Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηράκλειο: Θύματα κλοπής έπεσαν μαθητές λυκείου που βρίσκονταν σε σχολική εκδρομή στη Ρώμη

Ηράκλειο: Θύματα κλοπής έπεσαν μαθητές λυκείου που βρίσκονταν σε σχολική εκδρομή στη Ρώμη

Άγνωστοι διέρρηξαν τα λεωφορεία και άρπαξαν τσάντες και άλλα προσωπικά αντικείμενα των παιδιών

Ξινή βγήκε η σχολική εκδρομή στη Ρώμη στους μαθητές της Α’ τάξης του 2ου Λυκείου Ηρακλείου, οι οποίοι έπεσαν θύματα κλοπής στην ιταλική πρωτεύουσα όταν άγνωστοι διέρρηξαν τα λεωφορεία και άρπαξαν τα πάντα.

Τις ταυτότητες τις είχε μαζέψει ένας καθηγητής και τις είχε όλες μαζί στη δική του τσάντα, που επίσης «έκανε φτερά»

Η διάρρηξη έγινε βραδινές ώρες όταν τα περίπου 80 παιδιά με τους πέντε καθηγητές συνοδούς τους βρίσκονταν σε εστιατόριο της Ρώμης για φαγητό. Επιστρέφοντας είδαν τα λεωφορεία παραβιασμένα και τις τσάντες τους να είναι άφαντες, μαζί με τα χρήματα, τα προσωπικά τους αντικείμενα που είχαν μέσα.

Μάλιστα, εξαφανίστηκαν και οι ταυτότητές τους, τις οποίες ένας καθηγητής τις είχε μαζέψει και τις είχε όλες μαζί στη δική του τσάντα, που επίσης «έκανε φτερά».

Τραυματική εμπειρία

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, ο πατέρας ενός από τα τα παιδιά είπε ότι αυτό που συνέβη ήταν πολύ τραυματική εμπειρία γι’ αυτά, προσθέτοντας ότι η Διεύθυνση του σχολείου δεν έχει ενημερώσει τους γονείς, οι οποίοι ενημερώθηκαν μόνο από τα παιδιά τους.

«Τα παιδιά έφτασαν στη Ρώμη την Κυριακή το βράδυ. Τη Δευτέρα το βράδυ πήγαν να φάνε. Και όταν επέστρεψαν στα λεωφορεία διαπίστωσαν ότι τα είχαν ανοίξει. Και είχαν κλαπεί οι τσάντες των παιδιών, οι οποίες εμπεριείχαν προσωπικά είδη, ρούχα, χρήματα και δυστυχώς κλάπηκε και η τσάντα ενός καθηγητή, που ήταν μέσα οι αστυνομικές ταυτότητες των παιδιών» είπε.

«Τις είχε μαζέψει ο καθηγητής για να μην τις χάσουν τα παιδιά. Και εξαφανίστηκε και αυτή η τσάντα. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Πήγε εκεί που ήταν τα λεωφορεία. Έκανε τις δικές της ενέργειες. Πήγαν και οι καθηγητές στο τμήμα και υπέβαλαν μήνυση, όπως με ενημέρωσε ο γιος μου» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι από εκεί και πέρα δεν είχαν καμία ενημέρωση για το τι γίνεται. «Δεν κατηγορώ κανέναν καθηγητή που ήταν με τα παιδιά μας. Άνθρωποι είναι. Και δε θα μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι θα πήγαιναν κάποιοι να διαρρήξουν τα λεωφορεία. Προφανώς έγινε στοχευμένα. Είχαν πάρει χαμπάρι ότι ήρθαν κάποια λεωφορεία με μαθητές από άλλη χώρα και πήγαν και έκαναν ό,τι έκαναν. Και βέβαια μιλάμε για περίπου 80 τσάντες. Άρα, μπορούμε να καταλάβουμε ότι πήγαν κάποιοι με βανάκι και φόρτωσαν τις τσάντες των παιδιών», είπε.

Τελικά, με τη βοήθεια του Ελληνικού Προξενείου στην Ιταλία βρέθηκε λύση για την επιστροφή των παιδιών χωρίς να υπάρχει ζήτημα σχετικά με την απώλεια των ταυτοτήτων τους.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024