Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Βαριές ποινές σε εννέα Μάρτυρες του Ιεχωβά για «εξτρεμιστική δραστηριότητα»

Ρωσία: Βαριές ποινές σε εννέα Μάρτυρες του Ιεχωβά για «εξτρεμιστική δραστηριότητα»

Από το 2017 το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας έχει χαρακτηρίσει το δόγμα των Μαρτύρων του Ιεχωβά «εξτρεμιστικό» διαλύοντας και απαγορεύοντας τα σχεδόν 400 παραρτήματά του σε όλη τη χώρα.

Εννέα Μάρτυρες του Ιεχωβά καταδικάστηκαν σήμερα σε μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης στη Ρωσία, αφού κατηγορήθηκαν για συμμετοχή σε «εξτρεμιστική δραστηριότητα» με βάση καταγραφές της λατρείας τους που διέρρευσαν, σύμφωνα με εκπρόσωπο της θρησκευτικής οργάνωσης.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας χαρακτήρισε το χριστιανικό δόγμα των Μαρτύρων του Ιεχωβά «εξτρεμιστικό» το 2017, διαλύοντας και απαγορεύοντας τα σχεδόν 400 παραρτήματά του σε όλη τη χώρα.

Ανακρίσεις και φυλακίσεις

Η Ρωσία αριθμούσε περίπου 175.000 ενεργούς πιστούς κατά τη στιγμή της απαγόρευσης, σύμφωνα με τον ρωσικό ιστότοπο της ομάδας. Έκτοτε, επιδρομές, ανακρίσεις και φυλακίσεις πιστών σημειώνονται με κάποια συχνότητα.

Ένα δικαστήριο στη πόλη Ιρκούτσκ της Σιβηρίας επέβαλε ποινές από τρία έως επτά χρόνια στους εννέα άνδρες, ηλικίας από 35 έως 72 ετών.

Οκτώ από τους άνδρες είχαν παραμείνει προφυλακισμένοι για περισσότερο από δύο χρόνια πριν καταδικασθούν, περνώντας το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στην απομόνωση, δήλωσε ο εκπρόσωπος, Τζαροντ Λόπεζ.

Μυστικές ηχογραφήσεις

Ο Λόπεζ δήλωσε ότι οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους άνδρες βασίστηκαν σε μυστικές ηχογραφήσεις λατρευτικών ακολουθιών. Την περασμένη εβδομάδα ένα άλλο ρωσικό δικαστήριο επέβαλλε ποινή φυλάκισης οκτώ ετών σ’ έναν Μάρτυρα του Ιεχωβά, αφού ένας «καταδότης» βιντεοσκόπησε μια προσευχή που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στη Ρωσία έχουν ισχυριστεί στο παρελθόν ότι βασανίστηκαν από αστυνομικούς που έκαναν έφοδο στα σπίτια τους, ισχυρισμοί που οι Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν αρνηθεί.

Η θρησκευτική ζωή στη Ρωσία κυριαρχείται από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία υποστηρίζεται από τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και είναι αφοσιωμένη σε αυτόν. Ορισμένοι ορθόδοξοι μελετητές θεωρούν τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, που είναι γνωστοί για το κήρυγμα πόρτα-πόρτα και την άρνηση της στρατιωτικής θητείας, ως «ολοκληρωτική αίρεση».

Τουλάχιστον 794 Μάρτυρες του Ιεχωβά έχουν διωχθεί ποινικά για την πίστη τους και 128 εκτίουν αυτή τη στιγμή ποινές φυλάκισης, δήλωσε ο Λόπεζ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024