Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης για τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια των πόλεων

Νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης για τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια των πόλεων

Η έκτη πρόσκληση υποβολής προτάσεων για την Ευρωπαϊκή Διευκόλυνση των Πόλεων είναι πλέον ανοικτή: 75 Τοπικές Κυβερνήσεις θα λάβουν 60,000€ για τον σχεδιασμό δράσεων καθαρής ενέργειας.

Ο ευρωπαϊκός μηχανισμός για τις πόλεις άνοιξε μια νέα ευκαιρία χρηματοδότησης για έως και 75 δήμους ή τοπικές αρχές, τους ομίλους τους και τους τοπικούς δημόσιους φορείς που συγκεντρώνουν δήμους/τοπικές αρχές. Η χρηματοδότηση αυτή έχει σχεδιαστεί για τη στήριξη έργων καθαρής ενέργειας και ενεργειακής απόδοσης, προσφέροντας απλές κατ’ αποκοπή επιχορηγήσεις ύψους 60,000 € το καθένα.

Χρηματοδοτούμενη από το πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτή η τελευταία πρόσκληση υποβολής προτάσεων απευθύνεται σε αιτούντες σε ολόκληρη την ΕΕ, την Ουκρανία και την Ισλανδία. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 15 Μαρτίου 2024 (17:00 ώρα Κεντρικής Ευρώπης) και μια διαδικτυακή ενημερωτική περίοδος πραγματοποιείται στις 22 Ιανουαρίου (14:00 ώρα Κεντρικής Ευρώπης).

Τι προσφέρει

Οι δικαιούχοι αυτής της επιχορήγησης θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν επενδυτικές ιδέες για τη στήριξη των σχεδίων τους για τη βιώσιμη ενέργεια και το κλίμα.

Στο παρελθόν, οι αποδέκτες έχουν χρησιμοποιήσει αυτά τα κονδύλια για ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, όπως τεχνικές αξιολογήσεις, έρευνα αγοράς και διάφορα καθήκοντα σχεδιασμού και ανάλυσης, στο πλαίσιο της καθαρής ενέργειας και της ενεργειακής απόδοσης. Ωστόσο, οι αιτούντες έχουν τη διακριτική ευχέρεια να προτείνουν συγκεκριμένες δράσεις, εφόσον εμπίπτουν στα καθορισμένα θέματα.

Εκτός από τη χρηματοδότηση, οι επιτυχόντες υποψήφιοι θα λάβουν ανάπτυξη ικανοτήτων, υπηρεσίες αντιστοίχισης και πρόσβαση σε εξειδικευμένα χρηματοδοτικά εργαλεία από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό για τις Πόλεις. Όλα αυτά έχουν ως στόχο να φέρουν τις ιδέες των έργων πιο κοντά στην υλοποίηση είτε μέσω ιδιωτικών είτε μέσω δημόσιων πηγών χρηματοδότησης.

Η πρόσκληση ισχύει μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024