Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέτη Σχοινάκη: Η ασθένεια της μοναχικής σταρ, η φροντίδα της Φόνσου και ο λόγος που δεν ξαναπαντρεύτηκε

Τέτη Σχοινάκη: Η ασθένεια της μοναχικής σταρ, η φροντίδα της Φόνσου και ο λόγος που δεν ξαναπαντρεύτηκε

Ελληνίδα ηθοποιός με πολλές συμμετοχές σε βιντεοταινίες και θεατρικές παραστάσεις.

H Τέτη Σχοινάκη υπήρξε μία από τις πιο όμορφες γυναίκες ηθοποιούς, ενώ έκανε μεγάλη επιτυχία τις δεκαετίες του ’70 και του ’80. Συμμετείχε σε πολλές βιντεοταινίες του 1980 αλλά και σε θεατρικές παραστάσεις έπειτα.

Η 68χρονη ηθοποιός έφυγε σήμερα (4/3) από τη ζωή μετά από σκληρή μάχη που έδεινε με τον καρκίνο. Η Άννα Φόνσου, που επιβεβαίωσε την δυσάρεστη είδηση, ανέφερε πως οι γιατροί της είχαν δώσει ένα μήνα ζωής, αλλά έφυγε νωρίτερα στο σπίτι της.

Πριν από λίγες ημέρες η Άννα Φόνσου, με αφορμή την υπόθεση του ηθοποιού Γιώργου Λαμπάτου, είχε αποκαλύψει ότι «Το Σπίτι του Ηθοποιού» φροντίζει μία γνωστή ηθοποιό η οποία σε λίγο καιρό θα φύγει από την ζωή χωρίς να την κατονομάσει.

Σε παλαιότερη συνέντευξή της η Τέτη Σχοινάκη είχε πει: «Και ζω ακόμη. Σας την έφερα τώρα. Κάθε ηλικία έχει τα δικά της. Μεγαλώνοντας, κερδίζεις άλλα πράγματα. Δεν μπορείς στα 50 και στα 60 να έχεις το κορμί που είχες στα 25, αναμφίβολα. Αυτό που θαυμάζω στους ανθρώπους είναι η γοητεία που μπορεί να εκπέμπει ο καθένας. Αυτό δεν αλλάζει με τα χρόνια. Εχω γνωρίσει άτομα που έχουν φτάσει στα 80 και είναι το ίδιο γοητευτικά, με άλλα, βέβαια, μέτρα και σταθμά. Ίσως είναι το μόνο αγέραστο πράγμα στον άνθρωπο, γιατί πηγάζει από μέσα του».

Ο γάμος της και το παιδί που δεν έκανε

Πριν από λίγα χρόνια η ηθοποιός μιλώντας στις «Αλήθειες με τη Ζήνα» μίλησε για το γάμο που έκανε στα 19 και τελικά χώρισε στα 20, για το παιδί που δεν ήθελε ποτέ , για τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, τον οποίο έβαλε στη θέση του όταν της ενόχλησε ένα δικό του πείραγμα, για την Αλίκη και τις αποφάσεις και τις επιλογές για τις οποίες ποτέ δεν μετάνιωσε.

«Ήμουν 19 και χώρισα στα 20. Όπως το ακούει κανείς θα νομίζει ότι παντρεύτηκα έναν αγριάνθρωπο. Αλλά ήταν ένας γλυκύτατος άνθρωπος και καθόλου καταπιεστικός. Αλλά δεν μου πήγαινε αυτό το στυλ ζωής. Θυμάμαι ότι κατέβαινα τα σκαλιά της εκκλησίας και λέω ‘τι έκανα τώρα;’. Γι’ αυτό και δεν ξαναπαντρεύτηκα γιατί δεν μου έλειψαν οι προτάσεις. Δόξα τον Θεό. Όταν δεν σου πάει το σχήμα του γάμου είναι δύσκολο να φέρεις ένα παιδί στον κόσμο. Με ρωτάνε και τώρα ‘μήπως μετάνιωσες που δεν έκανες παιδιά;’. Και λέω όχι γιατί δεν χτύπησε το βιολογικό μου ρολόι. Τουλάχιστον δεν το άκουσα. Ήθελα πάντα τον χώρο μου και τον χρόνο μου. Θέλω να ζω μόνη μου. Δεν είμαι ο άνθρωπος που μου αρέσει η συμβίωση», έχει πει η Τέτη Σχοινάκη για τον γάμο της.

Η Τέτη Σχοινάκη υπήρξε από τα πιο εκρηκτικά κορίτσια του ελληνικού κινηματογράφου. Πρωταγωνίστησε στην ταινία «Ο τελευταίος άντρας», με πρωταγωνιστές τον Κώστα Βουτσά, τον Νίκο Δαδινόπουλο, την Καίτη Παπανίκα, καθώς επίσης και στην ταινία «Αχτύπητα καμάκια», η οποία γυρίστηκε εξολοκλήρου στην Κύπρο, με σκηνοθέτη τον Όμηρο Ευστρατιάδη και στην οποία πρωταγωνιστούσαν ο Αντώνης Παπαδόπουλος, ο Μάκης Δεμίρης, ο Αλέκος Τζανετάκος, ο Απόστολος Σουγκλάκος

Οι βιντεοταινίες στις οποίες έχει παίξει η Τέτη Σχοινάκη:

Έλα να δοκιμάσουμε
Γάτα εσύ γάτος κι εγώ
Γυμνά σκάνδαλα
Επιστροφή απ’ το χθες
Η κρουαζιέρα του έρωτα
Κυνηγώντας τον έρωτα
Ο αναρχικός
Ο θερμόπληκτος κολοσσός της Αρμέξ
Ο μαφιόζος
Ο μυστικός πράκτωρ και οι άνθρωποι του χθες και του σήμερα
Οι κυβερνήσεις πέφτουνε αλλά τα πάμπερς μένουν
Χαμός στο Αιγάλεω σίτυ

Για την συμμετοχή της σε πολλές επιτυχημένες σειρές, είχε δηλώσει: «Έπαιξα στον «Λάκη τον γλυκούλη« και στη Μαρία την άσχημη», αλλά όχι σε κάποιος μόνιμους ρόλους. Γενικώς, η ιδιωτική τηλεόραση δεν μου έχει πολλή αδυναμία. Δεν ξέρω γιατί.»

«Συνθέτης προσπάθησε να με βιάσει σε ηλικία 16 ετών»

Η Τέτη Σχοινάκη είχε αποκαλύψει στο παρελθόν πώς σε ηλικία 16 ετών, συνθέτης προσπάθησε να τη βιάσει.

«Βρέθηκα στο σπίτι ενός συνθέτη, με μια φίλη μου που είχε ωραία φωνή και ήθελε να έχει μαζί της έναν δικό της άνθρωπο. Αφού η φίλη μου δοκιμάζει τη φωνή της φεύγει για να πάει να φέρει κάτι στίχους. Μου λέει ο συνθέτης ‘τώρα να ακούσουμε εσένα’. Εγώ του απαντώ ‘δεν ήρθα για αυτό’» είπε. «Άρχισε να με κυνηγάει μέσα στο σπίτι. Μου φάνηκε σαν να κράτησε δύο ώρες όλο αυτό, ενώ πρέπει να κράτησε δυο με τρία λεπτά. Μου έκλεινε την πόρτα για να μην φύγω» συμπλήρωσε.

Η ύπαρξη ενός δεύτερου άνδρα της έδωσε τη δύναμη να καταφέρει να φύγει.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024