Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Γκριγκόνις, το step up και ένα σημαντικό καλοκαίρι

Ο Γκριγκόνις, το step up και ένα σημαντικό καλοκαίρι

Ο Μάριους Γκριγκόνις έχει κάνει step up τη φετινή σεζόν και είναι κομβικός στον Παναθηναϊκό, όμως το καλοκαίρι μένει ελεύθερος και τα πάντα μένουν ανοιχτά για το μέλλον του. Ποια είναι τα δεδομένα

Ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι του 2022 έκανε μια σπουδαία μεταγραφή από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αφού ανακοίνωσε την απόκτηση του Μάριους Γκριγκόνις, καταβάλλοντας μάλιστα και τη ρήτρα για να εξαγοράσει το συμβόλαιο του.

Ο Λιθουανός γκαρντ υπέγραψε για δύο χρόνια με το τριφύλλι, θεωρήθηκε ότι θα είναι ο σημαντικότερος παίκτης στο εγχείρημα του Ντέγιαν Ράντονιτς, όμως αντ’ αυτού έγινε το «μαύρο» πρόβατο στον σύλλογο, ο Μαυροβούνιος δεν τον υπολόγιζε και βίωσε μια από τις χειρότερες σεζόν της καριέρας του.

Ο Γκριγκόνις έφτασε μια ανάσα από τη λύση της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό το περασμένο καλοκαίρι, παρότι είχε συμβόλαιο μέχρι το 2024, παρόλα αυτά ο Εργκίν Αταμάν που ήρθε με έναν… αέρα αλλαγής στον σύλλογο επέλεξε να τον κρατήσει στο ρόστερ, αντί να τον διώξει να κάνει κι άλλη μεταγραφή, διότι ήταν ένας παίκτης που έβλεπε ότι «κούμπωνε» εξαιρετικά στην περιφέρεια των πράσινων. Όπως και έγινε, με τον Λιθουανό να κάνει… παπάδες τη φετινή σεζόν και να έχει γίνει ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες στο κλειστό ροτέισον του Τούρκου.

Ο Γκριγκόνις έχει φέτος 10,4 πόντους, 3 ριμπάουντ και 1,5 ασίστ ανά παιχνίδι, είναι σημείο αναφοράς στους πράσινους και στην επίθεση αλλά και στην άμυνα και στο τριφύλλι κάνουν ήδη σκέψεις για το τι θα γίνει με το μέλλον του στην ομάδα, μιας και το καλοκαίρι λήγει η συνεργασία των δύο πλευρών.

Τα δεδομένα για το συμβόλαιο του

Τόσο ο Αταμάν όσο και η διοίκηση του Παναθηναϊκού δεν έχουν εκφέρει καμία άποψη για το μέλλον του, με τον Τούρκο να τονίζει απλά ότι είναι κομβικός φέτος. Από εκεί και πέρα, όλα είναι στον… αέρα για το τι θα γίνει περί ανανέωσης με το τριφύλλι, ο Γκριγκόνις έχει ένα αρκετά καλό συμβόλαιο και είναι δεδομένο ότι θα απασχολήσει κι άλλες ομάδες της Euroleague.

Έχουν ακουστεί πολλές ομάδες που ενδιαφέρονται ήδη και παρακολουθούν την περίπτωση του (Εφές, Φενέρ, Μονακό, Ζαλγκίρις, Μπάγερν), το περασμένο καλοκαίρι έπαιξαν και ακραία σενάρια ακόμη και για τον Ολυμπιακό, όμως τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις συζητήσεις που θα έχει με τους πράσινους.

Με τα τωρινά δεδομένα, ο Γκριγκόνις υπολογίζεται να είναι στο ρόστερ της επόμενης σεζόν, οπότε αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν κάποια στιγμή επαφές (αν δεν έχουν υπάρξει ήδη), όμως είναι και δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός θα αυξήσει το μπάτζετ του, θα κυνηγήσει 3-4 σημαντικές κινήσεις και ανάλογα ποιοι θα είναι οι παίκτες που θα προσπαθήσει να υπογράψει δεν αποκλείεται να πάρει η… μπάλα κατά κάποιον τρόπο και τον Γκριγκόνις.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν πάει για παίκτες όπως ο Μάριο Χεζόνια, ο Έντι Ταβάρες και ο Φουρκάν Κορκμάζ, ή ο Σιμόνε Φοντέκιο που έχουν γραφτεί μέσα στη σεζόν, τότε είναι άγνωστο ποιοι ξένοι θα παραμείνουν στο ρόστερ της νέας σεζόν.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γκριγκόνις θα μπει σε διαδικασία να παραμείνει μόνο για κλειστό συμβόλαιο διετές, αφού μπορεί να το βρει και λογικά θα το βρει σε άλλη ομάδα της Euroleague, ενώ με τη χρονιά που κάνει και ανάλογα και πως θα κλείσει δεν αποκλείεται να ζητήσει και παραπάνω χρήματα. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Γκριγκόνις αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές εκκρεμότητες του καλοκαιριού για τον Παναθηναϊκό.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024