Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο «ΙΧΘΥΣ» στο αυτοκίνητό σας

Ο «ΙΧΘΥΣ» στο αυτοκίνητό σας

Ποιο νόημα κρύβει το σύμβολο του ψαριού που κολλάνε πολλοί οδηγοί σε όλο τον κόσμο στο αυτοκίνητό τους;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διακοσμήσετε το αυτοκίνητο και ορισμένοι οδηγοί επιλέγουν ορισμένα σύμβολα με νόημα.

Δεν είναι ασυνήθιστο να δούμε κάποιους οδηγούς να διακοσμούν τα αυτοκίνητά τους με αυτοκόλλητα. Χάρη σε αυτά μπορεί κανείς να εκφράσει τη δική του προσωπικότητα και τα ιδιαίτερα γούστα του.

Ένα αυτοκόλλητο μπορεί να αφορά σε ποδοσφαιρική ομάδα, ένωση, μουσικό συγκρότημα… Ωστόσο, σε άλλες περιπτώσεις είναι πολύ πιο περίπλοκο, όπως αυτό το σύμβολο ενός ψαριού που διακρίνεται σε αρκετά αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο.

Το σύμβολο του ψαριού

Οι οδηγοί που έχουν το σύμβολο ενός ψαριού κολλημένο στα αυτοκίνητά τους δεν ανήκουν σε λέσχη γαστρονομίας ή ψαράδων. Η σημασία αυτού του συμβόλου είναι πολύ βαθύτερη και, στην πραγματικότητα, η προέλευσή του χρονολογείται από την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Το ψάρι που είναι επίσης γνωστό ως Ιχθύς είναι ένα από τα πολλά σύμβολα που συνδέονται με τον Χριστιανισμό. Επομένως, όποιος το τοποθετεί στο αυτοκίνητό του επιβεβαιώνει ανοιχτά την πίστη και τις πεποιθήσεις του.

Η έννοια του «Ιχθύς»

Το ψάρι είναι ένα πολύ επαναλαμβανόμενο σύμβολο στην Καινή Διαθήκη: είναι παρόν στο θαύμα του πολλαπλασιασμού των άρτων και των ψαριών στην Κανά και όχι μόνο. Είναι σαφές ότι αυτή η υδρόβια φιγούρα είναι σημαντική στη Βίβλο.

Ωστόσο, η σημασία του ως αντιπροσωπευτικού συμβόλου του χριστιανισμού ήρθε αργότερα. Γύρω στον δεύτερο αιώνα, η χρήση του ψαριού (ιχθύς) που σχεδιάζεται όπως φαίνεται στην φωτογραφία αρχίζει να αποκτά καθοριστικό νόημα. Την εποχή που οι Χριστιανοί διώκονταν από Ρωμαίους στρατιώτες για την πίστη τους, αυτό το ψάρι χρησιμοποιήθηκε από τους πρωτοχριστιανούς για να ταυτιστούν ο ένας με τον άλλον και να μετέχουν κρυφά σε τόπους λατρείας.

Τα αρχικά του ακρωνύμιου «Ιχθύς» σημαίνουν στα ελληνικά «Ιησούς Χριστός Θεού Υιος Σωτήρ».

Αργότερα, ο Ιχθύς (Ichthys για τους ξενούς) ανακτήθηκε τη δεκαετία του 1970 ως σύμβολο ορισμένων ρευμάτων του σύγχρονου χριστιανισμού. Ορισμένοι κλάδοι της χριστιανικής πίστης το έχουν υιοθετήσει ως σύνθημά τους και το ερμηνεύουν εκ νέου ως διακριτικό σημάδι.

Επιπλέον, το 1973, ήταν το έμβλημα του Aquarius Rock Festival, μιας δεκαήμερης εναλλακτικής εκδήλωσης που έλαβε χώρα στην Αυστραλία και στην οποία συμμετείχαν διάφορες θρησκευτικές ομάδες.

Ακριβώς όπως ορισμένοι οδηγοί κρεμούν ένα κομπολόι στον καθρέφτη του αυτοκινήτου τους και άλλοι τοποθετούν έναν άγιο στο ταμπλό, άλλοι πιστοί αποφασίζουν να κολλήσουν το σύμβολο του ΙΧΘΥΣ στο εξωτερικό του οχήματος.

Όπως και να έχει, είτε χρησιμοποιούνται για προστασία είτε για πεποίθηση, αν δείτε αυτό το αυτοκόλλητο σε ένα αυτοκίνητο, γνωρίζετε ήδη ότι το άτομο που βρίσκεται στο τιμόνι είναι πιστός Χριστιανός.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024