Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Έπνιξαν» τον εγωϊσμό τους, μαζί και τη Ρεάλ!

«Έπνιξαν» τον εγωϊσμό τους, μαζί και τη Ρεάλ!

Ο Αταμάν και ο Σλούκας βρήκαν τη χρυσή τομή

Οι μεγάλοι παίκτες και οι μεγάλοι προπονητές είναι παραδοσιακά εγωιστές. Χωρίς τον αθλητικό εγωϊσμό δεν πας πουθενά και ρωτήστε το Βασίλη Σπανούλη ίσως τον παίκτη που είχε τον μεγαλύτερο αθλητικό εγωϊσμό στην Ευρώπη και ο οποίος τον βοήθησε να φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο.

Το κλειδί ήταν ότι γνώριζε (τις περισσότερες φορές) το πως να τον χειριστεί ώστε να τον μετατρέψει σε θετική ενέργεια και αυτό τον απογείωνε.

Μπορεί ο Ματίας Λεσόρ να έκανε στη Μαδρίτη το κορυφαίο παιχνίδι του εφέτος, αλλά το ιστορικό διπλό μετά από 11 χρόνια στο απόρθητο κάστρο της βασίλισσας της Ευρώπης Ρεάλ είχε την υπογραφή δύο προπονητών, του πάγκου (Εργκίν Αταμάν) και του παρκέ (Κώστας Σλούκας).

Αμφότεροι εγωιστές δυσκόλευαν από την αρχή της σεζόν τη ζωή τους και το κυριότερο δεν μπορούσαν να βρουν τη χρυσή τομή στη σχέση τους και κυρίως στο αγωνιστικό προφίλ της ομάδας.

Ο κόουτς Αταμάν, χωρίς πραγματικά να υπάρχει τόσο σοβαρός λόγος (πέραν των τραυματισμών που όμως σιγά σιγά οι παίκτες επέστρεφαν) μίκρυνε το ροτέισον φτάνοντας στο σημείο να βασίζεται κυρίως σε 6-7 παίκτες το πολύ με κάποιους από αυτούς να φτάνουν στα όρια τους (πχ Γκράντ).

Δεν βγαίνουν τα μεγάλα – και συνεχόμενα – παιχνίδια έτσι και ο Τούρκος τεχνικός στη Μαδρίτη ενεργοποίησε και πάλι τον Ιωάννη Παπαπέτρου και τον Χουάντσο Ερνάνγκομεθ (ακόμα – ελέω και της απουσίας του Αντετοκούνμπο -και κάποια έξτρα λεπτά τον Μπαλτσερόφσκι που είναι φανερό ότι δεν τον υπολογίζει) και οι Πράσινοι σχεδόν με εννέα παίκτες πλέον όχι απλά πήραν το «διπλό» αλλά κόντεψαν να βάλουν 100 πόντους στη έδρα της αήττητης (εκεί) πρωταθλήτριας Ευρώπης !

«Ο κόουτς έψαξε λίγο παραπάνω στον πάγκο του. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν φοβερός στην άμυνα και στην επίθεση και ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ σε άμυνα και ριμπάουντ. Εννέα παίκτες κατέθεσαν ψυχή.

Έβαλαν το λιθαράκι για μια τεράστια νίκη έπειτα από έντεκα χρόνια. Σκοτώσαμε φαντάσματα» είπε με νόημα ο Κώστας Σλούκας που οδήγησε μαεστρικά το Παναθηναϊκό όταν τον ξαναέβαλε (σωστά) ο κόουτς Αταμάν στο παιχνίδι και αυτή τη φορά του έδειξε την απόλυτη εμπιστοσύνη του όπως έκανε και στον Χουάντσο και στον Παπαπέτρου και πήρε πολλά από πολλούς και όχι απλά να παίζει ο Νάν – όπως με τη Φενέρ στο ΟΑΚΑ – αλλάζοντας για μεγάλο διάστημα τη μπάλα από το ένα χέρι του στο άλλο.

Η ήττα – σε συνδυασμό με τον εγκλωβισμό του από τον κόουτς Μπαρτζώκα – και κυρίως η κακή εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό στον τελικό του κυπέλλου στην Κρήτη έκανε τον κόουτς Αταμάν να αναθεωρήσει αρκετά πράγματα, να μεγαλώσει το ροτέισον και να βρει τα κατάλληλα σχήματα και είναι βέβαιο ότι σε λίγες μέρες στο ΣΕΦ θα παρουσιάσει έναν εντελώς διαφορετικό Παναθηναϊκό βελτιωμένο προς το καλύτερο όπως είχε κάνει ακριβώς και στο πρωτάθλημα νικώντας με εμφατικό τρόπο στον Πειραιά μετά τη συντριβή στη Ρόδο στον τελικό του σούπερ κάπ και την ήττα στο ΟΑΚΑ στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας.

Από την πλευρά του ο Κώστας Σλούκας από την αρχή της χρονιάς προσπάθησε να κάνει το κάτι παραπάνω απέναντι στον Ολυμπιακό και μόνο κακό έκανε στην ομάδα του ενώ στο ΣΕΦ στο πιο μυαλωμένο του παιχνίδι ήταν εξαιρετικός. Στο κύπελλο πάλι πιέστηκε (πνευματικά) ενώ δεν ήταν στο 100% μετά τον τραυματισμό του.

Ήταν δύσκολος μήνας για μένα με τον τραυματισμό μου στον προσαγωγό στην Μπασκόνια. Προσπάθησα να μπω πιο γρήγορα. Έπαθα υποτροπή, είχα πόνο. Πιο πολύ κακό έκανα στην ομάδα, παρά βοηθούσα.

Υπήρχε εσωστρέφεια από την απώλεια του κυπέλλου. Είναι τίτλος. Δεν είναι ο πιο σημαντικός, αλλά είναι τίτλος κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός είναι ελίτ, διεκδικεί Final Four τα τελευταία χρόνια, είναι δουλεμένη ομάδα κι εμείς φέτος κάναμε νίκη στο ΣΕΦ, τους έχουμε κερδίσει στο πρωτάθλημα, δείχνουμε ότι είμαστε στον σωστό δρόμο. Οφείλουμε να βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο που χαράξαμε απόψε» πρόσθεσε ο «εγκέφαλος» του Παναθηναϊκού που ήταν να τον πιείς στο ποτήρι στη Μαδρίτη με τον προπονητή του να τον αποθεώνει:

«Ήταν φανταστική η εμφάνιση του Κώστα Σλούκα, μετά από μία περίοδο που ήταν τραυματίας. Επέστρεψε και παίζουμε το δικό του μπάσκετ, με τον τρόπο που ελέγχει το παιχνίδι, που σκοράρει, που μοιράζει ασίστ» είπε χαρακτηριστικά ο Εργκίν Αταμάν που αυτόν τον Σλούκα θέλει μέχρι…τέλους.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024