολυχρονόπουλος φέρεται να έπαιζε στον τζόγο σε καθημερινή βάση, από 1.000 έως 10.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος μάλιστα, φέρεται να χρησιμοποιούσε 3 με 4 κάρτες σε αντίστοιχους λογαριασμούς σε στοιχηματικές εταιρείες, για να παίζει ταυτόχρονα σε πολλά μηχανήματα.

Μια σειρά από πρώην εθελοντές της κοινωνικής κουζίνας αλλά και θαμώνες σε καταστήματα τυχερών παιχνιδιών, είχαν περιγράψει στο Live News εικόνες που τους προξένησαν ερωτήματα.

Οι Αρχές ξεσκονίζουν τραπεζικούς λογαριασμούς, δωρεές και την δράση του 62χρονου σε στοιχηματικές εταιρείες, σε μια προσπάθεια να διαπιστώσουν εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της συνέργειας σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Sports in

Το νέο «κάδρο» έχει και τον αρχηγό

Η επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου αλλάζει τα δεδομένα ενόψει της τρίτης μάχης Ολυμπιακού - Μπαρτσελόνα για την πρόκριση στο final 4

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024