Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η μέρα με τη νύχτα και το «παράσημο» στον Φόντεν

Η μέρα με τη νύχτα και το «παράσημο» στον Φόντεν

Η χαώδης διαφορά ανάμεσα στα δυο «θηρία» του Μάντσεστερ και ο «κορυφαίος παίκτης της Πρέμιερ Λιγκ»

Στο ποδόσφαιρο μπορούν να συμβούν τα πάντα και δίχως ίχνος υπερβολής όλα είναι πιθανά στις τέσσερις γραμμές του αγωνιστικού χώρου. Τα «θαύματα» όμως δεν γίνονται κάθε μέρα κι αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στο ντέρμπι του Μάντσεστερ ανάμεσα στη Σίτι και την Γιουνάιτεντ.

Δεν είναι τόσο η επικράτηση της ομάδας του Γκουαρντιόλα με 3-1 όσο η κυριαρχία των πρωταθλητών Αγγλίας απέναντι σε μια ομάδα που θαρρείς κι έκανε το… λάθος να προηγηθεί στο σκορ.

Το Μάντσεστερ έχει δύο μεγάλες ομάδες στην Πρέμιερ Λιγκ, τη Σίτι και τη Γιουνάιτεντ αλλά αυτή την στιγμή η οποιαδήποτε σύγκριση οδηγεί σ’ ένα μόνο συμπέρασμα.

Η μέρα με τη νύχτα κι αυτό δεν είναι υπερβολή. Φάνηκε στο μεταξύ τους ντέρμπι στο Έιτιχαντ, εκεί που η Σίτι βρέθηκε νωρίς με την «πλάτη στον τοίχο» αλλά δεν… μάσησε.

Κυριάρχησε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο αναγκάζοντας την αντίπαλό της να περιοριστεί σε δεύτερο ρόλο στο παιχνίδι, καθώς ήταν εμφανές πως η Γιουνάιτεντ αδυνατούσε να κοντράρει τους πρωταθλητές Αγγλίας.

Και δεν είναι φυσικά κακό να παραδεχθεί κάποιος ότι η διαφορά που χωρίζει αυτή την περίοδο τη Σίτι με τη Γιουνάιτεντ είναι χαώδης, αλλά αυτό είναι κάτι που προφανώς πρέπει ν’ απασχολήσει την ομάδα του Τεν Χαγκ.

Αυτή είναι που πρέπει να «κλείσει την ψαλίδα» αλλά για να συμβεί αυτό χρειάζονται και μεγάλες αλλαγές αλλά και δύσκολες αποφάσεις.

Αυτός που αναμφίβολα έλαμψε στο ντέρμπι ήταν ο Φιλ Φόντεν, καθώς με τα δύο γκολ που πέτυχε, οδήγησε την ομάδα του στη μεγάλη ανατροπή κι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που «έβγαλε τα κάστανα απ’ τη φωτιά» για την Μάντσεστερ Σίτι.

Το έχει κάνει πολλές φορές την φετινή σεζόν αλλά η εμφάνιση που πραγματοποίησε χθες το απόγευμα κόντρα στη Γιουνάιτεντ, ήταν βγαλμένη από άλλο… πλανήτη.

Δεν είναι μάλιστα τυχαία η δήλωση που έκανε ο προπονητής της Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, θέλοντας να εκθειάσει την απόδοση του διεθνούς άσου, όχι μόνο στο ντέρμπι, αλλά γενικότερα το τελευταίο δίμηνο.

«Ο Φόντεν είναι αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος παίκτης της Πρέμιερ Λιγκ» είπε χαρακτηριστικά ο Καταλανός τεχνικός των πρωταθλητών Ευρώπης κι όταν ο Γκουαρντιόλα κάνει τέτοια δήλωση δεν χρειάζονται πολλά λόγια.

«Ο Φόντεν είναι τώρα πιο ώριμος από ποτέ, παίζει δεξιά μπορεί να παίξει από αριστερά, μπορεί να δημιουργήσει και μπορεί να σκοράρει.

Αυτό όμως που τον κάνει ακόμα καλύτερο είναι ότι πλέον έχει εξαιρετική αντίληψη του παιχνιδιού και βοηθά σημαντικά και στην αμυντική λειτουργία της ομάδας» πρόσθεσε ο Γκουαρντιόλα, για τον παίκτη που κρατά «ζωντανή» την ομάδα του στην κούρσα για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος Αγγλίας.

Η Σίτι «σφυροκόπησε» ανελέητα την άμυνα της Γιουνάιτεντ κι όσο κι αν προσπάθησε ο Βαράν, ήταν αδύνατον να κρατήσει μόνος του την «μηχανή» της Μάντσεστερ Σίτι. Υπήρξαν πολλά διαστήματα στο παιχνίδι που η Σίτι δεν επέτρεψε στην Γιουνάιτεντ ν’ αλλάξει δεύτερη πάσα κι αυτό περιγράφει τη μέρα και τη νύχτα στο Μάντσεστερ.

Το αποτέλεσμα είναι μάλιστα τιμητικό καθώς οι ευκαιρίες που είχε η γηπεδούχος ομάδα ήταν πολλές και κάποιες εξ αυτών δεν… χάνονται, όπως για παράδειγμα αυτή του Χάαλαντ λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους κι ενώ η Γιουνάιτεντ ήταν μπροστά στο σκορ.

Είπαμε, θαύματα γίνονται αλλά όχι κάθε μέρα…

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024