
Σε αναμμένα κάρβουνα στην Κουμουνδούρου – Απολύσεις, ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν
Ξεκίνησαν οι αλλαγές, με την πρώτη απόλυση στην Κουμουνδούρου να είναι γεγονός, ενώ αναμένεται ανασχηματισμός στα όργανα, με πρώτο βήμα την σύνθεση του Εκτελεστικού Γραφείου.
Άμεσα – ενδεχομένως και απόψε- αναμένονται αλλαγές στην Κουμουνδούρου και όπως είχε γράψει νωρίτερα το in, ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης ξεκινά τον «ανασχηματισμό» στα όργανα του κόμματος. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ράνια Σβίγκου παραμένει, κάτι το οποίο δεν φαίνεται να ισχύει για τον Γιώργο Βασιλειάδη.
Το απόγευμα της Πέμπτης έγινε επίσης γνωστή η πρώτη απομάκρυνση στελέχους από το κόμμα, το οποίο συνδέεται με τις εποχές του Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με τις διαρροές ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε από τον διευθυντή επί οικονομικών θεμάτων Θύμιο Γεωργόπουλο να διακόψει τη συνεργασία του με το κόμμα μετά από περίπου 3,5 χρόνια. Η απομάκρυνση γίνεται στο πλαίσιο των αλλαγών, τις οποίες έχει προαναγγείλει ο κ. Κασσελάκης, αλλά συνδέεται και με την προσπάθεια οικονομικού μαζέματος της Κουμουνδούρου.
Μάλιστα ο πρόεδρος, όπως αναφέρουν πηγές, ζήτησε από τον Θύμιο Γεωργόπουλο να ολοκληρώσει άμεσα τις εκκρεμότητες.
Έτσι, ο χορός των αλλαγών ξεκίνησε με την πρώτη απόλυση στην Κουμουνδουρου να είναι γεγονός, και αναμένεται ανασχηματισμός στα όργανα, με πρώτο βήμα την σύνθεση του Εκτελεστικού Γραφείου.
Όχι σαρωτικές αλλαγές
Μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης στην επόμενη ημέρα του Συνεδρίου να πρόβαλε ως βασικό μήνυμα το «θα τα αλλάξω όλα» -και εμμέσως πλην σαφώς ότι οι αμφισβητίες θα πάνε στη γαλαρία- τα τελευταία 24ωρα όμως εκπέμπονται πιο έντονα τα μηνύματα συμφιλίωσης.
Οι μέχρι τώρα σκέψεις είναι ότι ο πρόεδρος επιλεγεί πρόσωπα από το στενό του περιβάλλον, όμως δεν θα είναι σαρωτικές οι αλλαγές σε Κεντρική Επιτροπή και Πολιτική Γραμματεία.
Μετά και το χθεσινό δείπνο το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, πρότεινε ο κ. Στέφανος Κασσελάκης στην Όλγα Γεροβασίλη, φαίνεται η πρόθεση να πέσουν οι τόνοι και ότι οι εσωκομματικοί πόλοι μπαίνουν προς το παρόν σε ανενεργή κατάσταση. Πλέον μένει να φανεί αν όλο αυτό γίνεται για επικοινωνιακούς λόγους και μέχρι να κάτσει η σκόνη από το θυελλώδες Συνέδριο ή εντάσσεται στο πλαίσιο μιας στρατηγικής για την επόμενη ημέρα, ώστε το κόμμα να κοιτάξει μπροστά και να επικεντρωθεί στις πολιτικές θέσεις και στις επικείμενες ευρωεκλογές.
- Ο Σπανούλης, το τηλεφώνημα της Ντουμπάι και η αρνητική απάντηση
- Στενά Ορμούζ: Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των πλοίων ενδέχεται να διαρκέσει αρκετούς μήνες
- Ντέβιντ Ρικάρντο: Πώς εξηγεί η θεωρία του το συγκριτικό πλεονέκτημα σε έναν κόσμο εμπορικών συγκρούσεων
- Νάταλι Πόρτμαν: Έγκυος στο τρίτο της παιδί
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (18/4): Πού θα δείτε τα ματς της Super League, τον τελικό του Copa del Rey και Premier League
- Ακίνητα: Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ αδήλωτα εισοδήματα από Airbnb και «κρυφές» αγοραπωλησίες

