Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Aναστολή των επιχειρήσεων 4 ώρες ημερησίως σε Ράφα και Ντέιρ αλ-Μπαλά

Ισραήλ: Aναστολή των επιχειρήσεων 4 ώρες ημερησίως σε Ράφα και Ντέιρ αλ-Μπαλά

Μετά την κατακραυγή από δεκάδες χώρες για το Μακελειό του Ψωμιού που κόστισε την ζωή σε 116 άτομα, ενώ 760 άνθρωποι τραυματίστηκαν, το Ισραήλ ανακοίνωσε τετράωρες παύσεις και μετά θα βομβαρδίζει.

Ο Ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την καθημερινή αναστολή των στρατιωτικών δραστηριοτήτων στη Ράφα και τη Ντέιρ Αλ Μπάλα μέχρι τις 7 Μαρτίου. Αφορά μια γειτονιά την ημέρα για «ανεφοδιασμό» την ώρα που η ανθρωπιστική βοήθεια δεν φτάνει σε όλες τις περιοχές. Το Σάββατο ανακοινώθηκε από το Ισραήλ η καθημερινή αναστολή των «στρατιωτικών δραστηριοτήτων» στη Ράφα, τη νοτιότερη πόλη της Γάζας και τη Ντέιρ αλ-Μπάλα, μέχρι τις 7 Μαρτίου για «ανθρωπιστικούς σκοπούς», δήλωσε ο εκπρόσωπος των IDF Αβιχάι Αντράι. Ουσιαστικά αποτελεί αντίδραση στην παγκόσμια κριτική για το μακελειό και τις κατηγορίες για γενοκτονία.

Το πέρασμα της Ράφα από την Αίγυπτο, απ’ όπου παραδιδόταν η περισσότερη βοήθεια στη Γάζα, λειτουργεί πλέον με μειωμένο ρυθμό, ενώ το εναλλακτικό πέρασμα Κερέμ Σαλόμ στο Ισραήλ έχει αποκλειστεί από ακροδεξιούς και νεοφασίστες διαδηλωτές, που ζητούν την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τις παλαιστινιακές οργανώσεις.

Σε συντονισμό με το Ισραήλ, πολλές χώρες έχουν επιλέξει να ρίχνουν βοήθεια από αέρος στη Γάζα για να αντικαταστήσουν τον μειωμένο αριθμό βοήθειας που εισέρχεται από ξηράς μέσω φορτηγών. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Παρασκευή ότι οι ΗΠΑ θα αρχίσουν να ρίχνουν από αέρος επισιτιστική βοήθεια στον πληθυσμό της Γάζας, η οποία θα ξεκινήσει «πολύ σύντομα». Κάτι που ξεκίνησε το Σάββατο σε συνεργασία με την Ιορδανική αεροπορία. Ο Αντράι δημοσίευσε το πρόγραμμα της αναστολής το Σάββατο στο Χ.

Η μετάφραση του tweet του αραβόφωνου εκπροσώπου

Τοπική τακτική αναστολή των στρατιωτικών δραστηριοτήτων για ανθρωπιστικούς σκοπούς από τις 10:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ., για τον εφοδιασμό:
🔵 σήμερα (Σάββατο) στη γειτονιά El Geneina στη Ράφα
🔵 Την Κυριακή στη γειτονιά Al-Salam στη Ράφα
🔵 Τη Δευτέρα στις γειτονιές Jaffa και Al-Bruk στη Ντέιρ αλ-Μπαλά
🔵 Την Τρίτη στη γειτονιά Sheikh al-Yamani, δυτικά της Ντέιρ αλ-Μπαλά
🔵 Την Τετάρτη στη γειτονιά Al-Salam στη Ντέιρ αλ-Μπαλά
🔵 Την Πέμπτη στη γειτονιά Tal Al-Sultan στη Ράφα

Όπως είχε ανακοινωθεί ξανά – Παρόλα αυτά βομβάρδισαν τις «ασφαλείς ζώνες»

Τα σχέδια της Ράφα: Αυτή την εβδομάδα, ο ισραηλινός στρατός υπέβαλε σχέδιο στο πολεμικό υπουργικό συμβούλιο για την «εκκένωση του πληθυσμού» της Γάζας από τις περιοχές όπου διεξάγονται μάχες, εν μέσω προειδοποιήσεων ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί επίθεση στη Ράφα. Την ίδια στιγμή η Ευρώπη ακόμα διστάζει να καταδικάσει μαζικά, ενώ οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να κατονομαστεί το Ισραήλ για τη σφαγή στο έκτακτο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Το δε Ισραήλ, αρχικά αρνήθηκε τα πάντα και μετά δήλωσε πως οι στρατιώτες του «φοβήθηκαν».

Η πλειονότητα του πληθυσμού της Γάζας -περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι- είναι τώρα στριμωγμένοι σε μια εκτεταμένη πόλη με σκηνές στη Ράφα, τον μόνο ονομαστικά ασφαλή χώρο για τους Παλαιστίνιους που εγκαταλείπουν τα βόρεια και το κέντρο της Γάζας. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει ορκιστεί να συνεχίσει την εκστρατεία παρά τις σοβαρές διεθνείς προειδοποιήσεις.

Με πληροφορίες από CNN

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024