Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γλαβίνας: Να καταλάβουμε τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές - Να μειώσουμε την απόσταση από τη ΝΔ

Γλαβίνας: Να καταλάβουμε τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές – Να μειώσουμε την απόσταση από τη ΝΔ

Ο Θανάσης Γλαβίνας τόνισε ότι στο ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ είναι πεπεισμένοι πως θα καταλάβουν τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές με αυξημένα τα ποσοστά τους

Τους στόχους ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για τις επερχόμενες ευρωεκλογές έθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Χαριλάου Τρικούπη Θανάσης Γλαβίνας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Action24».

Ο Θανάσης Γλαβίνας τόνισε ότι στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είναι πεπεισμένοι πως θα καταλάβουν τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές με αυξημένα ποσοστά.

«Να μειώσουμε την απόσταση από τη Νέα Δημοκρατία, αυτός είναι άλλωστε ο διακηρυγμένος στόχος μας»

«Είμαστε μάλιστα πεπεισμένοι ότι στις ευρωεκλογές, με τη δουλειά που κάνουμε και το ψηφοδέλτιο που θα δημιουργήσουμε, με την ανάδειξη των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ, -δεν είμαστε ούτε το κόμμα που μοιράζει λεφτά ούτε ίδιοι με την υπόλοιπη αντιπολίτευση-, θα καταλάβουμε τη δεύτερη θέση με αυξημένα τα ποσοστά μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Ακολούθως πρόσθεσε ότι διακηρυγμένος στόχος της Χαριλάου Τρικούπη είναι να αυξήσει τη διαφορά της από τα υπόλοιπα κόμματα αλλά και να μειώσει την απόσταση από τη Νέα Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει την πρόσφατη δημοσκόπηση της Opinion Poll, ο Θανάσης Γλαβίνας είπε πως «εμάς μας ικανοποιεί σε πρώτη φάση ότι το ΠΑΣΟΚ σταθεροποιείται στην δεύτερη θέση. Φυσικά επιζητούμε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό, θέλουμε ν’ αυξήσουμε κι άλλο τις δυνάμεις μας. Με λίγα λόγια, θέλουμε αφενός να αυξήσουμε τη διαφορά μας από τα υπόλοιπα κόμματα κάτω από εμάς και αφετέρου να μειώσουμε την απόσταση από τη Νέα Δημοκρατία, αυτός είναι άλλωστε ο διακηρυγμένος στόχος μας» ενώ τόνισε το γεγονός πως «οι δημοσκοπήσεις ορισμένες φορές έχουν αποκλίσεις σε σχέση με τον αποτέλεσμα των εκλογών, δείγμα αυτού αποτελεί και η απόκλιση που υπήρχε μεταξύ αυτών και των εκλογών του Ιουνίου».

Αναφορικά με τη στάση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στο θέμα των «μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων», ο Θανάσης Γλαβίνας υπογράμμισε πως «το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει ξεκάθαρη πρόταση. Αν αυτή δεν αρέσει στην κυβέρνηση, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Δεν είναι δυνατόν να ζητάει η Νέα Δημοκρατία να λέμε «ναι» σε οτιδήποτε φέρνει προς ψήφιση, δεν γίνεται να υφίσταται συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση. Είναι οφθαλμοφανές ότι η κυβέρνηση δεν θέλει καμία αντιπολίτευση. Σε οικονομικές διευθετήσεις το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να συμπράξει, όπως επιδιώκει η Νέα Δημοκρατία».

«Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θα πάει συντεταγμένα να ψηφίσει κατά του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια»

Ακολούθως τόνισε πως «αν διαβάσει κανείς προσεκτικά τον νόμο θα δει πως δεν πρόκειται για εκπαιδευτική μεταρρύθμιση αλλά για οικονομική. Είναι μια δήθεν μεταρρύθμιση χωρίς αυστηρές προϋποθέσεις, όπως εμείς επιζητούμε για τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια».

Καταληκτικά ο Θανάσης Γλαβίνας επισήμανε ότι «το κόμμα θα συζητήσει το ζήτημα στα όργανά του και θα πάει στη Βουλή συντεταγμένα να ψηφίσει κατά του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια με τη μορφή που αυτό κατατίθεται από την κυβέρνηση».

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024