Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ενέργεια των γυναικών της MYTILINEOS

Η ενέργεια των γυναικών της MYTILINEOS

H εταιρεία δεσμεύεται να παρέχει ίσες ευκαιρίες χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς προς όλους.

Σε μία εποχή που γίνονται βήματα για τη δημιουργία μιας κοινωνίας πιο δίκαιης και πιο ισότιμης για όλα τα μέλη της, ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας, σεξουαλικού προσδιορισμού, καταγωγής ή οποιουδήποτε διαφορετικού στοιχείου ταυτότητας, οι επιχειρήσεις οφείλουν επίσης να υιοθετούν πρακτικές που θα δημιουργούν ένα περιβάλλον ίσων ευκαιριών, όπου ο κάθε εργαζόμενος έχει τα ίδια ακριβώς δικαιώματα.

Η MYTILINEOS είναι παράδειγμα εταιρείας που παρότι το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητάς της αφορά τη βαριά βιομηχανία, η συμμετοχή γυναικών στο ανθρώπινο δυναμικό της αποτελεί ζήτημα υψίστης σημασίας. Συγκεκριμένα, η εταιρεία δεσμεύεται να παρέχει ίσες ευκαιρίες χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς προς όλους.

4 γυναίκες της MYTILINEOS μας μιλάνε για τη δική τους ξεχωριστή πορεία μέσα στην εταιρεία

  • Βίβιαν Μπουζάλη, Chief Corporate Affairs & Communication Officer, MYTILINEOS

Πόση σημασία έχει το να είσαι γυναίκα και να είσαι υπεύθυνη για την επικοινωνία σε 40 χώρες ;

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής μου πορείας είχα την τύχη να έχω ένα υποστηρικτικό περιβάλλον που αναγνώρισε ότι πέρα από γυναίκα και μητέρα, είμαι και επαγγελματίας και στάθηκε δίπλα μου σε κάθε σημείο της διαδρομής, μέχρι και σήμερα. Η δική μου πεποίθηση είναι πως για να πετύχεις τους στόχους σου, δεν έχει σημασία το φύλο όσο η σκληρή δουλειά με σύστημα και προσήλωση στην προσπάθειά σου. Στη MYTILINEOS διαρκής στόχος μας είναι η δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος απαλλαγμένου από κάθε είδους διακρίσεις με ισότητα και συμπερίληψη και είμαι πολύ περήφανη που το καταφέρνουμε.

  • Lluvia Murillo, Community Liaison Manager Oceania, MYTILINEOS

Πώς είναι για μια γυναίκα να ασχολείται με τις σχέσεις μιας εταιρείας με την τοπική κοινωνία, σε μια τόσο μακρινή χώρα για την Ελλάδα, όπως η Αυστραλία;

Ως εργαζόμενη σε μία θέση με αντικείμενο τις σχέσεις με την τοπική κοινωνία, αλληλεπιδρώ ενεργά με μία μεγάλη μερίδα ανθρώπων με στόχο να αφήνουμε πίσω μας ως εταιρεία μια κοινότητα σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι τη βρήκαμε. Έχω λάβει εξαιρετική υποστήριξη από τα ανώτερα διοικητικά στελέχη της εταιρείας, τα οποία αναγνωρίζουν τη σημασία των σχέσεων με την τοπική κοινωνία. Καθώς η MYTILINEOS είναι μια διεθνής εταιρεία, δίνεται μεγάλη έμφαση στην ισότητα των φύλων, με ιδιαίτερη σημασία στην αναγνώριση με βάση την αξία του εργαζόμενου, ανεξαρτήτως φύλου. Η δική μου εστίασή έγκειται στην προώθηση της αποτελεσματικής επικοινωνίας και συμπεριληπτικότητας, ανεξαρτήτως φύλου.

  • Γεωργία Στεργίου, Ανώτερος Τεχνικός (Αρχιεργοδηγός) στη Διεύθυνση Δραστηριοτήτων Αλουμίνας, MYTILINEOS

Τι δυσκολίες υπήρχαν πριν από 23 χρόνια όταν προσληφθήκατε στο Αλουμίνιον της Ελλάδος και τι δυσκολίες υπάρχουν σήμερα σε έναν χώρο εργασίας που κάποτε θεωρούταν ανδροκρατούμενος;

Παλιότερα η γυναίκα έπρεπε να αποδείξει ότι έχει τις ικανότητες για να είναι «στην πρώτη γραμμή» στην βαριά βιομηχανία. Με το πέρασμα των ετών, είναι φανερό πως οι γυναίκες μπορούν να δουλέψουν σ’ οποιονδήποτε χώρο εξίσου ή και πιο πετυχημένα από τους άντρες. Η δυσκολία πλέον έγκειται στο να καταφέρει μια γυναίκα να ισορροπεί την οικογενειακή με την επαγγελματική της ζωή. Και είναι πραγματικά τυχερή αν, όπως εγώ, εργάζεται σε μια εταιρεία που έχει καταλάβει την αξία της γυναίκας, ενδυναμώνει τις εργαζόμενές της και τις υποστηρίζει ακόμα και εκεί που πολλές φορές το κράτος αδυνατεί. 23 χρόνια πριν, μπήκα σε αυτή την εταιρεία με έκπληξη μαζί με χαρά η οποία είναι πλέον περηφάνεια, καθώς καθημερινά, η MYTILINEOS αποδεικνύει έμπρακτα ότι η γυναίκα είναι ισότιμη του άντρα ακόμη και στην βαριά βιομηχανία. 

  • Μαργαρίτα Άριφ, Grid & Digital Solutions Director, M Power Projects, MYTILINEOS

Τι σημαίνει μια γυναίκα να είναι επικεφαλής μιας ομάδας 60 μηχανικών σε 20 χώρες;

Με τα παλιά δεδομένα, νομίζουμε πως το να είσαι γυναίκα μηχανικός είναι σπάνιο, ωστόσο η συμμετοχή των γυναικών στον τομέα αυτό έχει αυξηθεί σημαντικά. Στη MYTILINEOS, η αξία της δουλειάς μας δεν έχει να κάνει με το φύλο μας και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για αυτό. Οι δεξιότητες και οι ικανότητες έτσι κι αλλιώς δεν είναι θέμα φύλου. Νοιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένη που βρίσκομαι σε μια εταιρεία που δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους και εγώ αυτή τη στιγμή, με αξιοκρατική αξιολόγηση και χωρίς καμία διάκριση, βρίσκομαι σε μια θέση που πιθανώς άλλοι να μην την εμπιστεύονταν σε γυναίκα.

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 5ο τελικό της Α1 μπάσκετ Γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024