Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Πώς καταστρέφουν τα αμερικανικά τεθωρακισμένα με drone (video)

Ρωσία: Πώς καταστρέφουν τα αμερικανικά τεθωρακισμένα με drone (video)

Κάθε καταστροφή αμερικανικού τεθωρακισμένου Abrams πανηγυρίζεται από τα ΜΜΕ της Ρωσίας ως τεράστια επιτυχία, την ώρα που οι Ρώσοι βρήκαν το «κόλπο».

Η ρωσική προπαγάνδα έχει αναγάγει την καταστροφή των αμερικανικών τεθωρακισμένων στο Νο1 ζήτημα του πολέμου τις τελευταίες ημέρες. Από τα τέλη Φεβρουαρίου που καταστράφηκε το πρώτο Abrams, κάθε καταστροφή τεθωρακισμένου από drone, πανηγυρίζεται σαν γκολ σε τελικό κυπέλλου. Ενώ οι αντίπαλοι έχουν και τις άμυνές τους.

Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος του ρωσικού πρακτορείου Tass «Ήρωας Ρώσος στρατιώτης χτυπά αμερικανικής κατασκευής Abrams, καθιστώντας το τρίτο τέτοιο άρμα που καταστρέφεται».

Όπου εντός του άρθρου σημειώνεται ότι η απόσταση από τον στόχο ήταν περίπου 6 χιλιόμετρα.

Οι ικανοί χειριστές drone στο μοντέρνο πόλεμο είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι

Ένας Ρώσος στρατιώτης της ταξιαρχίας των ειδικών δυνάμεων που εδρεύει στο Νοβοσιμπίρσκ έπληξε ένα ακόμη άρμα Abrams αμερικανικής κατασκευής, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των αμερικανικών αρμάτων που καταστράφηκαν σε τρία, σύμφωνα με τον Αντρέι Πανφιόροφ, βουλευτή στο Νοβοσιμπίρσκ.

«Ο διοικητής του μου έγραψε», δήλωσε ο Panfyorov, ο οποίος είναι μέλος του νομοθετικού σώματος της περιφέρειας Νοβοσιμπίρσκ. «Υπήρξε ένα χτύπημα σε ένα Abrams. Ήταν ένα ακριβές χτύπημα. Η απόσταση από τον στόχο ήταν περίπου 6 χιλιόμετρα. Το χτύπημα έγινε τη νύχτα», συνέχισε ο νομοθέτης. «Είναι ήρωας της Ρωσίας και συνεχίζει να νικά τον εχθρό. Πιθανόν να υπάρχουν μέχρι και δύο εχθρικοί λόχοι που έχει καταστρέψει», συνέχισε. «Ο στρατιώτης κατέστρεψε τόσα εχθρικά οχήματα που, αν παρατάσσονταν στην κεντρική πλατεία του Νοβοσιμπίρσκ, θα καταλάμβαναν το μισό της, σύμφωνα με τον βουλευτή.

Οι αναφορές για το πρώτο Abrams που χτυπήθηκε ενώ υπηρετούσε στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εμφανίστηκαν στις 26 Φεβρουαρίου. Την επόμενη ημέρα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε την καταστροφή του άρματος. Άλλο ένα τέτοιο άρμα χτυπήθηκε στην περιοχή Avdeyevka με drones Upyr FPV, με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας να το επιβεβαιώνει στις 4 Μαρτίου.

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024