Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πυρ ομαδόν κατά Μητσοτάκη για την ακρίβεια - Στα ύψη οι τιμές, ξορκίζουν τις ανατιμήσεις με το «καλάθι της Σαρακοστής»

Πυρ ομαδόν κατά Μητσοτάκη για την ακρίβεια – Στα ύψη οι τιμές, ξορκίζουν τις ανατιμήσεις με το «καλάθι της Σαρακοστής»

Η αντιπολίτευση στρέφει τα βέλη της κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συνεχιζόμενη ακρίβεια, μετά το επικοινωνιακό σόου που διοργάνωσε... «απροειδοποίητα» το πρωί της Τρίτης

Τα βέλη της αντιπολίτευσης για την ακρίβεια συγκεντρώνει για ακόμη μια φορά για το φλέγον ζήτημα της ακρίβειας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την «απροειδοποίητη» επίσκεψη-σόου που πραγματοποίησε σε σούπερ μάρκετ στην οδό Λένορμαν, στην Αθήνα, το πρωί της Τρίτης 5 Μαρτίου.

Την αρχή έκανε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης που κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να… βγάλει τη στολή «πελάτης σουπερμάρκετ» καθώς είναι «προκλητική προς το κοινό αίσθημα».

«Ο αρχιτέκτονας της ακρίβειας, Κυριάκος Μητσοτάκης, πήγε σε σουπερμάρκετ για να θαυμάσει τα έργα του»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε ακόμη πως «οι μόνοι έλεγχοι που γίνονται στην αγορά είναι οι «απροειδοποίητες» -συνοδεία 40 καμερών- επισκέψεις του Πρωθυπουργού σε σουπερμάρκετ μια φορά το τρίμηνο, με τις οποίες δίνει πάντα «μάχη κατά της ακρίβειας» και πάντα τη χάνει».

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νίκος Παππάς σχολίασε ότι «ο αρχιτέκτονας της ακρίβειας, Κυριάκος Μητσοτάκης, πήγε σε σουπερμάρκετ για να θαυμάσει τα έργα του. Με έμμεσους φόρους και υπερκέρδη ευνοεί ελάχιστους εις βάρος των πολλών».

«Οι τιμές δεν πέφτουν με όποια παράσταση και αν δώσετε»

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, δια μέσω του υπευθύνου ΚΤΕ Ανάπτυξης και βουλευτή Δωδεκανήσου Γιώργου Νικητιάδη, τόνισε πως Η αποτυχία της προχθεσινής παράστασης του κ. Σκρέκα σε σούπερ μάρκετ συνοδεία καμερών, δεν απέδωσε προφανώς τα αναμενόμενα επικοινωνιακά αποτελέσματα, αναγκάζοντας τον πρωθυπουργό σήμερα, να επιδιώξει βελτίωση του πρόσφατου επικοινωνιακού σόου, αυτοπροσώπως».

Παράλληλα, ο Γιώργος Νικητιάδης σχολίασε ότι υλοποιήθηκε ένα «ίδιο σκηνικό ξανά με διαφορετικό πρωταγωνιστή. Οι τιμές, κύριοι της κυβέρνησης, δεν πέφτουν με όποια παράσταση και αν δώσετε».

Την ίδια ώρα οι τιμές στα σούπερ μάρκετ παραμένουν στα ύψη, με αποτέλεσμα τα νοικοκυριά να ματώνουν μόνο… στη σκέψη ότι πρέπει να αγοράσουν τα απαραίτητα.

«Το παϊδάκι είναι είδος πολυτέλειας»

Παραδείγματος χάριν, ρεπορτάζ του MEGA ανέδειξε τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές του κρέατος που καλούνται να πληρώσουν οι Έλληνες καταναλωτές που θα επιθυμήσουν να γιορτάσουν το έθιμο της Τσικνοπέμπτης φέτος καθώς τα «απαραίτητα» έχουν πάρει για τα καλά την ανιούσα σε σχέση με πέρυσι.

Οι τιμές του κρέατος την φετινή Τσικνοπέμπτη μοιάζουν απλησίαστες για πολλές ελληνικές οικογένειες. Μόνο το ένα κιλό αρνί και το κατσίκι στοιχίζουν περίπου 14 ευρώ το κιλό ενώ το κοτόπουλο στοιχίζει περίπου πέντε ευρώ και το χοιρινό φτάνει τα δέκα ευρώ ανάλογα και με το κομμάτι.

«Υπάρχει μια μικρή αύξηση σε σχέση με πέρσι. Το παϊδάκι είναι είδος πολυτέλειας αυτή τη στιγμή για τους πιο πολλούς. Είναι στα 17,95 ευρώ το κιλό. Αυτό είναι το κοστολόγιό του. από το αρνί δεν βγάζουμε καθαρό κέρδος. Συνήθως κόβουμε από εκεί, παίρνουμε κομμάτια από άλλο μέρος του σώματος», είπε χαρακτηριστικά υπεύθυνος ενός κρεοπωλείου στο MEGA.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Ξορκίζουν τις ανατιμήσεις με το «καλάθι της Σαρακοστής»

Επιχειρώντας για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση, μετά από τις αρκετές, αποτυχημένες προσπάθειες, να μετριάσει τις τιμές, ο υπουργός Ανάπτυξης υπέγραψε σχετική υπουργική απόφαση που προβλέπει το «καλάθι της Σαρακοστής».

Συγκεκριμένα, το «Καλάθι της Σαρακοστής» θα τεθεί σε ισχύ από την Τετάρτη 13 Μαρτίου έως και την Κυριακή 4 Μαΐου.

«Κανένας πολίτης δεν θα είναι αποκλεισμένος από τα πολύτιμα εκείνα αγαθά για να γεμίσει το τραπέζι της οικογένειας. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παίρνει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να βοηθά εμπράκτως όλους τους καταναλωτές», ανέφερε -μεταξύ άλλων- σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024