Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ανάγκη του Τσιτσιπά για βαθμούς και η νέα αρχή για τη Σάκκαρη (vids)

Η ανάγκη του Τσιτσιπά για βαθμούς και η νέα αρχή για τη Σάκκαρη (vids)

Ο Τσιτσιπάς σε Indian Wells και Μαϊάμι θέλει να μαζέψει βαθμούς και να επιστρέψει στο top-10 της παγκόσμιας κατάταξης – Με νέο προπονητή στις ΗΠΑ η Σάκκαρη.

Στις ΗΠΑ για το «Sunshine swing» είναι οι κορυφαίοι τενίστες και οι καλύτερες τενίστριες στον κόσμο, μεταξύ των οποίων φυσικά και ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τη Μαρία Σάκκαρη. Οι δύο συμπατριώτες μας θα αγωνιστούν αρχικά στο Masters του Indian Wells (6-17/3) και στη συνέχεια στο αντίστοιχο του Μαϊάμι (20-11/3).

Η κλήρωση για το πρώτο τουρνουά να είναι προγραμματισμένη για τα ξημερώματα της Τρίτης (5/3, 01:00 ώρα Ελλάδας).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς το προηγούμενο διάστημα αγωνίστηκε στα δύο τουρνουά που έγιναν στο Μεξικό, με τον Ελληνα τενίστα να χάνει στα ημιτελικά του Λος Κάμπος από τον Κάσπερ Ρουντ με 2-0 σετ (6-4, 7-6 [4]) και στα προημιτελικά του Ακαπούλκο με τον Αλεξ Ντε Μινόρ με 2-1 σετ (1-6, 6-3, 6-3). Ο 25χρονος δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο που είχε κατακτήσει πέρσι στο τουρνουά του Λος Κάμπος, αλλά ούτε να κάνει την υπέρβαση στο Ακαπούλκο, με αποτέλεσμα να παραμείνει εκτός 10άδας της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο «Tsitsifast» βρίσκεται στην 11η θέση της βαθμολογίας της ATP με 3170 βαθμούς, με τους Κάσπερ Ρουντ και Άλεξ Ντε Μινόρ, που τον απέκλεισαν στα δύο προηγούμενα τουρνουά, να είναι στην 9η θέση με 3405 και στην 10η με 3210 πόντους αντίστοιχα. Στην 12η θέση της ATP είναι ο Τέιλορ Φριτζ με 3015 και στην 13η ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με 2925, με τον Αμερικάνο και τον Βούλγαρο να «πιέζουν» τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο συμπατριώτης μας στα δυο αμερικάνικα Masters θα κληθεί να υπερασπιστεί μόλις 100 βαθμούς: 10 πόντους στο Indian Wells, όπου πέρσι είχε αποκλειστεί στον πρώτο γύρο από τον Αυστραλό Τζόρνταν Τόμπσον και 90 στο Μαϊάμι, όπου είχε φτάσει μέχρι τους «16». Εκεί είχε ηττηθεί από τον Ρώσο, Κάρεν Κατσάνοφ. Βαθμοί που αναμφίβολα μπορεί πολύ εύκολα να τους υπερασπιστεί και φυσικά να τους ξεπεράσει πραγματοποιώντας δύο καλές πορείες.

Το κακό για τον Τσιτσιπά είναι οι δύο που είναι από πάνω του (Κάσπερ Ρουντ και Άλεξ Ντε Μινόρ) έχουν επίσης να υπερασπιστούν πολύ λίγους βαθμούς. 90 ο Νορβηγός και μόλις 20 πόντους ο Αυστραλός, γεγονός που σημαίνει ότι με καλές πορείες μπορούν να αυξήσουν τη διαφορά τους από τον συμπατριώτη μας και φυσικά να ανέβουν ακόμα περισσότερο στην παγκόσμια κατάταξη της ATP, αφού οι διαφορές είναι ελάχιστες με τους Χόλγκερ Ρούνε και Χούμπερτ Χουρκάτς, που είναι στην 7η και 8η θέση της παγκόσμιας κατάταξης αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η καλύτερη πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Indian Wells ήταν το 2021, όταν είχε φτάσει μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου είχε ηττηθεί από τον μετέπειτα φιναλίστ Νικολόζ Μπασιλασβίλι. Το 2022 είχε ηττηθεί στον τρίτο γύρο, ενώ στον δεύτερο γύρο είχε ηττηθεί το 2018, το 2019 και το 2023.

Με νέο προπονητή η Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη θα παραταχθεί στα δύο αμερικάνικα τουρνουά με νέο προπονητή. Πρόκειται για τον Αμερικανό Ντέιβιντ Γουίτ, ο οποίος υπήρξε μέτριος τενίστας στα νιάτα του (σ.σ έφτασε μέχρι το Νο. 128), αλλά είναι ένας πάρα πολύ καλός προπονητής. Η πρώτη του μεγάλη δουλειά ήταν ως προπονητής της Βίνους Γουίλιαμς, με την οποία συνεργάστηκε για σχεδόν 11 χρόνια. Στη συνέχεια ανέλαβε την Τζέσικα Πεγκούλα και ήταν στο πλευρό της Αμερικανίδας τενίστριας μέχρι και πριν από λίγες εβδομάδες. Οι δύο τους ολοκλήρωσαν τη συνεργασία τους στις αρχές Φεβρουαρίου, μετά το Αυστραλιανό Οπεν.

Η Τζέσικα Πεγκούλα με τον Ντέιβιντ Γουίτ ως προπονητής της έπαιξε το καλύτερο τένις της καριέρας της και ανέβηκε στο Νο.3 της WTA. Ενας άνθρωπος που γνωρίζει όσο λίγο το τένις και μπορεί να προσφέρει πολύτιμες λύσεις στη Μαρία Σάκκαρη.

Η Ελληνίδα τενίστρια θα συνεργαστεί με τον Αμερικανό αρχικά σε Indian Wells και Μαϊάμι και στη συνέχεια θα αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν μαζί. Υπενθυμίζουμε ότι η 28χρονη, που έχει ξεκινήσει το 2024 με απολογισμό 5-4, πριν από λίγες εβδομάδες διέκοψε τη συνεργασία της με τον Τόμι Χιλ, με τον οποίο είχε «χτυπήσει» career high (No.3 στην WTA) και είχε κατακτήσει τους πρώτους τίτλους της καριέρας της.

Πλέον βρίσκεται στο Νο.9 της παγκόσμιας κατάταξης και θα προσπαθήσει στο Indian Wells να επαναλάβει την περσινή εξαιρετική πορεία, όπου είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά. Εκεί είχε «πέσει» πάνω στην Αρίνα Σαμπαλένκα, από την οποία ηττήθηκε με 2-0 σετ.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024