Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απολογήθηκε ο Μπελέρης - Αναμένεται η απόφαση των δικαστών

Απολογήθηκε ο Μπελέρης – Αναμένεται η απόφαση των δικαστών

Η αναφορά του στο ρόλο της δικαστή Irena Shpata –Gjoka

Με την απολογία του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη συνεχίστηκε την Τρίτη η εκδίκαση της υπόθεσης του στο Ειδικό Δικαστήριο για ζητήματα διαφθοράς των Τιράνων. Σε μία δίκη που έχει λάβει διπλωματικά χαρακτηριστικά και επηρεάζει τις σχέσεις Ελλάδας – Αλβανίας.

Ο Μπελέρης απολογήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του in σε μία αίθουσα με έντονη αστυνομική παρουσία, ενώ του έγιναν και «συστάσεις» να μην αναφερθεί στο παρελθόν των δικαστών.

Ο Φρέντι Μπελέρης στην απολογία του σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έκανε ωστόσο αναφορά κατά την απολογία του στο δημοσίευμα του in που αφορά την μία εκ των τριών δικαστών του, Irena Shpata –Gjoka, και την προσπάθεια της να μπει στην Ελλάδα το Δεκέμβριο του  2002 από το Α.Τ. Κακαβιάς κάνοντας χρήση παραποιημένης Προξενικής Θεώρησης ως προς τη διάρκεια ισχύος.

Η δικαστής

Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει αναφέρει το in Irena Shpata το 2002 φέρεται να είχε πλαστογραφήσει τη διάρκεια ισχύος της προξενικής θεώρησης ώστε να φαίνεται ότι είχε διάρκεια 100 ημερών  προσπαθώντας να δείξει ότι είναι δήθεν Βορειοηπειρώτισσα.

Mε δεδομένο ότι έως τότε οι Βορειοπηειρώτες έπαιρναν προξενική θεώρηση 100 ημερών και οι Αλβανοί έως 90 ημερών. Εάν κάποιος είχε προξενική θεώρηση 100 ημερών μπορούσε να πάρει στην Ελλάδα το ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς (ΕΔΤΟ).

Μαζί με τον τότε σύζυγό της προσέφυγαν σε διοικητικό δικαστήριο στην Ελλάδα. Η αίτησή τους απορρίφθηκε.

Τότε η Irena Shpata συνελήφθη στην Ελλάδα για χρήση πλαστών εγγράφων με τα οποία προσπαθούσε να δείξει ότι είναι ελληνικής καταγωγής.

Εξ αιτίας αυτού του λόγου, της απαγορεύτηκε η είσοδος στις χώρες Schengen για 12 χρόνια και τα στοιχεία της μαζί με τα δακτυλικά της αποτυπώματα καταχωρήθηκαν στη σχετική βάση.

Αναμένεται η απόφαση

Τις επόμενες ώρες αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου σε πρώτο βαθμό για τον Φρέντι Μπελέρη και τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024