Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο «καυτός» Μάρτιος που θα κρίνει πολλά στη Euroleague

Ο «καυτός» Μάρτιος που θα κρίνει πολλά στη Euroleague

Ο Ολυμπιακός μπαίνει σε έναν μήνα-φωτιά που κρίνονται τα πάντα στη Euroleague, με κομβικές αναμετρήσεις και «αιώνιο» ντέρμπι.

Ο Ολυμπιακός μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου στην Κρήτη και τη μίνι διακοπή για τα «παράθυρα» των εθνικών ομάδων ενόψει Eurobasket, ρίχνεται ξανά στη «μάχη» της Euroleague, αλλά και του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο στόχος της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο την κανονική διάρκεια τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Basket League και να μπει στα play off για να διεκδικήσει στη μία περίπτωση την πρόκριση του στο Final Four για τρίτη σερί χρονιά και στην άλλη την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι ερυθρόλευκοι μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα στη χρονιά έχουν ορθοποδήσει, παρά τις απουσίες που είχαν και έχουν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ο Μπαρτζώκας έχει κάνει εξαιρετική διαχείριση του ρόστερ, έχει προσθέσει σημαντικά κομμάτια στο «παζλ (Πετρούσεφ, Μήτρου-Λονγκ, Ράιτ) και ο Ολυμπιακός μπαίνει στην τελική ευθεία, με τον Μάρτιο να είναι ο πιο σημαντικός μήνας τη φετινή χρονιά.

Ο λόγος είναι ότι πλέον τον Μάρτιο κρίνονται τα πάντα στη Euroleague, με τον Ολυμπιακό να δίνει το ένα ματς-κλειδί μετά το άλλο, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις την Παρασκευή στο Κάουνας. Το ματς της 1ης του μήνα είναι ουσιαστικά αυτό που θα δείξει που κατευθύνεται ο Ολυμπιακός σχετικά με τα play off, αφού με διπλό χτυπάει ακόμη και το πλεονέκτημα έδρας, ενώ με ήττα ενδεχομένως να πρέπει να κοιτάζει και το play in.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως μετά το ματς με τη Ζαλγκίρις, οι Πειραιώτες έχουν εντός έδρας δυο ματς must win, αφού παίζουν με την Μπολόνια και τον Παναθηναϊκό που είναι από πάνω τους στη βαθμολογία. Αν κερδίσει όμως τους «πιάνει» και βάζει ξανά φωτιά στη μάχη της τετράδας και του πλεονεκτήματος. Τα τρία επόμενα ματς είναι με την Εφές εκτός, με τη Βιλερμπάν εντός, αυτά μάλιστα σε διάστημα 2 ημερών, ενώ κλείνει ο μήνας με την Παρτιζάν στο Βελιγράδι. Στην πιο καυτή έδρα της διοργάνωσης.

Καταλαβαίνει κανείς από τα ματς που έρχονται τον Μάρτιο, γιατί ο μήνας αυτός είναι κλειδί για τον Ολυμπιακό, ο οποίος αν κάνει 4 νίκες και πάνω πάει για τετράδα, ενώ με λιγότερες θα κινδυνεύει να μείνει ακόμη και εκτός play off.

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού που θα κρίνει τα πάντα

1/3 Ζαλγκίρις – Ολυμπιακός
7/3 Ολυμπιακός – Βίρτους Μπολόνια
14/3 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός
19/3 Εφές – Ολυμπιακός
21/3 Ολυμπιακός – Βιλερμπάν
28/3 Παρτιζάν – Ολυμπιακός

4/4 Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός
12/4 Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε

H βαθμολογία της Euroleague

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024