Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Συνελήφθησαν επτά άτομα για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ

Τουρκία: Συνελήφθησαν επτά άτομα για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ

Μεταξύ των υπόπτων βρίσκονται ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ και μερικοί δημόσιοι υπάλληλοι

Η αστυνομία της Τουρκίας, προχώρησε σε συλλήψεις 7 ατόμων ως ύποπτα για κατασκοπεία προς όφελος του Ισραήλ. Μεταξύ των υπόπτων βρίσκονται ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ και δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ από ότι φαίνεται κατηγορούνται ότι έδωσαν έναντι αμοιβής πληροφορίες για εγκατεστημένους στην Τουρκία «πολίτες και επιχειρήσεις της Μέσης Ανατολής.»

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε πρώτο, το Anadolu, επικαλούμενο αξιωματούχους των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ άλλα τριαντατέσσερα άτομα είχαν ήδη συλληφθεί σις αρχές Ιανουαρίου, καθώς θεωρήθηκαν ύποπτα ότι βοηθούσαν τις ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών να ετοιμάσουν απαγωγές στο τουρκικό έδαφος.

Κατηγορούνται ότι έδωσαν έναντι αμοιβής πληροφορίες για εγκαταστημένους στην Τουρκία «πολίτες και επιχειρήσεις της Μέσης Ανατολής

Αναζητούνται άλλα 12 ύποπτοι για κατασκοπεία

Ακόμη, το γραφείο του εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης είχε δήλωσει πως άλλοι 12 ύποπτοι, κατηγορούμενοι για τους ίδιους λόγους, εξακολουθούν να καταζητούνται. Πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως οι ύποπτοι, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν ξένη υπηκοότητα, είχαν στρατολογηθεί στο πλαίσιο «επιχειρήσεων με στόχο Παλαιστινίους και τις οικογένειές τους».

«Δεν είναι παρά η αρχή… Θα μάθετε την Τουρκία από την καλή», είχε πει μερικές ημέρες αργότερα ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απευθυνόμενος στο Ισραήλ. Ο Ερντογάν έχει δηλώσει πως δεν υπάρχει «καμιά διαφορά» ανάμεσα στο ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Αδόλφο Χίτλερ.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024