Δευτέρα 15 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην Ουτρέχτη ο Δήμος Κάσου

Στην Ουτρέχτη ο Δήμος Κάσου

Σκοπός η προώθηση του πεζοπορικού τουρισμού.

Σε διεθνή έκθεση πεζοπορικού και ποδηλατικού τουρισμού που έλαβε χώρα στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας στις συμμετείχε ο Δήμος της Η.Ν. Κάσου.

Η έκθεση προσέλκυσε επισκέπτες από διάφορες γειτονικές χώρες της Ολλανδίας με μέσο όρο ηλικίας άνω των 50 ετών. Προωθήθηκαν και δόθηκαν σχεδόν όλα τα φυλλάδια – έντυποι χάρτες των μονοπατιών του Δήμου Η.Ν. Κάσου, καθώς και τα φυλλάδια – έντυπα τουριστικού οδηγού του Δήμου Η.Ν.Κάσου.

Κατά τη διάρκεια και των τριών ημερών φάνηκε να υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από το κοινό για το νησί της Η.Ν.Κάσου, είτε από αυτούς που τη γνώριζαν ήδη ,είτε και από αυτούς που έψαχναν το νέο τους πεζοπορικό προορισμό σε συνδυασμό με την ανέγγιχτη φυσική ομορφιά.

Σημαντική ήταν η προώθηση το πεζοπορικού και ποδηλατικού δικτύου της Η.Ν. Κάσου από τους φίλους του νησιού , Bob Vermaak και την μητέρα του, οι οποίοι μίλησαν με πολλούς ενδιαφερόμενους στην ολλανδική γλώσσα για την παράδοση, τα έθιμα, την ομορφιά και την γαστρονομία του νησιού.

Που επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον

Κάποια από τα χαρακτηριστικά που προσέλκυσαν τους επισκέπτες ήταν:

  • η έντονη φυσική ομορφιά και αυθεντικότητα του νησιού,
  • η μη αλλοίωση του νησιού από τον μαζικό τουρισμό,
  • η καλή οργάνωση του δικτύου πεζοπορικών διαδρομών, η αξιοπιστία του και η ασφάλεια που προσφέρεται από το σύστημα σήμανσης και από τις εφαρμογές πλοήγησης.
  • η ύπαρξη λειτουργικού δικτύου ποδηλατικών διαδρομών

Φάνηκε δε να αναπτύσσεται μεγάλο ενδιαφέρον για το νησί καθώς σ’ αυτό βρήκαν ένα νέο τουριστικό προορισμό για τους επισκέπτες που επιλέγουν περιοχές για ήσυχες και απομακρυσμένες διακοπές, μακριά από δημοφιλείς πολυσύχναστους τουριστικούς προορισμούς.

Ο Δήμαρχος Η.Ν. Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος εμφανώς ικανοποιημένος από την μεγάλη επισκεψιμότητα του περιπτέρου και το θετικό αποτέλεσμα της διεθνούς έκθεσης τόνισε ότι , η φιλοσοφία της δημοτικής αρχής αφενός εστιάζει στην αποφυγή του μαζικού τουρισμού και αφετέρου στην σταδιακή ανάπτυξη του τουρισμού του νησιού βασισμένη στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του. Ο στόχος αυτός φαίνεται με σταθερά βήματα να κατακτάται και ήδη αυτό αποτυπώνεται στην αύξηση του αριθμού των επισκεπτών του νησιού μας κάθε χρόνο. Κλείνοντας θα πρέπει να τονίσουμε ότι στην προσπάθεια μας αυτή έχουμε ανάγκη την υποστήριξη και από την ιδιωτική πρωτοβουλία για την δημιουργία των απαραίτητων κτιριακών υποδομών.

Sports in

Mε αυξημένα μέτρα ασφάλειας και σύστημα anti-drone η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για το Παρίσι (pics)

Το in.gr βρίσκεται στην Αρχαία Ολυμπία και καταγράφει όσα έγιναν στην Επίσημη Πρόβα για την Τελετή Αφής και όσα προγραμματίζονται για την Τελετή της Τρίτης 16 Απριλίου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024