Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Αριστερά: Στην Ελλάδα του Μητσοτάκη οι εμπλεκόμενοι στις υποκλοπές προστατεύτηκαν

Νέα Αριστερά: Στην Ελλάδα του Μητσοτάκη οι εμπλεκόμενοι στις υποκλοπές προστατεύτηκαν

Η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ επιβεβαιώνει αυτό που είχε αποκαλύψει η δημοσιογραφική έρευνα, επισημαίνει η Νέα Αριστερά

Πυρά στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τις βαρύτατες κυρώσεις από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ σε δυο φυσικά πρόσωπα και πέντε νομικά πρόσωπα που σχετίζονται με το παράνομο λογισμικό υποκλοπών Predator εξαπολύει η Νέα Αριστερά.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς, «το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε βαρύτατες κυρώσεις όπως πάγωμα όλων των περιουσιακών στοιχείων και των συναλλαγών στις εταιρίες της Intellexa και στους μετόχους της Τάλ Ντίλιαν και Σάρα Χαμού».

«Στοχοποιήθηκαν και εκφοβίστηκαν από την κυβέρνηση και τους κύκλους της εκείνοι που αποκάλυψαν το σκάνδαλο»

Σύμφωνα με τη Νέα Αριστερά, που επικαλείται τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, «η εταιρεία ανέπτυξε και εμπορεύτηκε τεχνολογία spyware που παγίδευσε Αμερικανούς πολίτες, αλλά και εξήγαγε το Predator. Μάλιστα γίνεται αναφορά για εξαγωγή του Predator σε αυταρχικά καθεστώτα μέσω Ελλάδας».

«Στην Ελλάδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη οι εμπλεκόμενοι προστατεύτηκαν»

Κατά την κοινοβουλευτική ομάδα, «η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ επιβεβαιώνει αυτό που είχε αποκαλύψει η δημοσιογραφική έρευνα. Δυστυχώς στην Ελλάδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη οι εμπλεκόμενοι προστατεύτηκαν, οι έρευνες των Αρχών έγιναν με χρονοκαθυστέρηση σε άδεια γραφεία και η όποια απόπειρα διερεύνησης και διαλεύκανσης του σκανδάλου των υποκλοπών προσέκρουσαν στην εκτεταμένη επιχείρηση συγκάλυψης».

Καταληκτικά η Νέα Αριστερά τονίζει ότι «αντίθετα στοχοποιήθηκαν και εκφοβίστηκαν από την κυβέρνηση και τους κύκλους της εκείνοι που αποκάλυψαν το σκάνδαλο και οι δικαστικοί που επιχείρησαν να επιτελέσουν το καθήκον τους. Εκείνοι που σήμερα διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για το κράτος Δικαίου και την ποιότητα της Δημοκρατίας στη χώρα μας».

Sports in

Νίκησαν και έμειναν ζωντανοί οι Λέικερς (119-108)

Οι Λέικερς νίκησαν με 119-108 και γλύτωσαν την σκούπα από τους Νάγκετς, μένοντας παράλληλα ζωντανοί στη σειρά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024