Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Eurovision: Το Ισραήλ αλλάζει τελικά τους στίχους του «October Rain»

Eurovision: Το Ισραήλ αλλάζει τελικά τους στίχους του «October Rain»

Η δήλωση Herzog και το μήνυμα στους στιχουργούς.

Σε αλλαγές στον στίχο του τραγουδιού που θα στείλει στη φετινή Eurovision προχωρά το Ισραήλ, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε και την απαγόρευση της διοργανώτριας.

Ο ισραηλινός τηλεοπτικός σταθμός Kan είχε δεσμευτεί να μην αλλάξει τους στίχους του «October Rain», ο οποίος ήταν σαφές πως αναφερόταν στην επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Προεδρική παρέμβαση

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Ισραήλ Isaac Herzog ζήτησε «απαραίτητες προσαρμογές» για να διασφαλιστεί ότι το Ισραήλ μπορεί να εισέλθει στη διοργάνωση.

Το Ισραήλ έχει κερδίσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision τέσσερις φορές στο παρελθόν. Η φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Σουηδία.

Σε δήλωσή του την Κυριακή, ο τηλεοπτικός σταθμός Kan είπε ότι επικοινώνησε με τον στιχουργό του «October Rain» και του ζήτησε να «διαγράψει τα κείμενα, διατηρώντας παράλληλα την καλλιτεχνική του ελευθερία».

Τον περασμένο μήνα, όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης είπε ότι αξιολογούσε τους στίχους, ο Kan είπε ότι «δεν είχε καμία πρόθεση να αντικαταστήσει το τραγούδι». Η είσοδος του Ισραήλ, με το τραγούδι που θα ερμηνεύσει η 20χρονη Έντεν Γκολάν, πρόκειται να επιβεβαιωθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Οι στίχοι του κομματιού – γραμμένοι στα αγγλικά – δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα του Kan τον περασμένο μήνα. Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα των στίχων αναφέρει: «Ήταν όλοι καλά παιδιά, όλοι τους» και «Ποιος είπε ότι τα αγόρια δεν κλαίνε/Ατέλειωτες ώρες/Και λουλούδια/ Η ζωή δεν είναι παιχνίδι για τους δειλούς».

Η αναφορά στα λουλούδια ήταν σημαντική, σύμφωνα με την εφημερίδα Israel Hayom, καθώς συχνά υποδηλώνει θύματα πολέμου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024